Wild Skills

Geen buitenavontuur zonder de juiste skills. Van survival en wintervaardigheden, tot expeditieorganisatie en plantenkennis – leer de kneepjes van het vak en ga voortaan ook zelf goed voorbereid op pad. Korte activiteiten dichtbij huis, maar ook spectaculaire tochten ver van de bewoonde wereld.

Ouder-Kind Kajak-Kampeer Avontuur Biesbosch

We gaan op avontuur dichtbij huis! Ouder en kind delen samen een kajak en peddelen door de mooiste kreekjes van Nationaal Park De Biesbosch. We kamperen midden in de natuur in het Nationaal Park, maken vuur en koken ons eten erop. In de avond gaan we fluisterstil opzoek naar de bever.

Datum: 18 & 19 september 2021

Wildplukken

Ga mee op pad en zie, proef, ruik en ontdek wat er dichtbij de stad zoal aan eetbare planten, bomen en paddenstoelen te vinden is. Tijdens een wandeling of cursus krijg je uitleg over het plukken, gaan we zelfstandig op zoek naar diverse eetbare seizoensplanten, en nuttigen we een zelfgemaakte wildpluksnack.

Datum: diverse data in 2021

Ouder-Kind Bush Avontuur

Samen met je kind 24 uur op avontuur, back to basic. Buiten zijn en meer over de natuur leren, shelters bouwen in het bos, je eigen eten maken op een zelfgestookt houtvuurtje, slapen in een tent of misschien wel onder de sterrenhemel. Volop genieten van de kleine dingen en elkaars gezelschap.

Datum: 25 & 26 september 2021

Wild Human

Leer de kunst van het buitenleven in de Belgische Ardennen. Een stoomcursus wild leven in drie dagen, gericht op zelfredzaamheid, oplossingsgerichtheid, improvisatie en kennis over de wildernis. Back to basics, maar in een moderne jas. Om natuur een belangrijkere plek in ons huidige stadsleven te geven.

Datum: 8 t/m 10 oktober 2021

ALETSCHGLETSJER TRAVERSE

In de categorie natuurwonderen: de Aletschgletsjer in Zwitserland. Een doorsteek door dit hooggebergte, langs ijswanden, over de gletsjer en via omringende toppen geeft je het gevoel dat je je in de Himalaya bevindt. We behandelen de verschillende facetten die bij een expeditie of een trip in een alpine omgeving als deze horen. Slapen doen we in de winterraums en in de tent!

Datum: 25 t/m 31 oktober 2021

Wild Alps winter

Een week rewilden in de Franse sneeuw! Ver weg van alle piste-drukte maken we een prachtige zwerftocht door de bergen en leren je alles over wildernisvaardigheden in een winterse omgeving. We slapen in afgelegen berghutten en een sneeuwhol. Kortom, een onvergetelijk alp-avontuur.

Datum: januari/februari 2022

Rewild Kids Trip

Wat is er nu leuker dan ravotten, buiten zijn en kamperen. Niks, toch? Daarom gaan we in de zomervakantie drie dagen lang wilde buitenavonturen beleven met kids van 8-12 jaar. Je eigen schuilplek maken, NatuurlijkSportief buitenspelen, boomklimmen, fikkie stoken, zwemmen, op pad met de boswachter… jij komt thuis als een echte struikrover!

Datum: meivakantie 2022

Elbrus Expeditie

We gaan de hoogte in. En wel naar het dak van Europa! Beklim met ons Mount Elbrus, de hoogste top van het wilde Kaukasusgebergte. Een formidabele uitdaging voor bergsporters die hun uithoudingsvermogen willen testen en een stap willen maken in de wereld van expedities zonder hoog technisch niveau.

Datum: 17 t/m 27 juni 2022

Wild Alps zomer

Avontuur begint waar het plan eindigt. Met ons huisje op de rug trekken we de Franse en Zwitserse backcountry in voor een bivak-wildkampeertocht. Voor een week zijn de bergen onze habitat en leven we in een wilde omgeving. Wat we tegenkomen weten we pas achteraf, maar zeker is dat het avontuurlijk wordt!

Datum: zomer 2022