WILD ALPS WINTER

3 t/m 9 februari 2024

7 Dagen

Wild Skills

Min 7 – max 8

€1250/pp

De Trip

Een week rewilden in de Franse sneeuw! Ver weg van alle pistedrukte maken we een prachtige zwerftocht door de bergen en leer je alles over wildernisvaardigheden in een winterse omgeving. We lopen op sneeuwschoenen door besneeuwde bossen en over toppen ver boven de boomgrens. We maken kennis met de lokale fauna en leren je dierensporen te determineren. Je leert je eigen onderkomen maken in de sneeuw, hoe je navigeert met kaart en kompas en hoe je vuur maakt met natuurlijke middelen. Verder kom je alles te weten over lawineveiligheid en omgaan met de kou. De overnachtingen tijdens deze tocht zijn avontuurlijk. We slapen in afgelegen berghutten en een sneeuwhol. Kortom, een onvergetelijk avontuur.

Ervaring met sneeuwschoenen is meegenomen, maar zeker niet vereist. Het is wel wenselijk om een goede conditie te hebben: lange verplaatsingen door verse sneeuw en winterse condities kunnen de omstandigheden fysiek uitdagend maken. Verder is een flexibele en avontuurlijke instelling onmisbaar voor deze trip en belangrijk voor een wintertocht als deze is daarnaast de juiste uitrusting. Meer informatie hierover vind je in de reisfolder.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 6 overnachtingen in een hut of chambre d’hote en een overnachting in een sneeuwhol
  • twee international mountain leaders
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • huur wintersafetygear
  • huur sneeuwschoenen

Uitgaven in horecagelegenheden, je vervoer naar Frankrijk en een bergsportverzekering zijn niet inbegrepen. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten. Rewild organiseert een autocarpool richting Frankrijk, maar je bent vrij om op eigen gelegenheid te reizen.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

3 t/m 9 februari 2024

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Skills, voor mensen met interesse in wildernisvaardigheden. Lees hier het reisverslag van 2018.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●○○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●●●

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Wildernisgids en Mountain Leader. Bezeten van outdoorfotografie, groot liefhebber van reizen naar ongewone plekken en toch wel verslaafd aan sporten. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Reisschema

Reisdag

We vertrekken vroeg in de ochtend richting de Franse Alpen. Bij aankomst slapen we in een gezellig chambre d’hôte in de vallei.

Rewilden in de sneeuw

Vijf dagen lang back to basics. We zwerven door de Franse backcountry en zijn op elkaar aangewezen. Ondertussen leren we je alles over winterskills en slapen we in de bergen.

Reisdag

Na het ontbijt reizen we weer terug naar huis.

Impressie