WILD ALPS WINTER

8 t/m 15 februari 2025

7 Dagen

Wild Skills

Min 5 – max 8

€1295,-

De Trip

Een week rewilden in de Franse sneeuw! Ver weg van alle pistedrukte maken we een prachtige zwerftocht door de bergen en leer je alles over wildernisvaardigheden in een winterse omgeving. We lopen op sneeuwschoenen door besneeuwde bossen en over toppen boven de boomgrens. We maken kennis met de lokale fauna en leren je dierensporen te determineren. Je leert je eigen onderkomen maken in de sneeuw, hoe je navigeert met kaart en kompas en hoe je vuur maakt met natuurlijke middelen. Verder kom je alles te weten over lawineveiligheid en omgaan met de kou. De overnachtingen tijdens deze tocht zijn avontuurlijk. We slapen in afgelegen berghutten en een sneeuwhol. Kortom, een onvergetelijk avontuur.

Ervaring met sneeuwschoenen is meegenomen, maar zeker niet vereist. Het is wel wenselijk om een goede conditie te hebben: lange verplaatsingen door verse sneeuw en winterse condities kunnen de omstandigheden fysiek uitdagend maken. Verder is een flexibele en avontuurlijke instelling onmisbaar voor deze trip en belangrijk voor een wintertocht als deze is daarnaast de juiste uitrusting. Meer informatie hierover vind je in de reisfolder.

Meer reden nodig om mee te verwilderen? Bekijk hier het reisverslag van Wild Alps winter.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 5 personen.
Er kunnen maximaal 8 personen mee.

Wat zit erbij?

  • 6 overnachtingen in de bergen: in eenvoudige onbemande hutten off-the-grid, een sneeuwhol en een chambre d’hote 
  • twee international mountain leaders
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • huur wintersafetygear
  • huur sneeuwschoenen

Uitgaven in horecagelegenheden, je vervoer naar Frankrijk en een bergsportverzekering zijn niet inbegrepen. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten. Rewild organiseert een autocarpool richting Frankrijk, maar je bent vrij om op eigen gelegenheid te reizen.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

8 t/m 15 februari 2025

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Skills. Deze reizen zijn voor mensen die meer willen leren over wildernisvaardigheden. Lopen op sneeuwschoenen is niet moeilijk. Ervaring is mooi meegenomen, maar zeker niet vereist. Het is wel wenselijk om een goede conditie te hebben: lange verplaatsingen door verse sneeuw en winterse condities kunnen de omstandigheden fysiek uitdagend maken. Het kan ook zijn dat er juist wat minder sneeuw ligt dan verwacht. Houd tijdens de trekking rekening met een goed gevulde zware rugzak van 60 liter, waarbij er naast je eigen spullen wat veiligheidsuitrusting en groepsproviand bijkomen op de eerste dag. Verder is een flexibele en avontuurlijke instelling onmisbaar voor deze trip. Ervaring met (wild) winterkamperen, Wild Human of de Start-To-Hike trip is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●○○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Vaardigheden ●●●●●

Jouw gids tijdens deze trip

Arno

Op papier een Nederlander, maar woont al jaren in de Franse Haute Savoie. Als ‘accompagnateur en montagnes’ neemt hij je op bergschoenen, sneeuwschoenen en op de mountainbike de gebaande paden af en de natuur in. Arno gelooft in de magie van een nacht in de bergen; van een zelfgebouwde iglo tot een bivi op een top en van een privé berghut tot een hangmat in het bos.

Reisprogramma

Reisdag

We vertrekken vroeg in de ochtend richting de Franse Alpen. Bij aankomst slapen we in een gezellig chambre d’hôte in de vallei.

Rewilden in de sneeuw

Vijf dagen lang back to basics. We zwerven door de Franse backcountry en zijn op elkaar aangewezen. Ondertussen leren we je alles over winterskills en slapen we in de bergen.

Reisdag

Na het ontbijt reizen we weer terug naar huis.

Impressie

Ervaringen

Merel – februari 2024

”De Winter Alps trekking door de Franse Alpen was een fantastische ervaring, inclusief leerzame lawinetraining. Ondanks de beperkte sneeuwval was het nog steeds een avontuur om nooit te vergeten. Het samenzijn met geweldige mensen en het verkennen van adembenemende landschappen maakten het echt onvergetelijk. Ik kan niet wachten tot een nieuw avontuur!”