WILD ALPS WINTER

januari/februari 2022

7 Dagen

Wild Skills

Min 6 – max 8

€1050/pp

De Trip

Een week rewilden in de Franse sneeuw! Ver weg van alle piste-drukte maken we een prachtige zwerftocht door de bergen en leren je alles over wildernisvaardigheden in een winterse omgeving. We lopen op sneeuwschoenen door besneeuwde bossen en over toppen ver boven de boomgrens. We maken kennis met de lokale fauna en leren je dierensporen te determineren. Je leert je eigen onderkomen maken in de sneeuw, hoe je navigeert met kaart en kompas en hoe je vuur maakt met natuurlijke middelen. Verder kom je alles te weten over lawineveiligheid en omgaan met de kou. De overnachtingen tijdens deze tocht zijn avontuurlijk. We slapen in afgelegen berghutten en een sneeuwhol. Kortom, een onvergetelijk avontuur.

Ervaring met sneeuwschoenen is meegenomen, maar zeker niet vereist. Het is wel wenselijk om een goede conditie te hebben: lange verplaatsingen door verse sneeuw en winterse condities kunnen de omstandigheden fysiek uitdagend maken. Verder is een flexibele en avontuurlijke instelling is onmisbaar voor deze trip en belangrijk voor een wintertocht als deze is daarnaast de juiste uitrusting. Meer informatie hierover vind je in de reisfolder. Het thema van deze reis is Rewild Your Skills, voor mensen met interesse in wildernisvaardigheden. Lees hier het reisverslag van 2018.

Mocht de reis niet door kunnen gaan door COVID-19? Dan krijg je je geld terug. Twijfel je vanwege corona? Bel!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 6 overnachtingen in een hut of chambre d’hote en een overnachting in een sneeuwhol
  • een international mountain leader en wildernisgids
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • huur wintersafetygear
  • huur sneeuwschoenen

Uitgaven in horecagelegenheden, je vervoer naar Frankrijk en een bergsportverzekering zijn niet inbegrepen. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten. Rewild organiseert een autocarpool richting Frankrijk, maar je bent vrij om op eigen gelegenheid te reizen.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●○○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●●●

Boeken bij Rewild in tijden van Covid-19 kan zonder zorgen. Gaat de trip niet door, dan krijg je de aanbetaling of reissom terug. Dit aanbod valt namelijk onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Reisschema

Reisdag

We vertrekken vroeg in de ochtend richting de Franse Alpen. Bij aankomst slapen we in een gezellig chambre d’hôte in de vallei.

Rewilden in de sneeuw

Vijf dagen lang back to basics. We zwerven door de Franse backcountry en zijn op elkaar aangewezen. Ondertussen leren we je alles over winterskills en slapen we in de bergen.

Reisdag

Na het ontbijt reizen we weer terug naar huis.