WILD ALPS WINTER

€1050/pp

24-30 januari 2021

7 Dagen

Rewild your skills

Min 6 – max 8

De Trip

Een week rewilden in de Franse sneeuw! Ver weg van alle piste-drukte maken we een prachtige zwerftocht door de bergen en leren je alles over wildernisvaardigheden in een winterse omgeving. We lopen op sneeuwschoenen door besneeuwde bossen en over toppen ver boven de boomgrens. We maken kennis met de lokale fauna en leren je dierensporen te determineren. Je leert je eigen onderkomen maken in de sneeuw, hoe je navigeert met kaart en kompas en hoe je vuur maakt met natuurproducten. Verder kom je alles te weten over lawineveiligheid en omgaan met de kou. De overnachtingen tijdens deze tocht zijn avontuurlijk en we zijn op elkaar aangewezen. We slapen in afgelegen berghutten en een sneeuwhol. Kortom, een onvergetelijk avontuur.

Ervaring met sneeuwschoenen is meegenomen, maar zeker niet vereist. Het is wel wenselijk om een goede conditie te hebben: lange verplaatsingen door verse sneeuw en winterse condities kunnen de omstandigheden fysiek uitdagend maken. Verder is een flexibele en avontuurlijke instelling is onmisbaar voor deze trip en belangrijk voor een wintertocht als deze is daarnaast de juiste uitrusting. Meer informatie hierover vind je in de reisfolder.

Het thema van deze reis is Rewild Your Skills, voor mensen met interesse in wildernisvaardigheden. Lees het reisverslag.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 6 overnachtingen in een hut of chambre d’hote en een overnachting in een sneeuwhol
  • een international mountain leader en wildernisgids
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • huur wintersafetygear
  • huur sneeuwschoenen

Uitgaven in horecagelegenheden, je vervoer naar Frankrijk en een bergsportverzekering zijn niet inbegrepen. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten. Rewild organiseert een autocarpool richting Frankrijk, maar je bent vrij om op eigen gelegenheid te reizen.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●○○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●●●

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Reisschema

Reisdag

We vertrekken op 14 januari vroeg in de ochtend richting de Franse Alpen. Hiervoor wordt een autocarpool georganiseerd door Rewild. Bij aankomst slapen we met z’n allen in een gezellig chambre d’hôte in de vallei.

Rewilden in de sneeuw

Vijf dagen lang back to basics. We zwerven door de Franse backcountry en zijn op elkaar aangewezen. Ondertussen leren we je alles over winterskills en slapen we in de bergen.

Reisdag

Op 20 januari reizen we na het ontbijt met z’n allen weer terug naar huis.