Over Rewild

We leven in een tijd waarin oorspronkelijke vaardigheden verdwijnen en we steeds meer vervreemden van de natuur en onze originele levensstijl. Het moderne leven wordt complexer, de digitale wereld neemt bezit van ons en het tempo neemt steeds meer toe – op het werk, maar ook privé. Het leven speelt zich steeds meer binnen af en meer dan ooit zijn we gewend aan comfort en gemak. Het lijkt wel of we vergeten waar we vandaan komen. Want buiten zijn, reizen en ontdekken zijn elementaire dingen die in onze natuur zitten. Het ontspant, en houdt je weerbaar en fris – zowel fysiek als mentaal. Daarom brengen we je opnieuw in verbinding met de natuur en het eenvoudige buitenleven. We maken ‘the great outdoors’ toegankelijk voor iedereen. Back to basics in een moderne jas!

Rewild organiseert bijzondere reizen. We nemen je namelijk mee de wildernis in, soms zelfs ver weg van de moderne civilisatie. We vinden het belangrijk om met deze reizen bewustwording te creëren voor het positieve effect van natuur en buiten op ons welzijn. Maar minstens zo belangrijk vinden we natuurconservatie en het creëren van bewustwording voor de menselijke impact op natuur, flora en fauna. Want hoe meer we vervreemden van de natuur, hoe minder bewust en verantwoord we ermee omgaan. We stimuleren daarom initiatieven en werken samen met lokale partijen en gidsen die duurzaamheid voorstaan.

Team

 

Het vaste team van Rewild bestaat uit ervaren specialisten die over de juiste skills beschikken om jou veilig mee te nemen de natuur in en een onvergetelijke tijd te bezorgen. We staan te springen om onze passie voor natuur, buitenleven en reizen met jou te delen.

Nick

Buitenspeelbaas en wildernisgids in woestijnachtige, bosrijke en winterse omgevingen en international Mountain Leader in spé. Verslaafd aan andere culturen en het Midden-Oosten. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Antoine

Onze eigen 4×4 goeroe en de gelukkige eigenaar van een zwaar uitgeruste Toyota Land Cruiser. Lang op pad, ver van huis en zelfvoorzienend is zijn ding. Naast professioneel cruiser en overlander weet Antoine alle ins- en outs van de jungle. Off-the-roadtrip iemand?

Aletta

Trailseeker Aletta is gek op hoogtemeters, draait d’r hand niet om voor een ultraloop in de bergen en is geboren en getogen aan de wand. Ze is dan ook vooral doorgewinterd fitchick. Altijd aan het knutselen met routes. Voor trails, boulders, toppen, fast & light en draven –> Aletta!

Koen

Als ervaren Mountain Leader en Heeresbergführer is Koen officieel onze montagnard. Hij leert je alles over bergveiligheid, alpinisme, toerskieën, expeditieklimmen en al het andere. Zuid-Duitsland is zijn tweede thuis en Schotland zijn derde.

Gydo

Zoekt zijn broodnodige portie natuur in het groen dichtbij huis en leert je alles over eetbare planten, de kunst van het wildplukken en wat voor lekkers je ervan kan maken. Naast educatie over de natuur krijgt Gydo energie van initiatieven die de wereld duurzamer maken.

Otto

Outdoorfanaat en hobbyist wildkamperen. Heeft het minimalistisch reizen tot kunst verheven en neemt je het liefst mee naar de noordelijke landen. Per kano, kayak of te voet. Zijn camper is z’n basecamp en de stuwwallen en trails van Oosterbeek zijn speeltuin.