START-TO-HIKE

7 t/m 9 juni 2024
2025 – volgt

 

Drie dagen

Wild Skills

Min 6 max 12

€325/pp

De Trip

Wil jij zelfstandig op een trip of mee met Rewild, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan is dít jouw trip! Leer de basisvaardigheden die je nodig hebt voor een avontuurlijke hike. Drie dagen kennis en inspiratie opdoen in de Belgische Ardennen.

Droom je van buitenavonturen en prachtige plekken, en hoor je altijd geweldige verhalen over outdoor reizen? Ga dan mee en ontmoet gelijkgestemden! Ontdek hoe je je eenvoudig en praktisch kunt voorbereiden op een avontuurlijke tocht. Geniet van de natuur, leer nieuwe vaardigheden, en dompel jezelf onder in de mooie bossen. En eventueel in de rivier. Ongeacht of je nu een beginner bent of een doorgewinterde reiziger, dit weekend is genieten en zit boordevol buiten en avontuur.

We zullen tijdens het lopen meerdere onderwerpen aan bod laten komen. Dit zal onder andere gaan over:
• inpakken en afstellen rugzak (voor maximaal draagcomfort)
• opzetten tent
• rivier oversteken
• mogelijkheden voor voeding
• wandelkaart lezen
• basic first aid kit
• water

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 6 personen. Er kunnen maximaal 12 personen mee.

Wat zit erbij?

• 2 overnachtingen op buitenlocaties in de Ardennen
• ontbijt, lunch en avondmaaltijden 
• gebruik van Rewild-tenten
• Rewild Mountain Leader / wildernisgids

Niet inbegrepen in deze prijs is je reis van/naar de Ardennen, eventuele eigen uitgaven ter plaatse en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV) af te sluiten.

Data

7 t/m 9 juni 2024

Thema en niveaus

Het thema van deze trip is Wild Skills: leren en beleven is wat we gaan doen. We willen dat jij een lekker weekend buiten bent en bepakt met kennis en inspiratie weer naar huis gaat om je volgende trip te plannen! Een basisconditie is gewenst, verder is ervaring met wandelen of (wild) kamperen niet noodzakelijk. Dat gaan we juist leren! We lopen wisselende afstanden op goed terrein, waarvan ~18km met weinig hoogtemeters de langste dag is.

Fysiek ●●○○○
Cultuur ●○○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Vaardigheden ●●●●●

Jouw gids tijdens deze trip

Boaz

Boaz

Een energieke enthousiasteling en Mountain Leader. Houdt van het tentleven en sjouwt graag wat koffie voor een buiten bakkie. Heeft menig ervaring in de bergen, vindt het geweldig om met anderen op pad te gaan en geniet stiekem zelf ook van een goede uitdaging.

Marie-Louise

Hard, lang, hoog en ver, altijd in voor avontuur. Deze Finse wildernisgids kun je in het bijzonder met veel kabaal wakker maken voor buitentrips in Finland. Gaat vooral graag met bedrijven en teams in de wildernis aan de slag onder het mottto: aldoende leert men.

Reisprogramma

Reisdag en op pad

Vol enthousiasme reizen we naar de Ardennen. In de auto wisselen we verhalen en ervaringen uit of luisteren we naar een leuke podcast. Eenmaal aangekomen in het Belgische woud verzamelen we, pakken we proviand in onze tassen en gaan we lekker een stuk lopen om even te landen op de plek. Stiekem leren we nu eigenlijk al, en dat gaat alleen maar meer worden. ’s Avonds genieten we na en slapen we in onze tenten.

Lopen en Leren

Wat eet je als ontbijt op een trekking? Wat kan er mee op wandeltocht en wat niet? Dat soort zaken en nog veel meer gaan we ontdekken op dag 2. We pakken ons kamp in en gaan op stap. Al lopend komen we mooie plekken tegen, doen we vaardigheden op en genieten we van buiten. Ervaring en skills gegarandeerd. ’s Avonds maken we gezamenlijk ons avondeten (ja, zelfs daar gaan we je kennis over bijbrengen!) en genieten we van een welverdiend vuur.

Laatste avontuur en voldaan naar huis

‘s Ochtends gaan we weer op pad, maar dan gefocust op andere skills. We steken een rivier over en lopen over variërend terrein. Met dit laatste avontuur op zak gaan we verzadigd van kennis en buitenlucht op naar huis. En wie weet ga jij gelijk nadenken over je volgende (Rewild) trip!

Impressie