Start to hike Rewild

START-TO-HIKE

diverse data 2023

Drie dagen

Wild Skills

Min 6 max 12

€325/pp

De Trip

Wil jij zelfstandig op een trip of mee met Rewild, maar weet je niet goed waar te beginnen? This is it!
Buitenavonturen en mooie plekken zien, je hoort van je vrienden mooie verhalen over hun outdoorreizen. Dat klinkt als een geweldig plan, zeker in deze tijden van het binnen zitten. Maar toch is er vaak een drempel. Kan ik zo’n avontuurlijke trip wel aan? Waar moet ik rekening mee houden? Hoe kan ik dingen eenvoudig aanpakken? Trek ik het fysiek om met een rugzak te lopen? Heb jij het verlangen naar meer buiten en natuur, maar zijn dit tegelijkertijd vragen die wel eens door je hoofd spoken? Dan is dít jouw trip! Heb je al wat ervaring met wandeltochten maar wil je meer skills leren? Ook dan is dit dé trip voor jou!

We zullen tijdens het lopen meerdere onderwerpen aan bod laten komen. Dit zal onder andere gaan over:
• inpakken en afstellen rugzak (voor maximaal draagcomfort)
• opzetten tent
• rivier oversteken
• mogelijkheden voor voeding
• wandelkaart lezen
• basic first aid kit
• water

Praktisch

Wat zit erbij?

• 2 overnachtingen op buitenlocaties in de Ardennen
• ontbijt, lunch en avondmaaltijden 
• gebruik van Rewild-tenten
• gids van Rewild

Niet inbegrepen in deze prijs is je reis van/naar de Ardennen, eventuele eigen uitgaven ter plaatse en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging (NKBV) af te sluiten.

Data

9 t/m 11 juni 2023
17 t/m 19 november 2023

Start to hike Rewild

Thema en niveaus

Het thema van deze trip is Wild Skills: leren en beleven is wat we gaan doen. We willen dat jij een lekker weekend buiten bent en bepakt met kennis en inspiratie weer naar huis gaat om je volgende trip te plannen! Een basisconditie is gewenst, verder is ervaring met wandelen of (wild) kamperen niet noodzakelijk. Dat gaan we juist leren! We lopen wisselende afstanden op goed terrein, waarvan ~18km met weinig hoogtemeters de langste dag is.

Fysiek ●●○○○
Cultuur ●○○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●●●●

Jouw gids tijdens deze trip

Boaz

Een energieke enthousiasteling en Mountain Leader. Houdt van het tentleven en sjouwt graag wat koffie voor een buiten bakkie. Heeft menig ervaring in de bergen, vindt het geweldig om met anderen op stap te gaan en geniet stiekem zelf ook van een goede uitdaging.

Reisprogramma

Vol enthousiasme reizen we naar de Ardennen. In de auto wisselen we verhalen en ervaringen uit of luisteren we naar een leuke podcast. Eenmaal aangekomen in het Belgische woud verzamelen we, pakken we proviand in onze tassen en gaan we lekker een stuk lopen om even te landen op de plek. Stiekem leren we nu eigenlijk al, en dat gaat alleen maar meer worden. ’s Avonds genieten we na en slapen we in onze tenten.
Wat eet je als ontbijt op een trekking? Wat kan er mee op wandeltocht en wat niet? Dat soort zaken en nog veel meer gaan we ontdekken op dag 2. We pakken ons kamp in en gaan op stap. Al lopend komen we mooie plekken tegen, doen we vaardigheden op en genieten we van buiten. Ervaring en skills gegarandeerd. ’s Avonds maken we gezamenlijk ons avondeten (ja, zelfs daar gaan we je kennis over bijbrengen!) en genieten we van een welverdiend vuur.
‘s Ochtends gaan we weer op pad, maar dan gefocust op andere skills. We steken een rivier over en lopen over variërend terrein. Met dit laatste avontuur op zak gaan we verzadigd van kennis en buitenlucht op naar huis. En wie weet ga jij gelijk nadenken over je volgende (Rewild) trip!

Impressie