Aletschgletsjer traverse

ALETSCHGLETSJER TRAVERSE

25 oktober t/m 31 oktober

7 Dagen

Wild Skills

Min 6 max 10

€1095/pp

De Trip

In de categorie natuurwonderen: de Aletschgletsjer in Zwitserland. Met een lengte van 23km, een oppervlak van 120 km2 en op sommige plekken bijna een kilometer dik de grootse van Europa. Indrukwekkend, groots en overweldigend. Een doorsteek door dit hooggebergte, langs ijswanden, aan het touw over de gletsjer en via omringende toppen geeft je het gevoel dat je je in de Himalaya bevindt.

We behandelen de verschillende facetten die bij een expeditie of een trip in een alpine omgeving als deze horen, met de nadruk op zelfredzaamheid. Zo leer je niet alleen meer over tochtplanning, kaartstudie en navigatie. We gaan ook dieper in op touwtechnieken, veiligheid op de gletsjer en reddingstechnieken. Slapen doen we in de winterraums en in de tent!

Het thema van deze trip is Wild Skills en daarom besteden we veel aandacht aan het overbrengen van kennis en het aanleren van de juiste vaardigheden voor een trip op hoogte. De reis is daarnaast ook fysiek. We zijn heel de dag buiten bezig in de bergen. Dagelijks overbruggen we maximaal 10km en soms wel 1000 hoogtemeters met een rugtas die varieert van gewicht. We vertrekken in het dal en we komen tot bijna 4000m. Ervaring met wildkamperen en alpinisme is niet vereist, maar wel een pré.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 6 overnachtingen winterraum of tent
  • UIAGM berggids Boris Textor
  • Rewild wildernisgids
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • groeps- en veiligheidsuitrusting zoals tenten, touwen, stijgijzers etcetera
  • transport ter plaatse

Niet inbegrepen in deze prijs is je reis naar Zwitserland, eventuele uitgaven in horecagelegenheden en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●●●

Reisschema

Dag 1 Reisdag en omhoog

Na onze roadtrip naar Kiental in Zwitserland hiken we omhoog om ons eerste tentenkamp in de bergen op te zetten. 

Dag 2 en 3 Infiltratie en wildkamperen

Als voorbereiding op het echte alpinewerk boven bij de gletscher infiltreren we het gebied te voet en maken we kamp in de bergen. Met ons huisje op de rug verplaatsen we richting de gletsjer en leren je alles over wildkamperen en bivakkeren

Dag 3, 4, 5 en 6 Zelfredzaamheid in het hooggebergte

Vier dagen leerzame avonturen in het hooggebergte. Met 4000 meter toppen om ons heen verplaatsen we van winterraum naar winterraum, traverseren we de Aletschgletscher aan het touw, beklimmen we toppen in de omgeving en leer je je als individu maar als ook groep te bedruipen in het hooggebergte. Met een zak vol waardevolle kennis en kunde lopen we als montagnards terug naar de bewoonde wereld beneden in de vallei.

Reisdag

Roadtrip terug naar Nederland!