WILD HUMAN

diverse data 2022

Drie dagen

Wild Skills

Min 10 max 20

€325/pp

De Trip

Drie dagen lang op tournee in het wild als moderne stadsrewilders. Leer de kunst van het buitenleven in de Belgische Ardennen. Maak kennis met oude, originele maar ook nieuwere wildernisvaardigheden en -kennis. Een stoomcursus wild leven, gericht op zelfredzaamheid, oplossingsgerichtheid, improvisatie en kennis over de wildernis. Geïnspireerd op onze originele levensstijl buiten in de wildernis. We gaan terug naar de basis om juist vooruit te gaan en als stadsmensen natuur en buiten een belangrijkere plek in ons moderne leven te geven. Wij leren je de fijne kneepjes van het vak en laten je zien welke vaardigheden en kennis ons helpen om in het wild te kunnen zijn en leven.

Hoe kunnen we een natuurlijke omgeving om ons heen lezen en interpeteren en in ons voordeel gebruiken? Wat zijn goede bushcraftskills en wat zijn survivalbasics? Maar ook ga je experimenteren met vuur maken, tondel leren verzamelen uit de natuur en buiten koken, bushcraftstijl. Kom meer te weten over wat je kunt eten uit de natuur en hoe je zuiver water krijgt. En een onderkomen maken, hoe werkt dat? Wat kunnen we afleiden uit dierensporen op de grond? Hoe navigeer je met kaart en kompas? En met de natuur om ons heen, de sterren en de zon? We laten je de functionele functie van houtbewerking en meshandelingen in een wildernisomgeving zien. Je gaat je verplaatsen door het bos in het donker en ervaren waar je rekening mee moet houden. Rewild your skills, rewild your urban life! 

Praktisch

Wat zit erbij?

  • een huurtarp, -kompas, -kaart, -mes en firesteel
  • natuurvoeding & bushcraftmaaltjes
  • bivakovernachtingen in de natuur
  • eindeloos veel ervaring, inspiratie & skills
  • een onbetaalbare terug-naar-de-natuur-ervaring

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar het startpunt en een reisverzekering.

Data

18 maart t/m 20 maart 2022

30 september t/m 2 oktober 2022

WHM x Rewild

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Skills. Deze trip is bedoeld voor de avontuurlijke groepsreiziger die meer wil leren over wildernisvaardigheden. Fysieke activiteit is niet het centrale thema gedurende deze dagen, maar een goede basisconditie en ervaring met wandelen door een natuurlijke omgeving zijn wel een vereiste tijdens deze trip. Naast de verschillende wildernisactiviteiten lopen we namelijk dagelijks stukken door de natuur met een rugzak. Ervaring met (wild)kamperen is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●○○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●●●○
Vaardigheden ●●●●●

Jouw gidsen tijdens deze trip

Reisprogramma

We zien elkaar om 11:00 uur bij het verzamelpunt in de Belgische Ardennen vanaf waar we de natuur induiken en ons onderdompelen in het primitieve leven in het wild. Het specifieke verzamelpunt krijg je voor vertrek van ons te horen. Na drie dagen komen we verwilderd, voldaan en verrijkt uit de bush. Slapen doen we tijdens deze trip buiten in een zelfgemaakte shelter, onder een tarp of een ander simpel onderkomen.

Impressie