WILD HUMAN

Diverse data in 2024 – VOL
Diverse data in 2025 – volgen

 

Drie dagen

Wild Skills

Min 8 max 15

€425/pp

De Trip

Alles in, met en over natuur! Leer de kunst van het buitenleven in de groene omgeving van de Belgische Ardennen. Een driedaagse stoomcursus gericht op zelfredzaamheid, oplossingsgerichtheid, improvisatie en kennis over de wildernis. We leren je de fijne kneepjes van het Wild Human-vak, voor een wat wilder leven met meer natuur en buitenavonturen. Back to basics in een moderne jas.

Hoe kunnen we een natuurlijke omgeving om ons heen lezen, intepreteren en in ons voordeel gebruiken? Navigeren met kaart en kompas, oriënteren aan de hand van de omgeving, de zon en de sterren, hoe werkt dat? En verplaatsen in het donker? Wat zijn primaire survivalbasics en wat zit er in een survivalkit? Kom meer te weten over wat je kunt eten uit de natuur en maak er de heerlijkste wilde gerechten mee.

We laten je zien dat onkruid eigenlijk niet bestaat en dat elk seizoen z’n eigen wildplukcharmes kent. Afhankelijk van dat seizoen leer je eetbare kruiden plukken, vruchten verzamelen en paddenstoelen herkennen. Je gaat op verschillende manieren buiten koken en we gaan een sterrendiner bereiden in het wild zonder uitgebreide keuken. We maken onderkomens in de natuur, want slapen onder de sterren is natuurlijk iets wat je eens in je leven gedaan moet hebben.

Vanuit ons eigen basecamp werken we toe naar een uitdagende eindoefening waarbij je al het geleerde in de praktijk gaat brengen, waarna je voortaan met alle vertrouwen en de juiste skills op pad kan. Een leerzame maar bovenal mooie ervaring!

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 8 personen.
Er kunnen maximaal 15 personen mee.

Wat zit erbij?

  • 2 wildernisgidsen
  • ons eigen privébasecamp met boshut
  • outdooruitrusting (tarp, kompas, kaart, mes, firesteel, etc.)
  • buitenmaaltijden bereid op vuur in onze eigen buitenkeuken
  • bivakovernachtingen off the grid
  • wildernisskills en kennis zoals wildplukken, vuur maken, water zuiveren, koken op vuur, navigeren, onderkomen bouwen, zelfstandig verblijven en verplaatsen door wilde natuur 
  • een onbetaalbare terug-naar-de-natuur-ervaring

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar het startpunt en een reisverzekering.

Data

14 t/m 16 juni 2024 – VOL
4 t/m 6 oktober 2024 – VOL

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Skills. Deze trip is bedoeld voor de avontuurlijke groepsreiziger die meer wil leren over wildernisvaardigheden. Fysieke activiteit is niet het centrale thema gedurende deze dagen, maar een goede basisconditie en ervaring met wandelen door een natuurlijke omgeving zijn wel een vereiste tijdens deze trip. Naast de verschillende wildernisactiviteiten lopen we namelijk dagelijks stukken door de natuur met een rugzak. Ervaring met (wild)kamperen of de Start-To-Hike trip is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●○○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●○○○
Vaardigheden ●●●●●

Jouw gidsen tijdens deze trip

Nick Rewild

Gedreven wildernisgids en Mountain Leader. Eindeloos nieuwsgierig naar andere culturen en groot liefhebber van pionieren op ongewone plekken. Wordt doorgaans waargenomen met camera. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Zoekt zijn broodnodige portie natuur lokaal in het groen en leert je alles over eetbare planten, de kunst van het wildplukken en wat voor lekkers je ervan kan maken. Naast educatie over de natuur krijgt Gydo energie van initiatieven die de wereld duurzamer maken.

Reisprogramma

We zien elkaar om 11:00 uur bij het verzamelpunt in de Belgische Ardennen vanaf waar we de natuur induiken en ons onderdompelen in het wild. Het specifieke verzamelpunt krijg je voor vertrek van ons te horen. Na drie dagen komen we verwilderd, voldaan en verrijkt uit de bush. Slapen doen we tijdens deze trip buiten in een zelfgemaakte shelter, onder een tarp of een ander simpel onderkomen.

Impressie

Ervaringen

Caro – maart 2023

“Ik heb enorm genoten van Wild Human. Het is een intense maar mooie trip boordevol waardevolle skills, van vuurmaken en wildplukken tot navigeren in het donker. Ik heb enorm gelachen en mezelf overtroffen. Een echte aanrader, zowel voor de beginner als iemand met meer ervaring. Ik kijk uit naar een XL versie!”