Tadzjikistan Wild Roots

TADZJIKISTAN WILD ROOTS

9 t/m 21 augustus 2023

13 Dagen

Wild Roots

Min 6 max 10

€2195/pp

De Trip

Weinig streken zijn nog zo onontdekt als de voormalige sovjetrepublieken in Centraal-Azië. Dat geldt zeker voor het onbekende Tadzjikistan, de kleinste van alle ‘stans’. Maar deze stan is duidelijk de underdog van de regio. Want met maar liefst 93% bergachtig landoppervlak is dit een van de meest bergrijke landen ter wereld. Zo ligt het Pamirgebergte dat zich uitstrekt over verschillende Centraal-Aziatische landen grotendeels in het oosten van Tadzjikistan. De pieken van de Pamirs rijken wel tot 7500 meter. Hoewel deze streek in de tijd van de zijderoute grote steden kende, is menselijke bewoning hier tegenwoordig schaars. Hier floreren flora & fauna en ontsnappen in de wildernis is gemakkelijk. Ontontdekt, ongerept en onbewoond… nog vragen?

Wij gaan op pad in het meest westelijke deel van het Pamirgebergte: de Fann mountains. De thuisbasis van een reeks vier- en vijfduizenders. Onze tiendaagse doorsteek door de Fanns gaat dwars door de wildernis en leidt ons van meer naar meer, bekend om hun heldere turquoise kleur. We maken kennis met het landelijke leven in Tadzjikistan en samen met de lokale bergbewoners en hun dieren trekken we wildkamperend door het gebied. Van de radar, op enkele dagen lopen van de bewoonde wereld doorkruisen we passen van bijna 5000 meter, passeren we gletsjers en besneeuwde toppen en maken we kamp op de hoogvlaktes van de Fanns. Onderweg frissen we ons op in de smeltwaterrivieren en de meren. Wanneer onze paden zich kruisen kunnen zich onderweg leuke ontmoetingen met rondtrekkende herders en hun veekuddes voordoen, die graag de tijd nemen voor een gezamenlijke theepauze. Trek mee door de wild roots van Tadzjikistan.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • twaalf overnachtingen in tenten, guesthouses en hotels
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden tijdens alle dagen
  • lokale gidsen, herders en ezels
  • Rewild groepskampeeruitrusting
  • Nederlandse gids
  • transport ter plaatse

Niet inbegrepen zijn persoonlijke uitgaven en consumpties, eventuele extra snacks, je vlucht naar Dushanbe, en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

9 t/m 21 augustus 2023

Tadzjikistan Wild Roots

Thema en niveaus

Fysiek ●●●
Cultuur ●●●●○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●○○

Het thema van deze trip is Wild Roots: een reis naar een plek waar natuur en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voor deze tocht is een goede conditie vereist en ervaring in bergachtig terrein wenselijk. Ervaring met (wild)kamperen is een pré, maar niet noodzakelijk.

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Wildernisgids en Mountain Leader. Bezeten van outdoorfotografie, groot liefhebber van reizen naar ongewone plekken en toch wel verslaafd aan sporten. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Reisprogramma

Reisdag

We reizen af naar Tadzjikistan en komen ’s nachts aan in de hoofdstad Dushanbe.
Op naar de Fanns
Na een korte rust reizen we door richting de Fann Mountains waar we bij de lokale bergbewoners slapen in een guesthouse.
Tadzjikistan Wild Roots trekking
Uitgerust met ons eigen tentenkamp en vergezeld door lokale bergbewoners met hun dieren trekken we tien dagen lang door de wildernis en grijpen we het avontuur aan. We eindigen onze tocht in een guesthouse in een bergdorp.

Terug naar de bewoonde wereld

Met georganiseerd vervoer en wat mooie tussenstops gaan we terug naar Dushanbe waar we in de middag aankomen. Voor vertrek naar Nederland bezoeken we de bazaar en genieten we van een laatste diner met elkaar.

Reisdag

Deze dag staat in het teken van de terugreis naar Nederland.

Impressie