WILD WOMAN

27 t/m 29 september

Drie dagen

Wild Skills

Min 10 max 15

€425/pp

De Trip

Wie zegt dat outdoor alleen voor mannen is? Wij zijn een groep vrouwen met een honger naar avontuur, zin in plezier, interesse in het buitenleven en behoefte aan vrouwelijke saamhorigheid. Wildernisgidsen Marie-Louise en Milou nemen je mee in de wondere wereld van het verwilderen. Met een kompas in je hand, een bos wilde haren en een backpack op je rug de Ardennen in. Ervaar de Wild Woman in jezelf!

Trek eropuit en laat je inspireren door de schoonheid van de natuur. Op pad zijn in de wildernis biedt de ultieme setting om de waan van de dag los te laten en tevredenheid te proeven in simpliciteit. Met elkaar rivieren oversteken en heuvels bedwingen om zo uit te komen bij mooie plekken. Hier genieten we van het bos om ons heen. Onder een fonkelende sterrenhemel creëren we herinneringen aan het kampvuur.

Leer essentiële vaardigheden zoals het opzetten van een tarp, het maken van vuur zonder lucifers, verplaatsen in het donker en ontdek welke sporen bij welke dieren horen. Hoe kunnen we een natuurlijke omgeving om ons heen lezen, interpreteren en in ons voordeel gebruiken? Navigeren met kaart en kompas, oriënteren aan de hand van de omgeving, de zon en de sterren, hoe werkt dat? 

Kom meer te weten over wat je kunt eten uit de natuur. We laten je zien dat onkruid eigenlijk niet bestaat, dat elk seizoen z’n eigen wildplukcharmes kent en dat je nooit meer thee hoeft te kopen. Samen gaan we op verschillende manieren buitenkoken zonder uitgebreide keuken.

Vanuit ons eigen basecamp werken we toe naar een eindoefening waarbij je al het geleerde in de praktijk gaat brengen, waarna je de juiste skills en vertrouwen hebt voor een wat wilder leven met meer buitenavonturen. Ga je mee?

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 10 personen.
Er kunnen maximaal 15 personen mee.

Wat zit erbij?

  • 2 wildernisgidsen
  • ons eigen privébasecamp met boshut
  • outdooruitrusting (tarp, kompas, kaart, mes, firesteel, etc.)
  • buitenmaaltijden bereid op vuur in onze eigen buitenkeuken
  • bivakovernachtingen off the grid
  • wildernisskills en kennis zoals wildplukken, vuur maken, koken op vuur, navigeren, onderkomen bouwen, zelfstandig verblijven en verplaatsen door wilde natuur 
  • een onbetaalbare terug-naar-de-natuur-ervaring

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar het startpunt en een reisverzekering.

Data

27 t/m 29 september

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Skills. Deze trip is bedoeld voor de avontuurlijke groepsreiziger die meer wil leren over wildernisvaardigheden. Fysieke activiteit is niet het centrale thema gedurende deze dagen, maar een goede basisconditie en ervaring met wandelen door een natuurlijke omgeving zijn wel een vereiste tijdens deze trip. Naast de verschillende wildernisactiviteiten lopen we namelijk dagelijks stukken door de natuur met een rugzak.

Fysiek ●●○○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●●●○
Vaardigheden ●●●●●

Jouw gidsen tijdens deze trip

Marie-Louise

Hard, lang, hoog en ver, altijd in voor avontuur. Deze Finse wildernisgids kun je in het bijzonder met veel kabaal wakker maken voor buitentrips in Finland. Gaat vooral graag met bedrijven en teams in de wildernis aan de slag onder het motto: aldoende leert men.

Milou

Milou

Jong geleerd is oud gedaan, want een leven lang reizen en avontuur. Haar hedendaagse verschijningsvorm is wildernisgids en een rugzak is haar belangrijkste bezitting. Voldoet aan het predicaat aanstekelijk enthousiast en neemt je liever mee ván dan óp de gebaande paden.

Iris

Iris

De grote Rewild basecamp chief en rots in de branding als de gidsen op pad zijn. Maar kan ook zeer wel alle seizoenen gesignaleerd worden in Scandinavië. Of in de natuur van de Benelux, wandelend door de bossen. Verschijning al dan niet met daktent. 

Reisprogramma

We zien elkaar om 11:00 uur bij het verzamelpunt in de Belgische Ardennen vanaf waar we de natuur induiken en ons onderdompelen in het wild. Het specifieke verzamelpunt krijg je voor vertrek van ons te horen. Na drie dagen komen we als verwilderde, voldane en verrijkte vrouwen uit de wildernis tevoorschijn. Slapen doen we tijdens deze trip buiten in een zelfgemaakte shelter, onder een tarp of een ander simpel onderkomen.

Impressie