WILD RESET ARDENNEN

1 t/m 4 september 2022

Vier dagen

Wild Reset

Min 6 max 12

€495/pp

De Trip

Het moderne leven wordt complexer, de digitale wereld neemt bezit van ons en het tempo neemt steeds meer toe, op het werk, maar ook privé. Het leven speelt zich steeds meer binnen af en meer dan ooit zijn we gewend aan comfort en gemak. Het lijkt wel of we vergeten waar we vandaan komen. Want buiten zijn, bewegen, reizen en ontdekken zit in onze natuur. Het ontspant en houdt je weerbaar en fris, zowel fysiek als mentaal. Daarom brengen we je opnieuw in verbinding met de natuur, met jezelf en met anderen. Geen deadlines, geen mails, geen drukte en geen stress. Van online verbindingen naar offline verbinden.

Off the grid, gestript van onnatuurlijke prikkels en het alledaagse entertainmentcircus, creëren we een setting om de waan van de dag los te laten. Een waan waarin we nog wel eens vergeten dat we een schepsel zijn van de natuur en geen technologisch gefabriceerd product. We gebruiken de simpliciteit van het buitenleven en de werking van de natuur als drijvende kracht voor een mentale reset. Hierdoor kan een volgelopen hoofd plaatsmaken voor een frisse open blik en creativiteit zich ontvouwen. Absoluut niet je gebruikelijke werkweek, want in deze serene wilde wereld kom je tot rust en tot jezelf.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • Gebruik tarp, tent, bushcraftgear en andere outdoorspullen
  • Ontbijt, lunch en diner voor alle dagen
  • Overnachtingen in de natuur
  • Wilderniseducatie & workshops
  • Een onbetaalbare terug-naar-je-natuur-ervaring
  • Een of twee gidsen

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar het startpunt, je eten tijdens het lopen en een reisverzekering.

Data

1 t/m 4 september 2022

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Reset: een ‘terug-naar- je-natuurervaring’ vol met wildernisbeleving en verschillende fysieke en mentale uitdagingen. De ingangseis voor deze trip is een gezond lichaam en een open houding.

Vier dagen lang zijn we buiten en gaan we mee in het tempo van de natuur. Actie, maar ook stilstaan. We gidsen je door een leerzame ‘terug-naar- je-natuurervaring’ vol met wildernisbeleving en verschillende fysieke en mentale uitdagingen – gezamenlijk als team maar ook alleen.

Fysiek ●●○○○
Cultuur ●○○○○
Avontuur ●●●○○
Comfort ●●○○○
Wildlife ●○○○○
Vaardigheden ●●●○○

Jouw gids tijdens deze trip

Bas Rewild

Bas

Een welbereisde Brabander en international wilderness guide. Voorheen druk met het verduurzamen van bedrijven, maar de concrete jungle maakt plaats voor echte wildernis. Van duurzame theorie naar praktijk.

Reisprogramma

Wilding in

Bij aankomst op het verzamelpunt nemen we afscheid van de telefoons en duiken we de natuur in door middel van een wilde landing. We zetten ons buitenbasecamp op voor de komende dagen, maken een kampvuur waarop we ons eten bereiden en genieten met elkaar van de sterren en alles wat de eerste avond brengt.

Human & Nature

We dompelen ons onder in het wilde leven, grijpen het avontuur aan en leren je de vaardigheden om langer in de natuur te verblijven wanneer moderne voorzieningen ontbreken. Twee dagen vol met actie, maar ook stilstaan. Samen werken we toe naar een uitdaging, waarbij het niet alleen draait om kennis, maar ook om mentale veerkracht en creativiteit.

Wilding Out

Na een magische ochtendactiviteit en een uitgebreide buitenlunch sluiten we de trip op een leuke manier af. Met een rugzak vol geleerde lessen uit de natuur en een frisse geresette geest maken we ons op voor een terugkeer naar het dagelijks leven dat misschien wel in een ander licht komt te staan na deze trip.

Impressie