Wild & Cold Reset

Wild & Cold Reset Ardennen

diverse data 2023

3 dagen

Wild Reset

Min 8 max 14

€450/pp

De Trip

De trip in maart is vol!

René Valk (certified WHM instructeur) en Bas Hillerström (WGA gecertificeerd wilderness guide) combineren best of both worlds in deze trip. In de wilde omgeving van de Ardennen zorgen we dat Wim Hof elementen en oefeningen het best tot hun recht komen.

Onszelf onderdompelen in de rivier de Ourthe, afgewisseld met mooie wandelingen en ademhalingsoefeningen. ’s Avonds warmen we op rond het kampvuur en koken we grandioze maaltijden. Drie dagen lang zijn we buiten en gaan we mee in het tempo van de natuur. Actie, maar ook stilstaan. We gidsen je door een leerzame ‘terug-naar-je-natuurervaring’ vol met wildernisbeleving en verschillende fysieke en mentale uitdagingen – gezamenlijk als team maar ook alleen.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • Twee overnachtingen in een blokhut
  • Gebruik outdoorgear
  • Vegetarisch ontbijt, lunch en diner voor alle dagen
  • IJsbaden en Wim Hof methode
  • NatuurlijkSportief buitensportsessies
  • Wilderniseducatie & workshops bij het kampvuur
  • 2 gidsen

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar het startpunt en je eten tijdens het lopen.

Data

10 t/m 12 maart 2023 VOL
12 t/m 14 mei 2023
10 t/m 12 november 2023

Ardennen

Thema en niveaus

Het thema van de deze reis is Wild Reset. Off the grid, gestript van onnatuurlijke prikkels en het alledaagse entertainmentcircus, creëren we een setting om de waan van de dag los te laten. Een waan waarin we nog wel eens vergeten dat we een schepsel zijn van de natuur en geen technologisch gefabriceerd product.

De ingangseis voor deze trip is een gezond lichaam en een open houding.

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●○○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●○○○○
Wildlife ●○○○○
Vaardigheden ●●○○○

Jouw gidsen tijdens deze trip

Reisprogramma

Wilding In
Bij aankomst op het verzamelpunt nemen we afscheid van de telefoons en duiken we de natuur in. We zetten ons buitenbasecamp op voor de komende dagen, maken een kampvuur waarop we ons eten bereiden en genieten met elkaar van de sterren en alles wat de eerste avond brengt.

Fire & Ice
We gaan aan de wandel en dompelen ons onder in het wilde leven, grijpen het avontuur aan en leren je een aantal vaardigheden om langer in de natuur te verblijven wanneer moderne voorzieningen ontbreken. Daarnaast zullen we aan de slag gaan met de eerste sessie ademhalingstechnieken en wilde (natuurlijke) ijsbaden.

Breathe in, breathe out
We pakken de draad weer op en vervolgen onze ‘’mini expeditie’’. Na onze tocht komen we weer aan op ons basecamp en bereiden we ons weer voor op een zachte lading in de ‘’samenleving’’.

Impressie