Wild & Cold Reset Ardennen

1 t/m 3 maart 2024

3 dagen

Wild Skills

Min 8 max 14

€450/pp

De Trip

René Valk (certified WHM instructeur) en Marco Vermaas (Outdoor gids Rewild) combineren best of both worlds in deze trip. In de wilde omgeving van de Ardennen zorgen we dat Wim Hof elementen en oefeningen het best tot hun recht komen.

Onszelf onderdompelen in de rivier de Ourthe, afgewisseld met mooie wandelingen en ademhalingsoefeningen. ’s Avonds warmen we op rond het kampvuur en koken we grandioze maaltijden. Drie dagen lang zijn we buiten en gaan we mee in het tempo van de natuur. Actie, maar ook stilstaan. We gidsen je door een leerzame ‘terug-naar-je-natuurervaring’ vol met wildernisbeleving en verschillende fysieke en mentale uitdagingen – gezamenlijk als team maar ook alleen.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 8 personen.
Er kunnen maximaal 14 personen mee.

Wat zit erbij?

  • Gebruik outdoorgear
  • ons eigen privébasecamp met boshut
  • Vegetarisch ontbijt, lunch en diner voor alle dagen
  • IJsbaden en Wim Hof methode
  • NatuurlijkSportief buitensportsessies
  • Wilderniseducatie & workshops bij het kampvuur
  • 2 gidsen

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar het startpunt en je eten tijdens het lopen.

Data

1 t/m 3 maart 2024

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Skills. Deze trip is bedoeld voor de avontuurlijke groepsreiziger die meer wil leren. De ingangseis voor deze trip is een gezond lichaam en een open houding. Fysieke activiteit is niet het centrale thema gedurende deze dagen, maar een goede basisconditie en ervaring met wandelen door een natuurlijke omgeving zijn wel prettig tijdens deze trip. Naast de verschillende activiteiten lopen we namelijk dagelijks stukken door de natuur.

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●○○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●○○○○
Vaardigheden ●●○○○

Jouw gidsen tijdens deze trip

Marco

Reisprogramma

Wilding In
Bij aankomst op het verzamelpunt nemen we afscheid van de telefoons en duiken we de natuur in. We zetten ons buitenbasecamp op voor de komende dagen, maken een kampvuur waarop we ons eten bereiden en genieten met elkaar van de sterren en alles wat de eerste avond brengt.

Fire & Ice
We gaan aan de wandel en dompelen ons onder in het wilde leven, grijpen het avontuur aan en leren je een aantal vaardigheden om langer in de natuur te verblijven wanneer moderne voorzieningen ontbreken. Daarnaast zullen we aan de slag gaan met de eerste sessie ademhalingstechnieken en wilde (natuurlijke) ijsbaden.

Breathe in, breathe out
We pakken de draad weer op en vervolgen onze ‘’mini expeditie’’. Na onze tocht komen we weer aan op ons basecamp en bereiden we ons weer voor op een zachte lading in de ‘’samenleving’’.

Impressie

Ervaringen

Anne-Marie – mei 2023

“Wil je je een weekend lang onderdompelen in de natuur, zonder telefoon en samen met leuke reisgenoten en gidsen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ik heb genoten van een weekend samen zijn, vuur maken, de kou opzoeken, Wim Hof ademsessies, wandelen en buiten spelen. Dit alles in een ongedwongen en fijne setting.”

November 2023

“Drie dagen lang de hectiek van de ‘echte’ wereld achtergelaten en bijna vergeten na letterlijk en figuurlijk ondergedompeld te zijn in de mooie Ardennen. Genoten van de eenvoud, de nabijheid van de natuur en het samenzijn met gelijkgestemden.”