TRAILTRIPPIE LUXEMBURG

volgt

Drie dagen

Wild Fitness

Min 7 max 12

€180/pp

De Trip

Draven, kamperen, verwilderen. Simpel! Met de benenwagen banen we onze eigen weg door het Klein Zwitserland van Luxemburg en zoeken we de échte mooie plekken van dit gebied op. Buiten de gebaande paden crossen we door grotten en rivieren, klauteren we over rotsen en verteren we hoogtemeters. Ons eenvoudige basecamp op de camping decoreren we tot een beregezellige uitvalsbasis met kampvuur en pannenkoeken. Een trailtrip op z’n Rewilds dus!

Voor wie dit gebied nog niet kent… op zo’n 3,5 uur tuffen vanaf Rotterdam vind je Müllerthal en dat heet dus niet voor niks klein Zwitserland. Alle alle pracht en praal van het gebied zien we tijdens de dagtours, waarvan bijna alles onverhard is. Verhard is voornamelijk het pad naar het sanitair op de camping. Als onderkomen kies je voor een pod of een tent van Rewild. Basic, maar sfeervol en gezellig. Het programma kies je zelf op basis van waar je zin in hebt (zie hieronder). We doen een nighttrail, een hoogtemeterroute en verschillende afstanden gedurende de dag. Een goed ontwikkelde loopconditie is daarom een must. Reken op een weekend lang in de buitenlucht, een hoop natuur en een piepklein beetje stijve benen naderhand!

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 7 personen.
Er kunnen maximaal 12 personen mee.

Wat zit erbij?

  • 2 overnachtingen in een tent op de camping
  • ontbijt, lunch en diner
  • meerdere trailroutes
  • Rewild routegids
  • evt. huur Rewild-tent

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar het startpunt, een reisverzekering en je snacks op de trails. Slapen in een pod is mogelijk voor een meerprijs van 25 euro.

Data

volgt

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Fitness. Dit betekent dat fysieke activiteit centraal staat gedurende deze dagen. Een goed ontwikkelde trailconditie in heuvelachtig terrein is daarom wenselijk.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●○○
Comfort ●●○○○
Vaardigheden ●●○○○

Jouw gids tijdens deze trip

Otto Kragt

Otto

Maak kennis met Otto. Outdoorfanaat en hobbyist wildkamperen. Heeft het minimalistisch reizen tot kunst verheven en neemt je het liefst mee naar de noordelijke landen. Per kano, kayak of te voet. Zijn camper is z’n basecamp en de stuwwallen en trails van Oosterbeek zijn speeltuin.

Reisprogramma

Drie dagen trail, camp & rewild

Het programma begint op vrijdag in de middag. Je kunt heel de vrijdag aan komen waaien op de camping en je bent vrij om op eigen gelegenheid te komen. We gidsen gedurende het weekend verschillende routes en je pakt mee wat je wilt. Tussendoor ben je vrij om te doen waar je zin in hebt en lekker te luieren op de camping. Na aankomst doen we op de vrijdagmiddag/avond een nighttrail waarbij je kunt kiezen tussen een langere (1,5u) of een kortere route (1u) . Op zaterdag starten we na een kleine early bird leg stretch met de hoogtemeters. We doen er georganiseerd 1000 (een VK) maar je kunt makkelijk afhaken wanneer je wilt. Na een lekkere fysieke middag gaan we later op de dag met de liefhebber op een ontspannen tempo nog een rondje door het gebied maken. We geven je weer de keuze tussen een langere (1-1,5u) of een kortere route (0,5-1u). Zondag doen we nog een vroege ochtendsessie en we ontbijten nog gezamenlijk op de camping. Het programma duurt op deze dag tot een uur of half 12, waarna iedereen op eigen gelegenheid fris en fruitig weer naar huis kan.

Impressie