TRAILTRIPPIE LUXEMBURG

€175/pp

31 juli – 2 augustus

Drie dagen

Rewild your fitness

Min 7 max 12

De Trip

Draven, kamperen, verwilderen. Simpel! Met de benenwagen banen we onze eigen weg door het Klein Zwitserland van Luxemburg en zoeken we de échte mooie plekken van dit gebied op. Buiten de gebaande paden crossen we door grotten en rivieren, klauteren we over rotsen en verteren we hoogtemeters. Ons eenvoudige basecamp op de camping decoreren we tot een beregezellige uitvalsbasis met kampvuur en pannenkoeken. Een trailtrip op z’n Rewilds dus!

Voor wie dit gebied nog niet kent… op zo’n 3,5 uur tuffen vanaf Rotterdam vind je Müllerthal en dat heet dus niet voor niks klein Zwitserland. Alle alle pracht en praal van het gebied zien we tijdens de dagtours, waarvan bijna alles onverhard is. Verhard is voornamelijk het pad naar het sanitair op de camping. Als onderkomen kies je voor een pod of een tent van Rewild. Basic, maar sfeervol en gezellig. Het programma kies je zelf op basis van waar je zin in hebt (zie hieronder). We doen een nighttrail, een hoogtemeterroute en verschillende afstanden gedurende de dag. Een goed ontwikkelde loopconditie is daarom wenselijk. Reken op een weekend lang in de buitenlucht, een hoop natuur en een piepklein beetje stijve benen naderhand!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 2 overnachtingen in een kampeerhut of Rewild-huurtent
  • ontbijt, lunch en diner
  • meerdere trailroutes
  • twee routegidsen
  • kampvuuravonden

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar het startpunt, een reisverzekering en je snacks op de trails.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●○○
Comfort ●●○○○
Wildlife ●○○○○
Vaardigheden ●●○○○

Reisprogramma

Het programma begint op vrijdagavond 31 juli, maar arriveren op de camping kan in de middag al. Iedereen is vrij om op eigen gelegenheid te komen. We gidsen gedurende het weekend verschillende routes en je pakt mee wat je wilt. Tussendoor ben je vrij om te doen waar je zin in hebt en lekker te luieren op de camping. Na aankomst doen we op de vrijdagavond een nighttrail waarbij je kunt kiezen tussen een langere (1,5u) of een kortere route (1u) . Op zaterdag 1 augustus starten we met hoogtemeters. We doen er georganiseerd 1000 (een VK) maar je kunt makkelijk afhaken wanneer je wilt. Na een lekkere fysieke ochtend gaan we later op de dag een mooie ronde door het gebied maken op een ontspannen tempo. We geven je weer de keuze tussen een langere (2-2,5u) of een kortere route (1-1,5u) en we nemen hoe dan ook een duik in de rivier. Zondag 2 augustus doen we nog een vroege ochtendsessie en ontbijt tot een uur of elf en daarna kan iedereen op eigen gelegenheid fris en fruitig weer naar huis.