OUKAIMEDEN ROCKS

28 oktober t/m 3 november 2024 – Nog 2 plekken

april 2025 (exacte data volgen)

7 Dagen

Wild Fitness

Min 8 max 12

€1295/pp

De Trip

Je hebt boulderen, dan een hele tijd niks en dan boulderen in Marokko. Diep in het Atlasgebergte op 2700 meter hoogte ver van het drukke Marrakech ligt het serene berberdorpje Oukaimeden omringd door ontelbare boulders van rood zandsteen. Er zijn hier de laatste jaren meer dan 800 routes geopend, maar dat is pas een fractie van het gebied. Deze prachtige boulders in de ongerepte natuur bieden oneindig veel opties om jezelf uit te dagen op elk niveau.

Wat boulderen in Oukaimeden zo bijzonder maakt is de buitengewoon karakteristieke setting. Hier wordt een traditioneel bestaan geleefd door de oorspronkelijke bewoners, de Berbers. De bergen zijn een thuis voor vele herders en schapen. Klimmen doe je omringd door adembenemende uitzichten op de besneeuwde bergtoppen van de Hoge Atlas. Het is daarom ook een perfecte plek om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Een bouldertrip naar Marokko gaat wat ons betreft dan ook niet alleen over klimmen. Het is evengoed een avontuur en een kennismaking met een prachtige gastvrije cultuur. Nippend aan de muntthee alles in je opnemend is het moeilijk om niet gecharmeerd te zijn van deze plek. 

Wij gaan een week lang naar Marokko voor het beste van Oukaimeden. En jij kunt mee. Uiteraard gaan we boulderen op de Oukaimeden rocks. Hard, veel, in de heerlijke Marokkaanse zon en in de avondduisternis. Wij gidsen je door de klimgebieden en beloven plechtig om je mee te nemen naar de leukste gebieden en projecten. Of je nu een doorgewinterde buitenklimmer bent of een beginner die boulderen eens wil proberen, er is voor elk wat wils.

Bepakt met crashpads, klimschoenen, pof, topo’s, goed gezelschap en eigen bouldercoaches maken we een basecamp tussen de boulders en helpen wij je navigeren op de rotsen. Evenals de fijne kneepjes van het spotten, de do’s and don’ts in Marokko en het duurzaam omgaan met de natuur. Wij regelen, jij klimt. Op de rustdagen nemen we de tijd voor een mooie hike door de bergen van de Atlas en overnachten we in een typisch berberdorp tussen de woningen van leem die uit de glooiende natuur lijken te groeien. We sluiten onze trip af met een goodbye party. Boulderen, slacklinen, kampvuur en natuurlijk heel veel tajines!

Meer reden nodig om mee te verwilderen? Bekijk hier het reisverslag van Marokko.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 8 personen. Er kunnen maximaal 12 personen mee.

Wat zit erbij?

  • Vijf overnachtingen in ons eigen chalet
  • Een overnachting in traditionele Marokkaanse berberaccommodatie
  • Gezellige Nederlandse bouldercoach & gids
  • Ontbijt, lunch en avondmaaltijden van lokale kost
  • Boulders, tajines en natuur
  • Crashpads
  • Transfers van en naar het vliegveld in Marrakech en transport ter plaatse in Oukaimeden
  • Een techniektraining en kennismakingsbouldersessie in Nederland

Niet inbegrepen in deze prijs is je vlucht naar Marrakech, eventuele persoonlijke uitgaven in horecagelegenheden en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

28 oktober t/m 3 november 2024 – VOL!

Oukaimeden Rocks Partner

Boulderen in Marokko is ontdekt en op de kaart gezet door onze partner Imik’Simik, bekend en geliefd onder de bouldercommunity voor zijn pionierswerk hier. Rewild vs. Imik’Simik. Best of both worlds.

Imik Simik

Thema en niveaus

Het thema van deze trip is Wild Fitness. Dit betekent dat fysieke activiteit, het boulderen, centraal staat gedurende deze dagen. We boulderen meerdere dagen in de week en we maken een hiketocht met dagrugzak door de bergen rond Oukaimeden. Voor deze trip is daarom een gemiddelde conditie vereist. Je boulderniveau is niet zo belangrijk en ervaring in bergachtig terrein is niet nodig.

Fysiek ●●●
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●●○
Vaardigheden ●●●○○

Jouw gidsen tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Gedreven wildernisgids en Mountain Leader. Eindeloos nieuwsgierig naar andere culturen en groot liefhebber van pionieren op ongewone plekken. Wordt doorgaans waargenomen met camera. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Boaz

Boaz

Een energieke enthousiasteling en Mountain Leader. Houdt van het tentleven en sjouwt graag wat koffie voor een buiten bakkie. Heeft menig ervaring in de bergen, vindt het geweldig om met anderen op stap te gaan en geniet stiekem zelf ook van een goede uitdaging.

Reisprogramma

Reisdag naar de Atlas

Na onze vliegreis naar Marrakech en vervolgvervoer naar Oukaimeden maken we kennis met het berberleven in het Marokkaanse achterland en verkennen we de bouldergebieden. De vlucht boek je zelf. Wij halen je op van het vliegveld.

Boulder till you drop!

Deze twee dagen staan in het teken van boulderen, boulderen en nog eens boulderen. We ontbijten en dineren in ons chalet. Overdag zijn we in het gebied te vinden: boulderproblemen oplossen en picknicken. Aan het einde van de dag doen we met de liefhebbers een zonsondergangbouldersessie.

Op avontuur

Na twee intensieve boulderdagen nemen we de tijd om de omgeving te voet te verkennen, kennis te maken met het lokale leven te berg en doen we het wat rustiger aan met boulderen. Slapen doen we bij de berbers in een guesthouse.

Goodbye session

Boulders, slacklinen, tajines en een piepkleine cleanup van het gebied.

Reisdag terug naar Nederland

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. In dit geval voldaan en verrijkt.

Impressie