ZWITSERLAND FAST & LIGHT

€875/pp

zomer 2021

6 Dagen

Rewild your fitness

Min 8 max 15

De Trip

Rondje Wallis op trailschoenen! Maak je klaar voor een meerdaags fast & light avontuur. Elke dag een nieuwe route, nieuwe indrukken en een nieuwe slaapplek. Na veel puzzelen en sleutelen hebben we een aantal van de fijnste trails en plekken in de Zwitserse Alpen met elkaar verbonden en een ultieme 4-daagse traverse door Wallis gecreëerd met als eindpunt Zermatt. Trailrunnend over de paadjes van de Zwitserse Alpen, omringd door 4000-ers, loop je langs gletsjers en over hoge alpine passen, maar ook door bossen en lieflijke valleien. Hut-ren-tipi-ren met de Matterhorn als uitzicht. Draven met een Rewild-tintje dus. Moddervet, absurd mooi en beregezellig.

Het idee is simpel. Jij draaft en hebt plezier. Gastvrouw Aletta met gastheren Koen en Nick regelen de rest. Je bagage wordt van vallei naar vallei gebracht zodat we slechts het minimale aan spullen mee hoeven te nemen tijdens het rennen. Bij aankomst op de nieuwe slaapplek genieten we van een bergmaal in de hut of koken we een potje op het vuur. We rennen dagelijks zo’n 15-25 kilometer met een flinke bak hoogtemeters van zo’n 1000-2000 stuks. Onderweg dus sowieso prachtige uitzichten en lunchplekken, maar zeker ook uitdagende passages en kans op vier seizoenen. Een goede fysieke conditie, de juiste uitrusting en ervaring met trailruns en bergen is daarom een vereiste voor deze trip.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 5 overnachtingen in een berghut, een tipi of op een camping
  • ontbijt en diner tijdens de loopdagen
  • drie gidsen (mountain leader, berggids)
  • huur Rewild tenten
  • taxitransport ter plaatse Zermatt-Randa
  • bagagetransport
  • een voorbereidingsbijeenkomst/trail

Niet inbegrepen zijn persoonlijke uitgaven, consumpties ter plaatse, snacks en lunches, je vervoer naar Zwitserland en een bergsportverzekering van de NKBV.

Fysiek ●●●●●
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●●○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●○○

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Reisschema

Reisdag en gezamenlijk eten

Donderdag 16 juli zien we elkaar aan het einde van de dag in het turtmanntal in Zwitserland bij de eerste slaapplek: een aantal supergezellige tipi’s. We eten gezamenlijk en bereiden ons voor op de komende dagen.

Eerste dagetappe: een flinke kuitenbijter

Na een nachtje alpentipi en een goed ontbijt trekken we de trailschoenen aan en gaan we op pad voor de eerste dagetappe. De statistieken: 23 kilometer, 2100 hoogtemeters en 1750 meter dalen. We lopen over een prachtige pas en tikken bijna de 3000 meter aan. Een etappe met waanzinnige uitzichten, paadjes langs gletsjers en hier en daar een sneeuwveld. Eindpunt? Een bemande hut tussen de 4000-ers. Een goed begin is het halve werk!

Tweede dagetappe: dalen, dalen, dalen

De tweede traildag in ‘t kort: Hut-ren-tent. Weliswaar een minder intensieve dag dan de vorige, maar alsnog rennen we een goede 14 kilometer met 850 hoogtemeters en maarliefst 2000 meter dalen. Van de alpine-omgeving naar de alpenweiden met wilde bloemen. Het verblijf voor deze dag? Ons eigen tentenkamp op de camping in het dal van Zermatt.

Derde dagetappe: Europatrail

Dat de Europaweg richting Zermatt mooi is als wandelroute, is bij velen bekend. Maar je kun er natuurlijk ook fast & light overheen! We hebben onze eigen draai gegeven aan de route en dat wordt een belevenis. Eindstation na 17 klik, 1500 hoogtemeter, 1000 meter dalen en een Zermatt-break is een prachtige berghut op 2000 meter hoogte. Bijtanken voor de laatste dagetappe!

Het slotakkoord: Matterhorn time

Dag vier op de trails. Onze spierpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon want vandaag is de Toblerone bijna de hele dag met ons. Geef je ogen dus de kost tijdens deze etappe. Werkelijk een prachtige etappe terug naar Zermatt en de bossen. Een heerlijke trail om te downhillen terug naar het dal, mochten je benen nog meewerken. Een laatste gezellige avond in de pizzeria en een laatste nacht in ons knusse tentenkamp. We conquered Wallis!

Reisdag

Op dinsdag 21 juli is het tijd voor de terugreis naar Nederland.