ZWERVEN EN STRUINEN

€250/pp

Voorjaar 2021

Vier dagen

Rewild your skills

Min 6 max 10

De Trip

Je huisje op je rug en zelfvoorzienend een aantal dagen flink verdwijnen. Rondstruinen, kamperen, de natuur van dichtbij ervaren, buiten leven, bewegen en slapen… magnifiek toch? We gaan je laten zien dat je voor zo’n meerdaagse zwerftocht helemaal niet ver van huis hoeft. In de pracht en praal van glooiend Zuid-Nederland, de Belgische Ardennen of Luxemburg leer je wat er bij zo’n meerdaagse tocht komt kijken. Omdat je ultieme trip in de bergen door corona niet door kan gaan, omdat het dichtbij huis ook hartstikke mooi is of als voorbereiding op een heftige buitenlandse wildkampeertocht.

Want hoe werkt dat meerdaags rondtrekken eigenlijk? Hoe vind je bijvoorbeeld je weg? Wat zijn nou dé items om bij je te hebben? Hoe pak je je rugzak in? Neem je medische spullen mee? Hoe organiseer je voeding en water? Hoe kun je de natuur om je heen in je voordeel gebruiken?

Tijdens deze reis ga je leren en een mooie ervaring hebben tegelijkertijd. Onderweg zijn de dingen eenvoudig maar hard werken. Geen comfort van een warm huis, geen volle koelkast of warm water met een druk op de knop. We gaan mee in het dagritme van het buitenleven waar enkel de essentiële dingen centraal staan. Koken, water zuiveren, tentenkamp op- en afbouwen, tas inpakken, lange afstanden verplaatsen, onvoorziene uitdagingen overwinnen, vuur maken, etc. Daarom zijn de dagen lang en intensief. En elke minuut van de dag zijn we buiten, ongeacht het weer!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • een huurtarp of tent
  • kampeerontbijt en -diner voor alle dagen
  • 3 overnachtingen op een natuurterrein
  • een voorbereidingsbijeenkomst
  • eindeloos veel pearls of wisdom
  • 2 gidsen

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar het startpunt en je eten tijdens het lopen en een reisverzekering.

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●●●

Na boeking krijg je alle details.

Reisprogramma

Reisdag en accomoderen

Iedereen reist op eigen gelegenheid af naar het startpunt van de zwerftocht. We duiken de natuur in en installeren ons na een aantal uur lopen op onze eerste slaapplek waar verder ingaan op de kamproutine en met elkaar genieten van de avond buiten.

Rondzwerven

We leven het leven als nomaden dichtbij huis. We verplaatsen van slaapplek naar slaapplek en laten het avontuur over ons heen komen.

Van trail naar stad

Na de laatste ochtendroutine buiten en de laatste route-etappe is het tijd voor de terugreis naar huis.