ZWERVEN EN STRUINEN

2 t/m 4 november 2021 

Drie dagen

Wild Fitness/Skills

Min 6 max 10

€250/pp

De Trip

Haal je stevige stappers maar uit de kast. Met je huisje op je rug gaan we een aantal dagen flink verdwijnen in de natuur. Rondstruinen, kamperen, de natuur van dichtbij ervaren, buiten leven, bewegen en slapen. We laten je zien dat je voor zo’n meerdaagse zwerftocht helemaal niet ver van huis hoeft. In de pracht en praal van de Müllerthal regio in Luxemburg leer je wat er bij zo’n meerdaagse tocht komt kijken. Omdat je ultieme trip in de bergen door corona niet door kan gaan, omdat het dichtbij huis ook hartstikke mooi is of als voorbereiding op een heftige buitenlandse wildkampeertocht.

Want hoe werkt dat meerdaags rondtrekken eigenlijk? Hoe vind je bijvoorbeeld je weg? Wat zijn nou dé items om bij je te hebben? Hoe pak je je rugzak in? Neem je medische spullen mee? Hoe organiseer je voeding en water? Hoe kun je de natuur om je heen in je voordeel gebruiken?

Tijdens deze reis ga je leren en een mooie ervaring hebben tegelijkertijd. Onderweg zijn de dingen eenvoudig maar hard werken. Geen comfort van een warm huis, geen volle koelkast of warm water met een druk op de knop. We gaan mee in het dagritme van het buitenleven waar enkel de essentiële dingen centraal staan. Koken, water zuiveren, tentenkamp op- en afbouwen, tas inpakken, lange afstanden verplaatsen, onvoorziene uitdagingen overwinnen, vuur maken, etc. Daarom zijn de dagen lang en intensief. En elke minuut van de dag zijn we buiten, ongeacht het weer!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • een huurtarp en grondzeil of tent
  • kampeerontbijt en -diner voor alle dagen
  • 2 overnachtingen op een natuurterrein
  • eindeloos veel pearls of wisdom
  • 2 gidsen

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar het startpunt, je eten tijdens het lopen en een reisverzekering.

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●●●

Het thema van deze reis is een combinatie van Wild Fitness & Skills, voor de avontuurlijke groepsreiziger die meer wil leren over wildernisvaardigheden en fysiek is ingesteld. We hiken dagelijks flinke stukken door heuvelachtig terrein en dragen voor een aantal uren een volle tas met al onze eigen spullen op de rug.Een goede conditie is daarom wenselijk. Na boeking krijg je alle details. Boeken bij Rewild in tijden van Covid-19 kan zonder zorgen. Gaat de trip niet door, dan krijg je de aanbetaling of reissom terug.

Reisprogramma

Reisdag en eerste bivak

Iedereen reist op eigen gelegenheid af naar het startpunt van de zwerftocht. We duiken de natuur in en installeren ons na een aantal uur lopen op onze eerste slaapplek waar verder ingaan op de kamproutine en met elkaar genieten van de avond buiten.

Rondzwerven

We leven het leven als nomaden dichtbij huis en verplaatsen van slaapplek naar slaapplek.

Van trail naar stad

Na de laatste route-etappe en drie mooie dagen in de natuur is het tijd voor de terugreis naar huis. Of ga je de geleerde lessen gelijk toepassen?