WINTEREXPEDITIE NOORWEGEN

2025

9 Dagen

Wild Fitness

Min 6 – max 9

€1595/pp

De Trip

Doorkruis met ons het ongerepte en serene winterse landschap van Zuid-Noorwegen. Gedurende 7 dagen trekken we onze slees op toerlanglaufski’s door de wildernis. Door besneeuwde bossen, verlaten valleien en langs bevroren rivieren. Navigeren, survival, winterkamp bouwen, skitechnieken en dierensporen… wij gidsen je door deze belevenis en leren je alle praktische vaardigheden en lessen die nodig zijn om zelf zeker en comfortabel door de winterse omstandigheden te verplaatsen. Want frisjes kan het hier zeker worden, met temperaturen die makkelijk onder de -10° C komt. Onderweg zijn dingen eenvoudig maar hard werken. We staan op, ontbijten, vullen de thermosflessen, breken het kamp af en laden de slees vol. Daarna skiën we de hele dag (6-8 uur) en gaan we de uitdagingen van de natuur aan voordat we routine gaan draaien in een behaaglijke tent. Absoluut niet je gebruikelijke week op werk, zo’n winterexpeditie!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 2 nachten in een cabin/accommodatie.
  • 6 nachten in tenten.
  • Expeditievoeding in de ochtend en avond.
  • Twee wildernisgidsen.
  • Slees, winterschoenen, harnassen, ski’s, tenten, branders, benzine en ander groepsmateriaal.
  • Veiligheids- en communicatiemateriaal

Lunches en snacks voor gedurende de dag, persoonlijke uitgaven en eventuele drankjes in accommodaties, je vervoer naar Noorwegen en een bergsportverzekering zijn niet inbegrepen. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

2025

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Fitness: de dagen zijn intensief en fysiek. Niet alleen verplaatsen we elke dag, ook runnen we met elkaar het buitenkamp. Een dagverplaatsing kan ook oplopen tot 8 uur. Verse sneeuw in combinatie met winters weer kan de tocht uitdagender maken. Een goede fysieke conditie en de juiste uitrusting zijn essentieel. Ervaring in dit soort terrein is echter niet nodig. 

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●●○○

Jouw gids tijdens deze trip

Otto Kragt

Otto

Outdoorfanaat en hobbyist wildkamperen. Heeft het minimalistisch reizen tot kunst verheven en neemt je het liefst mee naar de noordelijke landen. Per kano, kayak of te voet. Zijn camper is z’n basecamp en de stuwwallen en trails van Oosterbeek zijn speeltuin.

Reisschema

Reisdag

Vandaag staat in het teken van (het afmaken van) de reis naar Zuid-Noorwegen, waar we onze eerste nacht zullen doorbrengen. Dit kan prima met de auto en wij nemen het initiatief voor een gezamenlijke carpool.

Expeditiedagen

We maken onze uitrusting klaar, doorlopen nog een keer het plan en starten aan de toerlanglaufexpeditie. Uitgerust met volgeladen pulka’s beginnen we aan een wilde tocht door winter Scandinavië. We kamperen in het wild en overwinnen de uitdagingen van de ruige winternatuur.

Reisdag

Verrijkt en verwilderd door deze ervaring reizen we terug naar Nederland.

Impressie