WILDPLUKKEN

Diverse data in 2023

Een middag

Wild Skills

Max 20

€22,50/pp

Zonder te weten doen we het bijna allemaal: iedereen heeft wel eens bosbessen of bramen geplukt. Want zeg nou zelf, het is toch ook heerlijk om buiten te zijn en je eigen eten bij elkaar te plukken? Ga mee op pad en zie, proef, ruik en ontdek wat er dicht bij de stad zoal aan eetbare planten, bomen en paddenstoelen te vinden is. We bieden diverse wandelingen aan om aan de slag te gaan met wildplukken. Ben je opzoek naar een uitgebreide wildplukcursus of wil je na de basis wildplukwandeling je verder verdiepen? Dan is de wildplukcursus wat voor jou! Ga je liever met je eigen groep of bedrijf op pad en zoek je een leuk bedrijfsuitje of groepsuitje in het groen? Dat kan op aanvraag. Deze zijn ook te boeken inclusief kookworkshop.

Wildplukwandelingen 2,5 uur

Wil je een keer proeven aan het wildplukken? Ga dan mee met de 2,5 uur durende  wildplukwandeling:

  • Algemene uitleg over wildplukken en veiligheid
  • +/- 20 eetbare planten, bloemen en bomen vinden en herkennen (afhankelijk van het seizoen)
  • Sterke verhalen
  • Zelf oefenen met behulp van boeken
  • Wildpluksnack eten
  • Ochtend- en middaggroep
  • Verschillende gebieden in en om Rotterdam

De prijs voor de basis wildplukwandelingen van 2,5 uur is €22,50 p.p. voor volwassenen en €12,50 voor kinderen tot 12 jaar. Kinderen tot 8 jaar mogen gratis mee. 

Actuele data en tijden vind je op de website van Buit.

Wildplukcursussen

Ben je al een keer mee geweest met een Buit wildplukwandeling en wil je nog meer de diepte in duiken? En ben je nieuwsgierig naar wat er groeit en bloeit in de verschillende Nederlandse landschappen en wil je zelfstandig leren plukken? Dan is één van de wildplukcursussen of wildpluk opleidingen wat voor jou! 

In de 3 daagse cursus ontdek je de eetbare natuur in 3 verschillende landschappen, in de 5 daagse cursus voegt Buit daar nog is 2 dagen aan toe met een zeewier- en paddenstoelentocht. 

De complete wildpluk beleving is de jaarcursus, in deze wildpluk opleiding bezoek je 6 landschappen en leer je daarnaast je zelf gevangen buit lekker klaarmaken boven een echt vuur. Naast een dag wildplukken in de stad, leer je in de cursus ook nog de technieken van inmaken, fermenteren en drogen.

Laat er geen gras over groeien en bekijk de de actuele data en prijzen op de website van Buit