WILD WEST MONGOLIA

juli/aug 2023

11 Dagen

Wild Roots

Min 6 max 10

volgt

De Trip

Dompel je onder in een uniek landschap en een eeuwenoude cultuur, die vrijwel onveranderd is sinds de hoogtijdagen van Chenghis Kahn. In het meest onbevolkte land ter wereld leven de nomaden met hun kuddes schapen en geiten nog altijd in traditionele yurts verspreid over de uitgestrekte steppes. Bij een ongelofelijk gebrek aan infrastructuur is het paard en de kameel hier nog altijd het meest gebruikte vervoermiddel. Een aantal keer per jaar migreren deze nomaden. Wij stappen in hun voetsporen en gaan op zoek naar de Mongoolse wild roots!

Na aankomst in Olgi in het westen van Mongolië verdwijnen we als karavaan het Altai-gebergte in, vergezeld door onze eigen adelaarjager die te paard zijn kamelen begeleidt: het overgrote deel van de bevolking in dit deel van Mongolië is van Kazachstaanse afkomst en beoefent de kunst van het adelaarjagen. Onderweg bezoeken we verschillende nomaden, koken we gezamenlijk de lokale cuisine en nemen we een kijkje in hun unieke manier van leven: de schapen herderen, het adelaarjagen, speciale thee drinken, lassowerpen en een lekker ouderwets potje worstelen. Ook leren we je de traditionele methoden van bepakken en leiden van kamelen. Na een avontuurlijke tocht in de bergen komen we terug bij de adelaarjagersfamilie, waar we de trip afsluiten met paardrijden, traditionele muziek en Mongools tafelen.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 10 overnachtingen, bij nomaden, in het yurt/gerkamp of in tenten
  • elke dag verse lokale cuisine
  • Engelstalige wildernisgidsen
  • lokale Mongoolse adelaarjagergidsen
  • transport ter plaatse
  • paarden en kamelen

Niet inbegrepen in deze prijs is je vlucht naar Ulaanbaatar en de vervolgvlucht naar Olgi, persoonlijke uitgaven en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

juli/augustus 2023

There is nothing to show here!
Slider with alias WWM not found.

Thema en niveaus

Het thema van deze trip is Wild Roots: een reis naar een plek waar natuur en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Deze reis vindt diep het West-Mongoolse ongerepte Altaigebied plaats. Voorzieningen zijn tijdens deze reis niet dichtbij. Voor de tocht is een goede basisconditie en ervaring met wandelen in bergachtig terrein wenselijk. Ervaring met (wild)kamperen is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●●◐○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●○○

Jouw gids tijdens deze trip

Reisschema

Reisdag

Vandaag vliegen we via Ulaanbaatar naar Olgi in West-Mongolië. Afhankelijk van onze aankomst in Mongolië en de vervolgvlucht overnachten we in Ulaanbaatar.

Voorbereiden op de trekking

Na de reis naar Olgi en een warm in het zomerverblijf van de adelaanjagers, doen we marktboodschappen en maken we de karavaan gereed voor de trip in het Altaigebergte.

Kampeertrektocht in het Altaigebergte

Met een open mind en vergezeld door onze Mongoolse vrienden gaan we het avontuur in de Altai tegemoet. Dagelijks hiken we zo’n 10-15 km met de nodige hoogtemeters en kamperen we in het wild. We lopen door wilde valleien, hiken naar toppen en genieten van de ongerepte natuur. Na 6 dagen in de natuur te zijn geweest komen we terug in tentenkamp van de nomaden.

Terug in bewoonde wereld

Eenmaal terug bij de adelaarjagerfamilie sluiten we de trip af in Mongoolse stijl met paardrijden, lokale muziek en een traditioneel diner.

Reisdag

Van Olgi via Ulaanbataar reizen we terug naar Nederland. Mogelijk vereist dit nog een overnachting in Ulaanbataar.

Impressie