WILD WEST MONGOLIA

2 t/m 12 augustus 2024

10 Dagen

Wild Roots

Min 7 max 12

€2295/pp

De Trip

Dompel je onder in een uniek landschap en een eeuwenoude cultuur, die vrijwel onveranderd is sinds de hoogtijdagen van Chenghis Kahn. In het meest onbevolkte land ter wereld leven de nomaden met hun kuddes schapen en geiten nog altijd in traditionele yurts verspreid over de uitgestrekte steppes. Bij een ongelofelijk gebrek aan infrastructuur is het paard en de kameel hier nog altijd het meest gebruikte vervoermiddel. Een aantal keer per jaar migreren deze nomaden. Wij stappen in hun voetsporen en gaan op zoek naar de Mongoolse wild roots!

Na aankomst in Olgi in het westen van Mongolië verdwijnen we als karavaan het Altaigebergte in, vergezeld door onze eigen adelaarjager die te paard zijn kamelen begeleidt: het overgrote deel van de bevolking in dit deel van Mongolië is van Kazachstaanse afkomst en beoefent de kunst van het adelaarjagen.

Onderweg bezoeken we verschillende nomaden, koken we gezamenlijk de lokale cuisine en nemen we een kijkje in hun unieke manier van leven: de schapen herderen, het adelaarjagen, speciale thee drinken, lassowerpen en een lekker ouderwets potje worstelen. Ook leren we je de traditionele methoden van bepakken en leiden van kamelen. Na een avontuurlijke tocht in de bergen komen we terug bij de adelaarjagersfamilie, waar we de trip afsluiten met de lokale gebruiken en Mongools tafelen.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 7 personen. Er kunnen maximaal 12 personen mee.

Wat zit erbij?

  • 10/11 overnachtingen bij nomaden in het yurt/gerkamp, in tenten en in Ulaanbaatar
  • elke dag lokale cuisine
  • Rewild groepskampeeruitrusting
  • Rewild Mountain Leader / wildernisgids
  • lokale Mongoolse adelaarjagergidsen
  • transport ter plaatse
  • paarden en kamelen

Niet inbegrepen in deze prijs is je vlucht naar Ulaanbaatar, binnenlandse vlucht naar Olgi en een binnenlandse vlucht vanuit Hovd, persoonlijke uitgaven en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

2 t/m 12 augustus 2024

Thema en niveaus

Het thema van deze trip is Wild Roots: een reis naar een plek waar natuur en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Deze reis vindt diep het West-Mongoolse ongerepte Altaigebied plaats. Voorzieningen zijn tijdens deze reis niet dichtbij. Voor de tocht is een goede basisconditie en ervaring met wandelen in bergachtig terrein wenselijk. Ervaring met (wild)kamperen, Wild Human of de Start-to-Hike trip is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●●◐○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Vaardigheden ●●●○○

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Gedreven wildernisgids en Mountain Leader. Eindeloos nieuwsgierig naar andere culturen en groot liefhebber van pionieren op ongewone plekken. Wordt doorgaans waargenomen met camera. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Reisprogramma

Reisdag

Vandaag vliegen we naar Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië, hier verblijven we één nacht voordat we doorreizen naar Olgi in het westen van het land.

Voorbereiden op de trekking

Na de vervolgvlucht naar Olgi reizen we naar Tavan Bogd National Park en het Altaigebergte, waar we kamp maken, een eerste gebiedsverkenning doen en kennismaken met onze Mongoolse metgezellen. We maken de karavaan gereed voor de trip in de Altai.

Kampeertrektocht in het Altaigebergte

Met een open mind en vergezeld door onze Mongoolse vrienden gaan we het avontuur in de Altai tegemoet. Dagelijks hiken we zo’n 10-15 km met de nodige hoogtemeters en kamperen we in het wild. We lopen door wilde valleien, hiken naar passen van 2800 meter en genieten van de ongerepte natuur. Onderweg bezoeken we de zomerverblijven van de Kazachse nomadenfamilies waar we welkom worden geheten in hun gers en yurts. Hier maak je kennis met het adelaarjagen en hun levensstijl. Na 6 dagen in de natuur te zijn geweest komen we terug in tentenkamp van de nomaden. Eenmaal terug bij de adelaarjagerfamilie sluiten we de trip af in Mongools-Kazachse stijl met en een traditioneel diner.

Terug in bewoonde wereld

We zeggen onze Mongoolse vrienden gedag en reizen terug naar de bewoonde wereld waar een nacht bijkomen voordat we terugvliegen naar Ulaanbaatar.

Reisdag naar Ulaanbaatar

We reizen vandaag af naar het vliegveld van Hovd en nemen een binnenlandse vlucht naar Ulaanbaatar. Hier overnachten we één nacht voordat we morgen terugreizen naar Nederland.

Reisdag naar Nederland

Vanuit Ulaanbataar reizen we terug naar Nederland.

Impressie