WILD SLOVENIA

15 t/m 21 oktober 2021

7 Dagen

Wild Roots

Min 6 max 8

€850/pp

De Trip

Deze reis is volgeboekt.

Sprookjes bestaan echt. En wel in het wilde Sloveense Triglav Nationaal Park ten tijde van de herfst. Trek met ons mee de berenbossen en Julische Alpen van het park in. Het rijk van de legendarische Sloveense Goldhorn. In de herfst beleef je er het meest serene sprookjesavontuur. Absoluut niet je gebruikelijke week op werk, want in deze vredige wilde wereld kom je tot rust. We nemen je vanuit de Soca-vallei mee omhoog en gaan de hort op in het park.

De zomerhutten zijn gesloten, de mensen zijn weg. Terwijl we van de ene winterbivakhut naar de volgende reizen, kom je eerder dieren tegen dan mensen. Op pad in de Zeven Meren-vallei pakken we onderweg een piek of twee. Na een paar nachten in avontuurlijke basishutjes genieten we van de relatieve luxe van de bemande Komna-berghut die het hele jaar door geopend is. We waarderen de kleine dingen. Het laatste stuk naar het bivak van het Krn-meer brengt ons terug naar de Soca-vallei. Navigatieback-up door onze lokale hond Bowie, leader of the pack!

Het thema van deze reis is Wild Roots: een reis naar een plek waar natuur en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voor deze tocht is wel een goede basisconditie en ervaring met hiken in bergachtig terrein wenselijk. We lopen dagelijks 6-8 uur door de bergen. Ervaring met (wild)kamperen is een pré.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 6 overnachtingen op de camping, in een winterbivakhut of bemande hut
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • gebruik Rewild tenten
  • twee gidsen
  • transport ter plaatse

Niet inbegrepen zijn eventuele eigen uitgaven zoals drankjes bij horecagelegenheden, snacks voor tussendoor, je vervoer naar Slovenië en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●●●○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●●●○
Vaardigheden ●●○○○

Boeken bij Rewild in tijden van Covid-19 kan zonder zorgen. Gaat de trip niet door, dan krijg je de aanbetaling of reissom terug. Dit aanbod valt namelijk onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Reisschema

Reisdag en accomoderen

Na onze reis naar Slovenië komen we aan in de Soca-vallei, waar we ons installeren op de camping, een kleine glimp van het Nationaal park opvangen en lekker eten met elkaar. 

Winterbivakhut trekking

Vijf volle dagen genieten van de charmes van de herfst in berenbossen en steenbokkenbergen. Bewapend met een rugtas vol slaapspullen, eten, kookspullen en warme kleding trekken we van hut naar hut. We spotten beesten, pakken toppen, verwonderen ons over de natuur en genieten van het simpele buitenleven ver weg van de stadsdrukte.

Reisdag

Terug naar Nederland met een sprookjestocht in de pocket.