WILD SLOVENIA

20 t/m 27 oktober 2023

8 Dagen

Wild Fitness

Min 8 max 11

€975/pp

De Trip

Sprookjes bestaan echt. En wel in het wilde Sloveense Triglav Nationaal Park ten tijde van de herfst. Trek met ons mee door de Julische Alpen. In het najaar beleef je er het meest serene sprookjesavontuur. Absoluut niet je gebruikelijke week op werk, want in deze vredige wilde wereld kom je tot rust.

De zomerhutten zijn gesloten, de mensen zijn weg. Terwijl we van de ene winterbivakhut naar de volgende reizen, kom je eerder dieren tegen dan mensen. Op pad in de Zeven Meren-vallei pakken we onderweg een piek of twee, drie. Na een paar nachten in avontuurlijke basishutjes genieten we van de relatieve luxe van de bemande Komna-berghut die het hele jaar door geopend is. We waarderen de kleine dingen, of zijn het juist de grote dingen? Navigatieback-up door onze lokale hond Bowie, leader of the pack!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 7 overnachtingen in een winterbivakhut of bemande hut
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • canyoningactiviteit onder begeleiding van een lokale canyoninginstructeur
  • een Mountain Leader & lokale Nederlandssprekende gids 
  • transport ter plaatse

Niet inbegrepen zijn eventuele eigen uitgaven zoals drankjes bij horecagelegenheden, snacks voor tussendoor, je vervoer naar Slovenië en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

20 t/m 27 oktober 2023
oktober 2024

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Fitness: de dagen zijn redelijk intensief en fysiek. We lopen dagelijks van hut naar hut en beklimmen toppen onderweg met degene die daar zin in hebben. Voor deze tocht is een goede basisconditie en ervaring met hiken in bergachtig terrein wenselijk. We lopen dagelijks 7-10 uur door de bergen met de nodige hoogtemeters richting de toppen. Dit kan oplopen tot wel meer dan 1500.

Fysiek ●●●◐○
Cultuur ●●●○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●●●○
Vaardigheden ●●○○○

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Platje

Nick

Wildernisgids en Mountain Leader. Bezeten van outdoorfotografie, groot liefhebber van reizen naar ongewone plekken en toch wel verslaafd aan sporten. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Boaz Pauw

Boaz

Een energieke enthousiasteling en Mountain Leader. Houdt van het tentleven en sjouwt graag wat koffie voor een buiten bakkie. Heeft menig ervaring in de bergen, vindt het geweldig om met anderen op stap te gaan en geniet stiekem zelf ook van een goede uitdaging.

Reisschema

Reisdag en accomoderen

Na onze reis naar Slovenië komen we aan in de Soca-vallei, waar we ons installeren in de accommodatie, een kleine glimp van het Nationaal park opvangen en lekker eten met elkaar. 

Cayoning

Op dag 2 blijven we na een lange reisdag nog in de vallei om te ‘acclimatiseren’ voordat we naar boven gaan. Ter kennismaking gaan weer met elkaar opuit voor een middagje cayoning.

Winterbivakhut trekking

Vijf volle dagen genieten van de charmes van de herfst in berenbossen en steenbokkenbergen. Bewapend met een rugtas vol slaapspullen, eten, kookspullen en warme kleding trekken we van hut naar hut. We spotten beesten, pakken toppen, verwonderen ons over de natuur en genieten van het simpele buitenleven ver weg van de stadsdrukte.

Reisdag

Terug naar Nederland met een sprookjestocht in de pocket.

Impressie

Reisverslag

SloveniË 2022

”Mooie reis door het herfstig en magische Slovenië! Fantastische kleurenpracht, uitzichten en lekkere hoogtemeters pakken!”