WILD HUMAN WINTER

januari 2022

8 Dagen

Rewild your skills

Geen min of max

€650/pp

De Trip

Leer de kunst van het meerdaags wintertrippen ‘off the grid’ in het wilde Massif du Vercors in Frankrijk. We gaan een stap verder dan bij de basis Wild Human training en stellen je in de gelegenheid om te leren hoe je een winterse expeditie plant, organiseert en gidst. Deze training is een uitstekende kans om in een veilige omgeving te groeien als leider en als persoon.

Tijdens de Wild Human Winter behandelen we een grote verscheidenheid aan onderwerpen, vaardigheden en kennis die uiterst nuttig en praktisch zijn bij een langdurig verblijf buitenshuis in een winterse wildernisomgeving. Zo zijn toerlanglaufskiën, sneeuwschoenwandelen, dierensporen, winterkamperen, survival en bushcraft slechts een deel van de inhoud. Maar minstens zo belangrijk als het leren van harde skills is tijdens deze week een persoonlijke groei en ontwikkeling van je soft skills en leiderschap. Door het simuleren van een winterexpeditie met ‘out-of-the-comfort-zone’-situaties creëren we een echte trip-ervaring met met alle facetten die daarbij kunnen horen.

Heb je een positieve leerhouding, een open mind en een goede fysieke conditie? Dan ben je hartstikke welkom! Voorwaardelijk voor deze training is verder dat je de basis Wild Human training in Nederland hebt gevolgd. Verder organiseren we voorafgaand aan deze reis een theoriedag in Nederland. Deze week is onderdeel van de Wilderness Guide Level 1 opleiding. Heb je interesse in de gehele opleiding, laat dan wat van je horen. De Wild Human Winter training en de opleiding tot wilderness guide zijn Engelstalig.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • Een fantastische terug-naar-je-natuur-winterervaring
  • Een hoop educatie, kennis en kunde voor in het wild
  • Inzicht in en bewustwording van je persoonlijk leiderschap
  • 7 overnachtingen (tent of bivak)

Niet inbegrepen in deze prijs is je deelname aan de basis Wild Human training en de voorbereidende theoriedag. Verder vallen je eten, drinken en vervoer naar de Vercors buiten de pakketprijs. Het huren van een winterpakket met ski’s, winterschoenen en slee kost 100 euro voor een week.

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●●
Comfort ●○○○○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●●●●

Reisschema

Winterexpeditie simulatie

Volledig uitgerust met winterspullen trekken we door de Vercors alsof we op expeditie zijn in de Arctic en creëren we een ultieme omgeving om te leren en ervaren.