WILD ALPS ZOMER

Zomer 2022

7 Dagen

Wild Fitness/Skills

Min 5 – max 7

€850/pp

De Trip

Het avontuur begint waar het plan eindigt. Met ons huisje op de rug trekken we de Franse en Zwitserse backcountry in voor een meerdaagse bivak-wildkampeertocht. Eenmaal vertrokken van de bewoonde wereld zijn de bergen voor een week onze habitat en leven we in en omringd door een wilde omgeving. Wat we tegenkomen weten we pas achteraf, maar zeker is dat het avontuurlijk wordt. We laten ons leiden door nieuwsgierigheid, het avontuur en de natuur om ons heen. Zes dagen lang hiken we door bossen, beklimmen we toppen ver boven de boomgrens, dippen we in rivieren, maken we ons kamp in de wildernis, spotten we wilde dieren en en genieten we met elkaar van de sterrenhemel en de warmte van het kampvuur. Zonder strikt afgebakend plan maar met de vrijheid en flexibiliteit om avontuur met beide handen aan te grijpen. Het buitenleven onderweg is eenvoudig en alleen de essentiële dingen staan centraal. Verplaatsen, navigeren, de uitdagingen van de wildernis overwinnen, vuur en eten maken, water zuiveren, bivak maken, tas inpakken, etc. Geen comfort van een warm huis, geen volle koelkast of warm water met een druk op de knop. Maar juist de eenvoud van het leven onderweg maakt de ervaring rijk.

Ervaring met wildkamperen is niet vereist. Een goede loopconditie wel. Dagelijks overbruggen we 10-15km en zo’n 1000 hoogtemeters met een flinke rugtas. We vertrekken in het dal op 700m en de hoogste top kan reiken tot wel 3000m. Heb je last van hoogtevrees? Kies dan voor een tripje Biesbosch want deze tocht leidt ons over smalle bergpaadjes, langs diepe kloven en via ladders aan de rotswand!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • vijf tent/bivakovernachtingen buiten
  • een hut/campingovernachting met halfpension
  • een international mountain leader en een wildernisgids
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • huurtent/tarp

Uitgaven in horecagelegenheden, je vervoer naar Frankrijk en een bergsportverzekering zijn niet inbegrepen. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten. Iedereen is vrij om op eigen gelegenheid te reizen.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●○○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●●●○

Boeken bij Rewild in tijden van Covid-19 kan zonder zorgen. Gaat de trip niet door, dan krijg je de aanbetaling of reissom terug.

Reisschema

Reisdag

We verzamelen op 19 juli aan het einde van de middag in de Franse Alpen in het dorp Samoëns. Na een gezamenlijk diner vertrekken we het gebied in voor een eerste nacht in het wild.

Bivakkeren en Rewilden

Vijf dagen lang back to basics. We zwerven door de Franse backcountry en zijn op elkaar aangewezen. Ondertussen leer je alles over meerdaags wildkamperen in de bergen.

Reisdag

Op 25 juli worden we wakker in een simpele accommodatie in de vallei in Samoëns en is het na het ontbijt tijd voor de terugreis naar huis.