WILD ALPS ZOMER

€700/pp

3-9 augustus 2020

7 Dagen

Rewild your skills

Min 5 – max 7

De Trip

Deze reis is volgeboekt

 

Het avontuur begint waar het plan eindigt. Met ons huisje op de rug trekken we de Franse en Zwitserse backcountry in voor een meerdaagse bivak-wildkampeertocht. Eenmaal vertrokken van de bewoonde wereld zijn de bergen voor een week onze habitat en leven we in en omringd door een wilde omgeving. Wat we tegenkomen weten we pas achteraf, maar zeker is dat het avontuurlijk wordt. We laten ons leiden door nieuwsgierigheid, het avontuur en de natuur om ons heen. Zes dagen lang hiken we door bossen, beklimmen we toppen ver boven de boomgrens, zwemmen we in meren, maken we ons kamp in de wildernis, spotten we wilde dieren en en genieten we met elkaar van de sterrenhemel en de warmte van het kampvuur. Zonder strikt afgebakend plan maar met de vrijheid en flexibiliteit om avontuur met beide handen aan te grijpen. Het buitenleven onderweg is eenvoudig en alleen de essentiële dingen staan centraal. Verplaatsen, navigeren, de uitdagingen van de wildernis overwinnen, vuur en eten maken, water zuiveren, bivak maken, tas inpakken, etc. Geen comfort van een warm huis, geen volle koelkast of warm water met een druk op de knop. Maar juist de eenvoud van het leven onderweg maakt de ervaring rijk.

Ervaring met wildkamperen is niet vereist. Een goede loopconditie wel. Dagelijks overbruggen we maximaal 10km en zo’n 1000 hoogtemeters met een flinke rugtas. We vertrekken in het dal op 700m en de hoogste top kan reiken tot wel 3000m. Heb je last van hoogtevrees? Kies dan voor een tripje Biesbosch want deze tocht leidt ons over smalle bergpaadjes, langs diepe kloven en via ladders aan de rotswand!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • vijf tent/bivakovernachtingen buiten
  • een hutovernachting met halfpension
  • een international mountain leader en een wildernisgids
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • huurtent/tarp
  • een voorbereidingsbijeenkomst

Uitgaven in horecagelegenheden, je vervoer naar Frankrijk en een bergsportverzekering zijn niet inbegrepen. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten. Iedereen is vrij om op eigen gelegenheid te reizen.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●○○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●●●○

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Reisschema

Reisdag

We verzamelen op 3 augustus aan het einde van de middag in de Franse Alpen. Na een gezamenlijk diner vertrekken we het gebied in voor een eerste nacht in het wild.

Bivakkeren en Rewilden

Vijf dagen lang back to basics. We zwerven door de Franse backcountry en zijn op elkaar aangewezen. Ondertussen leren we je alles over meerdaags wildkamperen in de bergen.

Reisdag

Op 9 augustus worden we wakker in een hutje in de vallei en is het na het ontbijt tijd voor de terugreis naar huis.