SWEDISH LAKES & ISLANDS

april 2025

8 Dagen

Wild Fitness

Min 5 – max 9

€845 pp

De Trip

Er zijn maar weinig dingen zo rustgevend en vredig als peddelen in een kano door de Zweedse wildernis. Om je heen niks anders dan bos, water, meer bos en nog meer water.

Varend langs de grote meren vinden we onze weg van het een naar het andere onbewoonde eiland. Onderweg maken we overal bivakjes en komen we meer dieren tegen dan mensen. Elanden, bevers en hun burchten zijn te vinden langs de oevers en op de eilandjes.

We genieten optimaal van de pracht & praal in de Zweedse bossen en wateren. Op een paar dagen kanoën van de bewoonde wereld koken we ons eten boven het vuur, slapen we in de natuur, drinken we percolatorkoffie bij het ontbijt en avondthee onder de sterren.

De periode waarin we op pad gaan kenmerkt zich door de mooie kleuren die in de natuur veranderen. Zittend in je kano met het gekabbel tegen de boeg is het moeilijk om niet gecharmeerd te zijn door de sereniteit van het Zweedse achterland.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 5 personen. Er kunnen maximaal 9 personen mee.

Wat zit erbij?

  • 7 overnachtingen 
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden tijdens trektocht
  • Gebruik Rewild groepsuitrusting
  • Nederlandse zeekajak / kanogids
  • Kano en zwemvest
  • Een mooie leerervaring vol handige skills & drills
  • Online voorbereidingsavond

Niet inbegrepen in deze prijs is je reis naar Risviken en je reisverzekering. Daarnaast kun je voor €45,- voor de gehele trip een tent van ons huren.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

april 2025

Thema en niveaus

Het thema van deze trip is Wild Fitness: omdat we bewegers zijn en verwilderen onlosmakelijk verbonden is met fysieke activiteiten. Goed voor je karakter, lekker voor je lijf, een verfrissing voor je hoofd en mega fun! Met de kano, peddelend over brede meren en tussen eilanden door. Voor de liefhebbers van fysieke en uitdagende avonturen. Voor deze tocht is een basisconditie vereist, daarnaast is enige ervaring met een kano een pré. Heb je vragen over kanoën of wil je ervaring opdoen, neem dan contact met ons op. Ervaring met (wild)kamperen, Wild Human of de Start-to-Hike trip is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●○○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●○○○
Vaardigheden ●●●●○

Jouw gids tijdens deze trip

Otto Kragt

Otto

Outdoorfanaat en hobbyist wildkamperen. Heeft het minimalistisch reizen tot kunst verheven en neemt je het liefst mee naar de noordelijke landen. Per kano, kayak of te voet. Zijn camper is z’n basecamp en de stuwwallen en trails van Oosterbeek zijn speeltuin.

Reisprogramma

Reisdag en accommoderen

Na aankomst in Risviken (15 auto-minuten ten zuiden van Arjang) maken we een bivak. Om zo de volgende ochtend de kano’s te kunnen prepareren.

Wildkampeertrektocht per kano

In de ochtend kiezen we het ruime sop rond de klok van 11:00. Waarna we ons een week lang gaan verplaatsen door Värmlands Län en Västra Götaland Län. We doorkruisen brede meren, smalle doorgangen, tussen eilanden door en alles per kano. De overnachtingsplekken zullen afgewisseld worden door eilandjes, oevers en de ondergrond door bos en zand. Maar zeker is dat we overal gaan wildkamperen. Ver van de bewoonde wereld koken we ons eten op het vuur, drinken we percolatorkoffie en een lekker theetje voor het slapen gaan onder de sterren.

Reisdagen

Afhankelijk van je keuze van vervoer van en naar Zweden kunnen reisdagen verschillen. Je bent daarom vrij om de avond voorafgaand aan het programma al aan te komen en een bivakje te maken in Risviken. Of op de ochtend van de start van het programma. Na afloop van de 7 daagse kanotocht ben je vrij om aan de reis huiswaarts te beginnen of nog een nacht op eigen gelegenheid te blijven. Voorafgaand aan deze trip is er een online voorbereidingsavond waarbij ook carpoolen besproken wordt.

Impressie

Reisverslag

Nicolet – mei 2023

“Je houdt van de natuur, bewegen, rust, no nonsens, een beetje afzien maar tegelijkertijd ook volop genieten? Dan raad ik je aan een week met gids Otto in een Canadese kano over de Zweedse meren te gaan zwerven. Ik heb genoten!”