Swedish Lakes & Islands

SWEDISH LAKES & ISLANDS

1 t/m 8 mei 2022

7 Dagen

Wild Fitness

Min 5 – max 9

€695

De Trip

Er zijn maar weinig dingen zo rustgevend en vredig als peddelen in een kano door de Zweedse wildernis. Gevangen door de natuur met om je heen niks anders dan bos, water, meer bos en nog meer water.

De dagen zijn lang en de nachten kort. Daarom genieten we optimaal van de pracht & praal in de Zweedse bossen en wateren. Qua natuur kan je hier het nodige verwachten; elanden, bevers en hun burchten zijn te vinden langs de oevers en op de eilandjes. En de periode waarin we op pad gaan kenmerkt zich ook nog door de mooie kleuren die in de natuur veranderen.

Varend langs de oever van grote meren vinden we onze weg via een oude sluis naar de volgende meren. Daar kijken we hoe de wind staat en vervolgen via de wateren tussen de eilandjes onze tocht. Wildkamperen, vuurtjes maken en het gekabbel van het water tegen de boeg van de kano…. het gaat een genot zijn!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 6 overnachtingen
  • Ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • Gebruik Rewild groepsuitrusting
  • Nederlandse gids
  • Kano en zwemvest
  • Een mooie leerervaring vol handige skills & drills

Niet inbegrepen in deze prijs is je reis naar Arjang en je reisverzekering. Daarnaast kun je voor €45,- voor de gehele trip een tent/tarp van ons huren.

Data

1 t/m 8 mei 2022

Swedish Lakes & Islands

Thema en niveaus

Het thema van deze trip is Wild Fitness: omdat we bewegers zijn en verwilderen onlosmakelijk verbonden is met fysieke activiteiten. Goed voor je karakter, lekker voor je lijf, een verfrissing voor je hoofd en mega fun! Met de kano, peddelend over brede meren en tussen eilanden door. Voor de liefhebbers van fysieke en uitdagende avonturen. Voor deze tocht is een basisconditie vereist, daarnaast is enige ervaring met een kano een pré. Heb je vragen over kanoën of wil je ervaring opdoen, neem dan contact met ons op. Ervaring met (wild)kamperen is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●○○

Jouw gids tijdens deze trip

Otto Kragt

Otto

Outdoorfanaat en hobbyist wildkamperen. Heeft het minimalistisch reizen tot kunst verheven en neemt je het liefst mee naar de noordelijke landen. Per kano, kayak of te voet. Zijn camper is z’n basecamp en de stuwwallen en trails van Oosterbeek zijn speeltuin.

Reisschema

Reisdag

Na aankomst in Arjang maken we ons eerste kamp aan de waterkant. We verdelen de kano’s en prepareren onze spullen voor de volgende dag als we starten met de tocht.

Wildkampeertrektocht per kano

Een week lang gaan we ons verplaatsen door Värmlands Län en Västra Götaland Län. We doorkruisen brede meren, smalle doorgangen, tussen eilanden door en alles per kano. De overnachtingsplekken zullen afgewisseld worden door eilandjes, oevers en de ondergrond door bos en zand. Maar zeker is dat we overal gaan wildkamperen. Ver van de bewoonde wereld koken we ons eten op het vuur, drinken we percolatorkoffie en een lekker theetje voor het slapen gaan onder de sterren.

Reisdag

De trip eindigt op dag 7, maar je bent vrij om op eigen gelegenheid nog een nacht te blijven.

Impressie