WINTEREXPEDITIE SAREK

februari/maart 2022

11 Dagen

Wild Reset

Min 3 – max 9

€1995/pp

De Trip

Doorkruis met ons het ongerepte en serene arctische landschap van Nationaal Park Sarek in Zweeds-Lapland, ook wel bekend als Europa’s laatste grote wildernis. Gedurende 8 dagen trekken we onze pulka’s op langlaufski’s door het land van de Sami’s. Over bevroren meren, langs gletsjers en door de besneeuwde toendra, compleet off-the-grid. Absoluut niet je gebruikelijke week op werk, zo’n arctische expeditie!

Sarek huisvest meer dan 100 gletsjers, een aantal van de hoogste toppen van Zweden en een hoop wilde dieren, zoals beren, wolven, lynxen, wolverines en elanden. Met nauwelijks toeristische infrastructuur is Sarek voor de Zweden een ruig, ongetemd land waar dromen van buitenavonturen wachten. Wij gidsen je door deze rauwe wildernis en leren je alle praktische vaardigheden en lessen die nodig zijn om zelf zeker en comfortabel door de arctic te verplaatsen. Navigeren, arctische survival, winterkamp bouwen, skitechnieken en dierensporen zijn zomaar wat voorbeelden. Omdat we zover in het hoge Noorden zijn (67ºN) en vanwege doorgaans heldere winterhemel van deze regio is de kans aanwezig om het noorderlicht te zien. Ohja het kan hier frisjes worden, met een temperatuur die makkelijk onder de -20° C komt!

Het thema van deze reis is Wild Reset: een leerzame ‘terug-naar- je-natuurervaring’ vol met wildernisbeleving en verschillende fysieke en mentale uitdagingen. Onderweg zijn dingen eenvoudig maar hard werken. We staan op, ontbijten, vullen de thermosflessen, breken het kamp af en laden de slees vol. Daarna skiën we de hele dag (6-9 uur) en gaan we de uitdagingen van de afgelegen wildernis aan voordat we routine gaan draaien in een bloedhete tent terwijl het buiten ijskoud is. Een goede fysieke conditie en de juiste uitrusting zijn essentieel. Ervaring in dit soort terrein is echter niet nodig. 

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 2/3 nachten in een hotel/hostel.
  • 7 nachten in tenten.
  • Expeditie droogvoer in de ochtend en avond.
  • Nederlands-, Spaans en Engelssprekende wildernis gidsen.
  • Een nachttrein ticket en een vervolgtransfer naar het startpunt van onze skireis.
  • Slees, winterschoenen, harnassen, tenten, branders, benzine en ander groepsmateriaal.
  • Veiligheid- en communicatiemateriaal

Lunches en snacks voor gedurende de dag, persoonlijke uitgaven en drankjes in het hotel, je vlucht naar Stockholm, overbagage en een bergsportverzekering zijn niet inbegrepen. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●●○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●●●●

Boeken bij Rewild in tijden van Covid-19 kan zonder zorgen. Gaat de trip niet door, dan krijg je de aanbetaling of reissom terug. Dit aanbod valt namelijk onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Reisschema

Reisdag

Vanaf de luchthaven van Stockholm nemen we een nachttrein en transfer naar de stad Gällivare, waar we onze eerste nacht in een hotel zullen doorbrengen.

Voorbereidingsdag

We maken onze uitrusting klaar, doorlopen nog een keer het plan en maken ons klaar voor onze ski-expeditie.

Expeditiedagen

Uitgerust met onze volgeladen pulka’s beginnen we aan een skireis door het arctische landschap van Sarek, we kamperen in het wild en overwinnen de uitdaging van de ruige winternatuur.

Reisdag

Verrijkt en verwilderd door deze ervaring reizen we terug naar huis.