Sarek winterexpeditie

WINTEREXPEDITIE SAREK

maart / april 2023

8 Dagen

Wild Reset

Min 6 – max 9

€1995/pp

De Trip

Doorkruis met ons het ongerepte en serene arctische landschap van Nationaal Park Sarek in Zweeds-Lapland, ook wel bekend als Europa’s laatste grote wildernis. Gedurende 6 dagen trekken we onze pulka’s op langlaufski’s door het land van de Sami’s. Over bevroren meren, langs gletsjers en door de besneeuwde toendra, compleet off-the-grid. Absoluut niet je gebruikelijke week op werk, zo’n arctische expeditie!

Sarek huisvest meer dan 100 gletsjers, een aantal van de hoogste toppen van Zweden en een hoop wilde dieren, zoals beren, wolven, lynxen, wolverines en elanden. Met nauwelijks toeristische infrastructuur is Sarek voor de Zweden een ruig, ongetemd land waar dromen van buitenavonturen wachten. Wij gidsen je door deze rauwe wildernis en leren je alle praktische vaardigheden en lessen die nodig zijn om zelf zeker en comfortabel door de arctic te verplaatsen. Navigeren, arctische survival, winterkamp bouwen, skitechnieken en dierensporen zijn zomaar wat voorbeelden. Omdat we zover in het hoge Noorden zijn (67ºN) en vanwege doorgaans heldere winterhemel van deze regio is de kans aanwezig om het noorderlicht te zien. Ohja het kan hier frisjes worden, met een temperatuur die makkelijk onder de -20° C komt!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 2 nachten in een cabin/accommodatie.
  • 5 nachten in tenten.
  • Expeditievoeding in de ochtend en avond.
  • Twee arctic- en wildernisgidsen.
  • Vervolgtransfer naar het startpunt van onze skireis van Luleå, Zweden.
  • Slees, winterschoenen, harnassen, ski’s, tenten, branders, benzine en ander groepsmateriaal.
  • Veiligheids- en communicatiemateriaal

Lunches en snacks voor gedurende de dag, persoonlijke uitgaven en drankjes in accommodaties, je vervoer naar Stockholm en een bergsportverzekering zijn niet inbegrepen. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

maart / april 2023

Sarek winterexpeditie

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Reset: een leerzame ‘terug-naar- je-natuurervaring’ vol met wildernisbeleving en uitdagingen. Onderweg zijn dingen eenvoudig maar hard werken. We staan op, ontbijten, vullen de thermosflessen, breken het kamp af en laden de slees vol. Daarna skiën we de hele dag (6-9 uur) en gaan we de uitdagingen van de afgelegen wildernis aan voordat we routine gaan draaien in een bloedhete tent terwijl het buiten ijskoud is. Een goede fysieke conditie en de juiste uitrusting zijn essentieel. Ervaring in dit soort terrein is echter niet nodig. 

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●●●●

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Buitenspeelbaas, wildernisgids en bijna Mountain Leader. Verslaafd aan inheemse culturen en outdoorfotografie. Groot fan van het Midden-Oosten en toch wel bezeten van bivakjes. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Reisschema

Reisdag

Vandaag staat in het teken van de reis naar Luleå. Dit kan via de luchthaven van Stockholm, waar je een aansluitende vervolgvlucht of nachttrein pakt. Eenmaal in Luleå, wordt vervolgtransport naar de stad Gällivare door ons georganiseerd, waar we onze eerste nacht zullen doorbrengen.

Expeditiedagen

We maken onze uitrusting klaar, doorlopen nog een keer het plan en starten aan de zesdaagse ski-expeditie. Uitgerust met onze volgeladen pulka’s beginnen we aan een wilde tocht door het arctische landschap van Sarek, we kamperen in het wild en overwinnen de uitdaging van de ruige winternatuur.

Reisdag

Verrijkt en verwilderd door deze ervaring reis je terug naar Nederland vanaf Luleå.

Impressie