Rewild your skills

Geen buitenavontuur zonder de juiste skills. Van navigeren en survival, tot bushcraft en first aid – leer de kneepjes van het vak en ga voortaan zelf ook goed voorbereid op pad. Deze reizen zijn voor mensen die meer willen leren over wildernisvaardigheden.

Wild Human winter

Leer de kunst van het meerdaags wintertrippen ‘off the grid’ in het wilde Massif du Vercors in Frankrijk. We gaan een stap verder dan bij de basis Wild Human training en stellen je in de gelegenheid om te leren hoe je een winterse expeditie plant, organiseert en gidst.

Datum: 8 t/m 15 januari 2021

Wild Alps winter

Een week rewilden in de Franse sneeuw! Ver weg van alle piste-drukte maken we een prachtige zwerftocht door de bergen en leren je alles over wildernisvaardigheden in een winterse omgeving. We slapen in afgelegen berghutten en een sneeuwhol. Kortom, een onvergetelijk alp-avontuur.

Datum: 25 t/m 31 januari 2021

Wild Human

48 uur lang op tournee in wild Nederland als moderne stadsrewilders. Leer de kunst van het buitenleven en maak kennis met oude, originele maar ook nieuwere wildernisvaardigheden en -kennis. Back to basics, maar in een moderne jas. Om vooruit te gaan en natuur een belangrijkere plek in ons huidige stadsleven te geven.

Datum: 11 t/m 13 & 13 t/m 15 februari 2021

Sarek Winterexpeditie

Doorkruis met ons het ongerepte en serene arctische landschap van Nationaal Park Sarek in Zweeds-Lapland. Op langlaufski’s trekken we onze pulka’s door het land van de Sami’s over bevroren meren, langs talloze gletsjers en door besneeuwde toendra. Absoluut niet je gebruikelijke week op werk, zo’n poolexpeditie.

Datum: 22 februari t/m 4 maart 2021

Zwerven en Struinen

Rondstruinen, kamperen, de natuur van dichtbij ervaren, buiten leven, bewegen en slapen. Je huisje op je rug en zelfvoorzienend een aantal dagen flink verdwijnen. Magnifiek toch? We gaan je laten zien dat je voor zo’n meerdaagse zwerftocht helemaal niet ver van huis hoeft.

Datum: 6 t/m 8 april 2021

Wildplukwandelingen

Ga mee op pad en zie, proef, ruik en ontdek wat er dichtbij de stad zoal aan eetbare planten, bomen en paddenstoelen te vinden is. Tijdens een wandeling krijg je uitleg over het plukken, gaan we zelfstandig op zoek naar diverse eetbare seizoensplanten, en nuttigen we een zelfgemaakte wildpluksnack.

Datum: diverse data in 2021

Ouder-Kind Kajak-Kampeer Avontuur Biesbosch

We gaan op avontuur dichtbij huis! Ouder en kind delen samen een de kano en peddelen door de mooiste kreekjes van Nationaal Park De Biesbosch. We bouwen ons eigen bivak op het eiland, maken vuur en koken ons eten erop. Slapen doen we onder de sterrenhemel. In de avond gaan we fluisterstil opzoek naar de bever.

Datum: diverse data in 2021

Elbrus Expeditie

We gaan de hoogte in. En wel naar het dak van Europa! Beklim met ons Mount Elbrus, de hoogste top van het wilde Kaukasusgebergte. Een formidabele uitdaging voor bergsporters die hun uithoudingsvermogen willen testen en een stap willen maken in de wereld van expedities zonder hoog technisch niveau.

Datum: 18 t/m 28 juni 2021

Wild Alps zomer

Avontuur begint waar het plan eindigt. Met ons huisje op de rug trekken we de Franse en Zwitserse backcountry in voor een bivak-wildkampeertocht. Voor een week zijn de bergen onze habitat en leven we in een wilde omgeving. Wat we tegenkomen weten we pas achteraf, maar zeker is dat het avontuurlijk wordt!

Datum: 19 t/m 25 juli 2021

Zwerven en Struinen

Rondstruinen, kamperen, de natuur van dichtbij ervaren, buiten leven, bewegen en slapen. Je huisje op je rug en zelfvoorzienend een aantal dagen flink verdwijnen. Magnifiek toch? We gaan je laten zien dat je voor zo’n meerdaagse zwerftocht helemaal niet ver van huis hoeft.

Datum: 2 t/m 4 november 2021 

Jordanie Camels & Bedouins

Reis met ons mee naar het hart van het Midden-Oosten en ervaar het leven van de authentieke bewoners, de bedoeïenen. We gaan de hort op in misschien wel het meest spectaculaire woestijnlandschap op aarde in Zuid-Jordanië bij de grens met Saudi-Arabië. Woestijnbewoner zijn zit hier in de genen. Yalla!

Datum: 22 t/m 29 november 2021

Bush Expedition Maasai Kenia

Op een unieke plek in Oost-Afrika weg van de moderne beschaving treed je in de voetsporen van een Maasai-krijger en leer je leven en overleven in harmonie met de dieren en natuur van de Afrikaanse savanne. We kamperen in het wild en onderweg maken we kennis met lokale stammen, hun tradities en eeuwenoude wijsheden.

Datum: 3 t/m 9 december 2021