REWILD KIDS

3 t/m 6 mei 2021

4 dagen

Rewild your skills

Max 30 kids

€299/pp

De Trip

Wat is er nu leuker dan ravotten, buiten zijn en kamperen. Niks, toch? Daarom gaan we in de meivakantie vier dagen lang wilde buitenavonturen beleven met kids van 8-12 jaar. Wat dacht je van je eigen schuilplek in de natuur maken, NatuurlijkSportief, boomklimmen, leren fikkie stoken, sterrenkijken, zwemmen, struinen door het bos tijdens een spannende expeditiespeurtocht en nog veel meer leerzame dingen buiten het klaslokaal?

Vanaf de vaste kampeerplek op een natuurterrein bij Mook ondernemen we toffe en stoere buitendingen en gaan we je van alles leren over de natuur. We gaan zelf een kampvuur maken en ons eten erop koken. We doen spelletjes met elkaar in de natuur, rennen door de heide en bouwen een vlot om te drijven in de rivier. We slapen buiten of in de tent en we zoeken planten om soep van te maken. Hoe werkt een kompas en wat voor verhaal vertellen de sterren als we struinen in het donker? Hoe maak je een speer en kun jij dierensporen vinden? Een Rewild kids-trip voor de leeftijdscategorie 8-12 jaar waarbij alles kan, maar niks moet. En een ding is zeker… als jij meegaat, kom je thuis als een echte struikrover!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • vier dagen buitenprogramma
  • drie tentovernachtingen op een natuurterrein
  • tenthuur, stretchers en andere kampeerspullen
  • alle dagen buitenmaaltijden en drinken
  • zes Rewild begeleiders

Niet inbegrepen is vervoer van en naar het terrein.

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●●●

Mocht de reis niet door kunnen gaan door corona? Dan krijg je je geld terug. Meer informatie over corona en andere praktische zaken kun je teruglezen in de reisfolder.

Reisschema

De aankomst is op maandagochtend om 10:00 uur. Nadat we het kampje hebben gedecoreerd met alle slaapplekken, staat er een avontuurlijke dag te wachten met NatuurlijkSportief buitenspelen, kampvuur maken, kompaskoersen schieten, kamperen en nog veel meer!
Op dag twee gaan we op mini-expeditie, survivallen, sporten, brood bakken boven het vuur en misschien nog wel meer.
Vandaag gaan we bommetjes maken in de plas, modderspellen doen, bushcraften in de natuur en een avondfeestje bouwen bij het kampvuur.
Voordat de ouders klaar staan om de kids op te halen doen we de leukste dingen van het avontuur gewoon nog een keer! Vertrek is om 13:00 uur.

Impact van dit avontuur

Met dit Rewild kinderavontuur proberen we op verschillende niveaus een positieve bijdrage te leveren. Het programma zit allereerst vol met groen, natuureducatie, ploggen, bewegen en buitenspelen, omdat de jongere generatie minder buitenspeelt en over natuur weet. Hiermee willen we de interesse voor buiten wekken en meer natuur in het dagelijks leven stimuleren. Het programma bestaat daarnaast uit creatieve en sociale activiteiten, waarmee kinderen eigen kwaliteiten ontdekken, zelfvertrouwen creëren en een teamgeest ontwikkelen. Ten slotte draagt Rewild een deel van de inkomsten ter compensatie af aan Natuurmonumenten om de natuur en de natuurlijke balans in Nederlandse te helpen floreren

In samenwerking met: