REWILD KIDS TRIP

meivakantie 2022

3 dagen

Wild Skills

Max 20 kids

€250/pp

De Trip

Wat is er nu leuker dan ravotten, buiten zijn en kamperen. Niks, toch? Daarom gaan we in de zomervakantie drie dagen lang wilde buitenavonturen beleven met kids van 8-12 jaar. Wat dacht je van je eigen schuilplek in de natuur maken, NatuurlijkSportief buitenspelen, boomklimmen, leren fikkie stoken, sterrenkijken, zwemmen, struinen door het bos met de boswachter en nog veel meer leerzame dingen buiten het klaslokaal?

Vanaf de vaste kampeerplek op een natuurterrein bij Mook ondernemen we toffe en stoere buitendingen en gaan we je van alles leren over de natuur. Hoe werkt een kompas en wat voor verhaal vertellen de sterren als we struinen in het donker? Hoe maak je een speer en kun jij dierensporen vinden? We gaan zelf een kampvuur maken en ons eten erop koken. We doen spelletjes met elkaar in de natuur, rennen door de heide en zwemmen in de rivier. Ook zoeken we planten om soep van te maken. Slapen doen we buiten of in de tent, want er zijn verschillende onderkomens. Een Rewild kids-trip voor de leeftijdscategorie 8-12 jaar waarbij alles kan, maar niks moet. En een ding is zeker… als jij meegaat, kom je thuis als een echte struikrover!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • drie dagen buitenprogramma
  • twee tentovernachtingen op een natuurterrein
  • tenthuur, stretchers en andere kampeerspullen
  • alle dagen buitenmaaltijden en drinken
  • drie/vier Rewild begeleiders
  • kennismakingsbuitenspelen ouder-kind

Niet inbegrepen is vervoer van en naar het terrein.

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●●●

Meer informatie over de trip kun je teruglezen in de reisfolder.

Reisschema

Afhankelijk van de datum is de aankomst in de ochtend of de middag. Nadat we het kampje hebben gedecoreerd met alle slaapplekken, staat er een avontuurlijke dag te wachten met NatuurlijkSportief buitenspelen, kampvuur maken, kompaskoersen schieten, kamperen en nog veel meer!
Op dag twee gaan we op trektocht, bakken we boven het vuur, gaan we zwemmen in de plas, modderspellen doen, bushcraften en een avondkampvuur maken. En als je dat wilt slapen onder de sterren!
Voordat de ouders klaar staan om de kids op te halen doen we de leukste dingen van het avontuur gewoon nog een keer! Vertrek is in het begin of aan het einde van de middag.

Impact van dit avontuur

Met dit Rewild kinderavontuur proberen we op verschillende niveaus een positieve bijdrage te leveren. Het programma zit allereerst vol met groen, natuureducatie, ploggen, bewegen en buitenspelen, omdat de jongere generatie minder buitenspeelt en over natuur weet. Hiermee willen we de interesse voor buiten wekken en meer natuur in het dagelijks leven stimuleren. Het programma bestaat daarnaast uit creatieve en sociale activiteiten, waarmee kinderen eigen kwaliteiten ontdekken, zelfvertrouwen creëren en een teamgeest ontwikkelen. Ten slotte draagt Rewild een deel van de inkomsten ter compensatie af aan Rewilding Europe om de natuur en de natuurlijke balans in Europa te helpen floreren.

In samenwerking met: