SAREK TRAVERSE

25 augustus t/m 3 september 2024

10 Dagen

Wild Fitness

Min 6 max 8

€1295

De Trip

Ga mee op een uiterst wilde maar serene traverse door Nationaal Park Sarek in Zweeds Lapland. Absoluut niet je gebruikelijke week op het werk, want in deze wilderniswereld kom je tot rust. In het land van de semi-nomadische Sami’s doorkruisen we een van de meest ruige gebieden van Europa. Sarek staat niet voor niks bekend als Europa’s laatste grote wildernis. Zonder toeristische infrastructuur en bijna geen menselijke tekenen, is dit een ongetemd land waar het avontuur wacht.

Een week lang banen we ons een weg door de wildernis met ons eigen tentenkamp. Compleet off-the-grid passeren we gletsjers en imposante bergen, doorwadend door ijsrivieren rondtrekkend door alpiene toendra en over oude rendierpaden. Met een beetje geluk spotten we een kudde van deze karaktervolle sterke viervoeters: de lokale Sami-bevolking leven hier nog altijd een traditioneel bestaan gebaseerd op de seizoensmigratie van hun rendieren. Maar rendieren zijn zeker niet de enige wilde dieren die in het park te vinden zijn. Het gebied is ook de thuisbasis van bruine beren, lynxen, de veelvraat en de grootste elandensoort van Europa.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 6 personen. Er kunnen maximaal 8 personen mee.

Wat zit erbij?

  • Een nacht in een Zweedse hut
  • 8 nachten in tenten
  • Ontbijt, lunch en diner alle dagen
  • Rewild Mountain Leader / Wildernisgids
  • Groepsuitrusting
  • Een echte wilde Laplandexperience

Je reist op eigen gelegenheid of we reizen in samenspraak naar Saltoluokta. Dit kan door een nachttrein te nemen vanaf Stockholm naar Gällivare of een binnenlandse vlucht te nemen. Vervolgens kun je een bus en boot nemen naar Saltoluokta. Rewild kan je helpen met het plannen van de heen- en de terugreis. We stemmen ook alles af in de groepsapp die aangemaakt zal worden.
Niet inbegrepen zijn eventuele persoonlijke uitgaven of drankjes in een horecagelegenheid, je vlucht naar Stockholm/Gällivare, nachttreinticket, bus en boot ticket en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

25 augustus t/m 3 september 2024

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Fitness: de dagen zijn intensief en fysiek. Niet alleen verplaatsen we elke dag, ook runnen we met elkaar het buitenkamp. Onderweg zijn dingen eenvoudig maar hard werken. Een dagverplaatsing bevat tussen de 10 en 20 kilometer en kan ook oplopen in het aantal hoogtemeters. Het terrein kan zwaar en soms onbegaanbaar zijn en verplaatsen gaat dan traag. Daarnaast is het weer in Sarek erg onvoorspelbaar en kan het er flink regenen. In combinatie met het gebrek aan beschutting en een zware last in de rugtas vereist deelname aan deze trip een goede loopconditie en het juiste karakter. Je goed kunnen verplaatsen met een zware last is geen overbodig luxe en de juiste uitrusting is essentieel voor deze trip. Bekendheid met arctisch terrein is dan weer niet nodig. We gidsen je door dit rauwe en ongerepte arctische landschap en reiken je de vaardigheden aan die nodig zijn om je zelfredzaam en comfortabel door de omgeving te kunnen verplaatsen. Ervaring met (wild)kamperen, Wild Human of de Start-To-Hike trip is een grote pré.

Fysiek ●●●●●
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●○○○
Vaardigheden ●●●○○

Jouw gids tijdens deze trip

Marie-Louise

Hard, lang, hoog en ver, altijd in voor avontuur. Deze Finse wildernisgids kun je in het bijzonder met veel kabaal wakker maken voor buitentrips in Finland. Gaat vooral graag met bedrijven en teams in de wildernis aan de slag onder het motto: aldoende leert men.

Reisprogramma

Reisdag naar Lapland

Vanaf de luchthaven van Stockholm nemen we een nachttrein en transfer naar de stad Gällivare. Vanaf Gällivare nemen we de bus en boot naar Saltoluokta.

Wildernisreis

Na de nachtrit arriveren we door middel van een aansluitende ochtendbusrit bij het startpunt van de traverse in Saltoluokta. Hier maken we onze uitrusting klaar, doorlopen we nog een keer het plan en verdwijnen in de wildernis voor een eerste wildkampeernacht. Met ons huis op de rug, de stevige stappers aan en uitgerust met het Rewild-basecamp beginnen we aan een tocht door het arctische herfstlandschap van Sarek. We kamperen in het wild en overwinnen de nu nog onbekende natuuruitdagingen. Ontdaan van haast en drukte, maar voldaan van een leerzame ‘terug-naar-je-natuurervaring’ vol met wildernisbeleving sluiten we onze wildernisreis af met een nacht in een Zweedse cabin.

Reisdagen naar huis

Vanaf Gällivare of Jokkmokk reizen we met de nachttrein of binnenlandse vlucht weer terug naar de luchthaven van Stockholm en vervolgens terug naar Nederland.

Impressie