MOROCCO WILD ROOTS

18 t/m 25 oktober 2024

8 Dagen

Wild Roots

Min 6 max 10

€1295/pp

De Trip

In veel opzichten voelt het alsof er in de Hoge Atlas in Marokko door de eeuwen heen weinig veranderd is. In dit gebergte, dat zich uitstrekt van de Atlantische Oceaan in West-Marokko tot de Algerijnse grens in het oosten, wordt een traditioneel bestaan geleefd door de oorspronkelijke bewoners: de Berbers. Ver afgelegen van het drukke Marokko hebben zij hun aloude cultuur, taal en simpele leven dichtbij de natuur weten te behouden.

Een week lang gaan we op zoek naar de wild roots van Marokko en nemen deel aan het traditionele leven te berg. Volledig in berberstijl vergezeld door lokaal bergvolk, herders, hun muilezels en uitgerust met ons eigen basecamp gaan we op ontdekkingstocht door de Hoge Atlas. We maken gebruik van het primaire berbervervoersmiddel en verkennen het gebied te voet.

Trekkend over paden die de lokale bevolking al duizenden jaren bewandelt, beklimmen we de hoogste top van Noord-Afrika (Jbel Toubkal, 4167m) en worden we getrakteerd op indrukwekkende natuur en bijzondere landschappen. Onderweg bezoeken we de lokale bergdorpen, nuttigen we propere tajines en ervaren we de gastvrijheid en cultuur van deze streek. Woningen van leem die uit de glooiende natuur lijken te groeien, kinderen die in een rivier spelen, de plaatselijke herder die met zijn kudde op sleeptouw door de hoofdstraat dwaalt… nippend aan een munttheetje alles in je opnemend is het moeilijk om niet gecharmeerd te zijn van deze off-the-grid-levensstijl.

Meer reden nodig om mee te verwilderen? Bekijk hier het reisverslag van Marokko.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 6 personen. Er kunnen maximaal 10 personen mee.

Wat zit erbij?

  • 7 overnachtingen in traditionele Marokkaanse berberaccommodatie of tent 
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden van lokale kost
  • gebruik Rewild groepsuitrusting, crampons en ijsbijl voor het beklimmen van de Toubkal
  • lokale montangards, muilezelherders en muildieren
  • Rewild Mountain Leader / wildernisgids
  • transport ter plaatse

Niet inbegrepen in deze prijs is je vlucht naar Marrakech, eventuele persoonlijke uitgaven in horecagelegenheden en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

18 t/m 25 oktober 2024

Thema en niveaus

Het thema van deze trip is Wild Roots: een reis naar een plek waar natuur en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Voor deze tocht is een goede conditie vereist en ervaring in bergachtig terrein wenselijk. We lopen flinke afstanden en overbruggen per dag soms wel 1500 hoogtemeters. Dit in combinatie met warme temperaturen overdag en de hoogte van onze route (de Toubkal ligt op 4167 meter) maakt dat de trip sneller fysiek uitdagend wordt. Ervaring met (wild)kamperen, Wild Human of de Start-To-Hike reis is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Vaardigheden ●●●○○

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Gedreven wildernisgids en Mountain Leader. Eindeloos nieuwsgierig naar andere culturen en groot liefhebber van pionieren op ongewone plekken. Wordt doorgaans waargenomen met camera. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Reisprogramma

Reisdag naar de Atlas

Na onze vliegreis naar Marrakech en vervolgvervoer naar de Atlas maken we kennis met het berberleven in het Marokkaanse achterland. 

Zwerftocht door het Atlasgebergte

Een week lang zwerven we dwars door het Toubkal National Park berbergebied. Zelfredzaam met ons eigen tentenkamp en als team vergezeld door lokale herders, muildieren en gids trekken we door de bergen en lopen we dagelijks tussen de 10 en 20 km met de nodige hoogtemeters (6-12 uur). We kamperen in het wild, slapen bij de lokale bergbewoners in guesthouses en doen ons tegoed aan de lokale Marrokaanse bergkeuken. Op onze route ligt de hoogste top van Noord-Afrika. De muildieren dragen ons eten en basecamp, waardoor we lichtbepakt en wendbaar onze dagtochten kunnen maken.

Marrakech

Van het achterland terug naar de bewoonde wereld. Na 7 dagen in de natuur te zijn geweest sluiten we de trip af in Berberse stijl in een traditionele Marokkaanse kasbah.

Reisdag

Terug naar Nederland.

Impressie

Ervaringen

Casmira – mei 2023

“Een prachtige tocht verweg van de bewoonde wereld waar je alle gezichten van het atlasgebergte kan zien. Prachtige vergezichten, je uithoudings- en doorzettingsvermogen wordt getest door de hoogtemeters. Het is het allemaal meer dan waard!”