Cooking Wild Ardennen

13 t/m 15 september 2024

3 dagen

Wild Skills

Min 6 max 12

€425

De Trip

Samen met (culinair) avonturier en bioloog Roos en wildernisgids Milou gaan we een weekend lang gastronomisch verwilderen. We combineren het buitenleven met serieus koken. Terwijl we ons terugtrekken in de natuur van de Belgische Ardennen leer je van alles over koken op open vuur, over het gebruiken van wildgeplukte natuur en over verschillende technieken en tools die daarbij goed van pas komen. Handen uit de mouwen, want al doende leert men. We gaan ruiken, proeven, roeren, schroeien, marineren, experimenteren, kortgezegd: koken met je zintuigen. Naast de smaakpapillen krijgen ook de benen een uitdagend programma, we maken mooie wandelingen in het stroomgebied van rivier de Ourthe. Tijdens de wandelingen deelt Milou graag haar uitgebreide kennis en ervaring als wildernisgids. Welke planten kun je eten? Waar vind je droge tondel? Hoe bouw je een onderkomen in geval van nood? Slapen kan in een primitieve blokhut, onder een tarp, in een tent of onder de blote sterrenhemel, een vroege-vogel-concert gegarandeerd.

Wil je nóg een reden om mee te gaan: koken in de buitenlucht, zonder tijdsdruk en met aandacht levert altijd mooie momenten op, vuur zorgt voor verbinding. Toch wordt eten in onze steeds sneller bewegende maatschappij nogal eens gereduceerd tot iets functioneels. Vaak worden boodschappen bezorgd en proppen we een maaltijd even snel naar binnen omdat we alweer door moeten naar een volgende afspraak. Dat kan anders. Tijdens dit weekend stappen we uit de maalstroom van het dagelijks leven en nemen we de tijd om ons eten met aandacht te bereiden.

Kortom, wil jij naar buiten, houd je van goed eten en zou je graag meer leren over de natuur om je heen en hoe je die kunt gebruiken? Ga dan mee op een verwilderweekend dat naar meer smaakt.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 8 personen.
Er kunnen maximaal 15 personen mee.

Wat zit erbij?

  • Primitieve blokhut (geen gas/water/licht)
  • Goed vegetarisch eten, bereid door jou tijdens workshops
  • Workshops en educatie op het gebied van koken, natuur en wildplukken
  • Gebruik outdoorgear
  • 2 gidsen

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar en van het startpunt en een reisverzekering.

Data

31 mei t/m 2 juni 2024
13 t/m 15 september 2024

Thema en niveaus

Het thema van deze trip is Wild Skills: leren en beleven is wat we gaan doen. Geen buitenavontuur zonder de juiste skills! Deze trip is bedoeld voor de groepsreiziger die meer wil leren over wildernisvaardigheden. Fysieke activiteit is niet het centrale thema gedurende deze dagen, maar een basisconditie is gewenst.

Fysiek ●●○○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●○○
Comfort ●●○○○
Vaardigheden ●●●●○

Jouw gidsen tijdens deze trip

Roos

Hopeloos verslaafd aan het buitenleven en natuur. Als pluktuin, buitenspeelparadijs, stilteruimte voor bezinning, expositieruimte voor schoonheid, studiezaal om te leren en buitenkeuken voor de culinaire avonturen. Met een brede glimlach neemt ze je mee in haar fascinatie.

Milou

Milou

Jong geleerd is oud gedaan, want een leven lang reizen en avontuur. Haar hedendaagse verschijningsvorm is wildernisgids en een rugzak is haar belangrijkste bezitting. Voldoet aan het predicaat aanstekelijk enthousiast en neemt je liever mee ván dan óp de gebaande paden.

Reisprogramma

Wilding In

Na aankomst op ons basecamp midden in de natuur beginnen we met een kennismaking en het bijbrengen van de eerste skills. Zo komen mestechnieken, vuur maken, houtsnijden en het ophangen van je eigen tarp aan bod. ‘S avonds maken we een kampvuur waarop we ons eten bereiden en met elkaar genieten van de sterren en het buitenleven.

Skills & Dining

We gaan aan de wandel en dompelen ons onder in het wilde leven. Tijdens onze tocht leer je vaardigheden om langer in de natuur te verblijven wanneer moderne voorzieningen ontbreken en natuurlijk skills om onderweg alsnog een lekkere buitenmaaltijd te creëren. Je leert de kunst van het wildplukken, waarna we ‘s avonds gezamenlijk een voedzaam feestmaal bereiden en met een piepklein bijpassend drankje rond het kampvuur zitten. We gaan aan de slag met diverse buitenkooktechnieken.

Backcountry Gourmet

Meer buiten, meer vaardigheden, meer koken en meer genieten. We sluiten de trip af met een laatste gezamenlijke lunch!

Impressie

Ervaringen

Jeroen Rust – mei 2023

“Wonderful trip. Very good organised. Different outdoor cooking methods. Very good information. Survivals skills updated.”