ALT PIRINEU TRAVERSE

21 t/m 28 juni 2024

7 Dagen

Wild Fitness

Min 7 – max 10

€995/pp

De Trip

Wie de pyreneeën zegt, zegt niet altijd direct Catalonië. Maar wij wel. We nemen je mee naar een verborgen parel: Natuurpark Alt Pirineu. Een prachtige plek om te voet doorheen te trekken. We doorkruisen de rauwe Pallars Sobirà bergen in Catalonië en Andorra, op de grens met Frankrijk. Off-the-grid, slapend in onze eigen tenten neemt de wildernismodus bezit van ons. Het is hier ruig, groot en allemachtig wild.

Tijdens de tocht wisselen bossen en prachtige groene dalen met watervallen zich af met indrukwekkende rotspartijen, helderen meren en bergtoppen. Een met de natuur gaan we op in het berglandschap, zwemmen we in de meren en beklimmen we pieken van meer dan 3000 meter. Niet heel moeilijk, wel een ervaring. Het uitzicht boven is fenomenaal: 360 graden vrij zicht over de Pyreneeën.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 7 personen. Er kunnen maximaal 10 personen mee.

Wat zit erbij?

  • Rewild Mountain Leader / wildernisgids
  • vijf overnachtingen in tenten
  • ontbijt, lunch en diner vanuit Rewild
  • een overnachtingen op een gezellig Catalaans kamp en een laatste nacht in een hut
  • groeps(veiligheidsuitrusting): tenten, pannen, tarps, gasbranders, sattelietcommunicatie etcetera.

Niet inbegrepen zijn persoonlijke uitgaven, consumpties ter plaatse, snacks voor tijdens het lopen, je vervoer naar de Pyreneeën en een bergsportverzekering. Rewild zal het voortouw nemen om gezamenlijk te carpoolen naar Spanje. Tip: de verzekering kan bij de NKBV worden afgesloten.

Data

22 t/m 29 juni 2024

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Fitness en het is belangrijk om fysiek fit te zijn. We hiken door steil terrein met afwisselend volledige bepakking en een dagrugzak. Een dagroute met bepakking bevat tussen 10-15 km met 600 tot 1000 hoogtemeters. Soms laten we onze rugzak een dag in het kamp en maken we een dagtocht. We gaan over morenenterrein, resterende sneeuwvelden, gras en rotsen. Daarom is voor deze reis een goede wandelconditie nodig. Na 7 dagen reizen we verwilderd en voldaan terug naar Nederland met een onvergetelijke ervaring rijker. Bij twijfel kun je altijd even contact opnemen.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●●○○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●●○
Vaardigheden ●●○○○

Jouw gids tijdens deze trip

Marie-Louise

Hard, lang, hoog en ver, altijd in voor avontuur. Deze Finse wildernisgids kun je in het bijzonder met veel kabaal wakker maken voor buitentrips in Finland. Gaat vooral graag met bedrijven en teams in de wildernis aan de slag onder het motto: aldoende leert men.

Reisprogramma

Reisdag

We reizen af naar de Catalaanse Pyreneeën. Na aankomst in een mooie groene vallei en een gezamenlijk Catalaans diner, brengen we de nacht door bij een rustig Catalaans huis omgeven door natuur en bergen.

Alt Pirineu Traverse

Vijf dagen lang puur natuur. Kamperen, hiken, toppen beklimmen, picknicken op de route en dineren in alle gezelligheid met elkaar. We lopen soms lange dagen en best wat hoogtemeters, maar de uitzichten en de omgeving zijn het meer dan waard!

Reisdag

Na een wilde reis vol indrukken worden we wakker in een berghut. Tijd om naar huis te gaan.

Impressie

Ervaringen

Wouter – juli 2023

“Prachtige en sportieve vakantie! Prachtige omgeving, echt een aanrader! Genoten met de groep en gids die we hadden!”

 

Jelrik – juli 2023

“De omgeving is prachtig en net even wat anders dan je standaard huttentocht in de Alpen. Een mooie trip voor als je weinig of geen ervaring hebt met outdoor of bergen, maar ook de ervaren hiker komt aan zijn trekken. En een trip met Rewild is altijd super gezellig!”