ACCURSED MOUNTAINS BALKAN WINTER

2025

8 Dagen

Wild Fitness

Min 7 max 10

Prijs volgt

De Trip

Voor mensen met een bijgelovige neiging kan het vooruitzicht van een tocht door de Dinarische Alpen in de Balkan wellicht leiden tot enige nervositeit. Dit deel van de Alpen staat namelijk bekend als de ‘Accursed Mountains’, oftewel de vervloekte bergen. Lang was reizen in deze regio onmogelijk, maar in de afgelopen decennia heeft de Balkan een transformatie ondergaan tot een uitnodigende plek voor wildernisreizen met wilde ongerepte landschappen.

In de winter zijn de Accursed Mountains onbereisd, vrij van liften en grootschalig skitoerisme. Hier maak je de eerste sporen in een vers pak sneeuw, kruist je pad eerder met dieren dan andere mensen en ervaar je het authentieke Balkanese bergleven van de lokale bevolking. Met toppen van boven de 2500 meter is dit gebied zeer sneeuwzeker. Een wilde heroïsche tocht op sneeuwschoenen en crampons door het achterland van de Balkan leidt ons naar de hoogste toppen van de Dinarische Alpen in het grensgebied van Kosovo, Albanië en Montenegro. Slapen doen we in onbemande hutten en bemande hutjes in de bergdorpen.

Meer reden nodig om mee te verwilderen? Bekijk hier het reisverslag van de Balkan wintertrip.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 7 personen. Er kunnen maximaal 10 personen mee.

Wat zit erbij?

  • 7 overnachtingen in onbemande hutten en Balkanese guesthouses in bergdorpen
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • gebruik sneeuwschoenen, crampons en ijsbijlen
  • Rewild Mountain Leader / wildernisgids en lokale Mountain Leader
  • transport ter plaatse

Niet inbegrepen in deze prijs is je vlucht naar Pristina, eventuele uitgaven in horecagelegenheden en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

2025

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Fitness en een vereiste is om fysiek fit te zijn. We lopen per dag zo’n 7-10 uur met 500-1500 hoogtemeters. Verse sneeuw en winterse condities kunnen de omstandigheden fysiek uitdagend maken. Ervaring in winterse omgeving, lopen met sneeuwschoenen en eventueel stijgijzers zijn mooi meegenomen maar niet vereist. Verder is een flexibele en avontuurlijke instelling onmisbaar voor deze trip en belangrijk voor een wintertocht als deze is daarnaast de juiste uitrusting.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●●○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Vaardigheden ●●●○○

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Gedreven wildernisgids en Mountain Leader. Eindeloos nieuwsgierig naar andere culturen en groot liefhebber van pionieren op ongewone plekken. Wordt doorgaans waargenomen met camera. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Reisprogramma

Reisdag

Na onze vliegreis naar Pristina en vervolgvervoer naar het westen van Kosovo verblijven we in een bergdorp in de Accursed Mountains. Indien er genoeg tijd is doen we op deze dag een Via Ferrata.

Wintertocht door de Accursed Mountains

Tijdens deze dagen gaan we op winteravontuur in Kosovo, Albanië en Montenegro. We verplaatsen van hut naar hut en van dorp naar dorp. We slapen bij de lokale bergbewoners en doen ons tegoed aan de lokale Balkanese bergkeuken. Onderweg lopen we op sneeuwschoenen/crampons en beklimmen we de toppen van de Balkan vanuit onze verblijven, waardoor we lichtbepakt en wendbaar onze dagtochten kunnen maken. Na 6 dagen in de natuur te zijn geweest sluiten we de trip af in Balkanese stijl met een traditioneel diner.

Reisdag

Deze dag staat in het teken van de terugreis naar Nederland.

Impressie

Ervaringen

Ruben Blommaert – Winter 2023

”Zeer goede ervaring gehad met Rewild. De flexibiliteit en inzet van de organisatie is indrukwekkend en in combinatie met de gezellige gelijkgestemde groep heeft dit ervoor gezorgd dat een week-programma een pracht-programma is geworden. Bedankt hiervoor Nick.”