Interview Otto

Outdoorfanaat en hobbyist wildkamperen. Heeft het minimalistisch reizen tot kunst verheven en neemt je het liefst mee naar de noordelijke landen. Per kano, kayak of te voet. Zijn camper is z’n basecamp en de stuwwallen en trails van Oosterbeek zijn speeltuin.

Wie ben ik?

Ik ben Otto, woonachtig in Renkum, 41 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in het noorden van Nederland, maar heb ook Noorse roots. Ik ben een boefje en eigenwijze Fries met een 1e graads bevoegdheid als docent in Techniek. Naast docent ben ik in het dagelijks leven trailrunner, routebouwer, gids en obstakelbouwer. Daarnaast geef ik survivalrun-, kano-, kajak- en boogschietclinics.

 

Wat drijft jou in het gidswerk?

De schoonheid van eenvoud. Ik wil graag mensen laten ervaren hoe simpel het leven kan zijn. Wanneer we onszelf zijn in de natuur, kunnen we nadenken over wat er echt belangrijk is in het leven. Ver weg van de online wereld vol met apps, sociale media en mails kunnen we ons afvragen waarom we de dingen doen die we doen. De natuur helpt ons om dichter bij onszelf te komen. Ze herinnert ons aan de schoonheid van eenvoud.

 

Heb je een mooie anekdote of bijzondere wilderniservaring die het delen waard is?

Langeafstandsloopjes van 24 uur of meer, of 100 mijl, laten je de wereld op een andere en intense manier ervaren. De donker nacht, het licht zien worden en je lijf voelen in al haar aspecten. Iedere keer weer een bijzondere gewaarwording en ervaring. Ik kan het van harte aanbevelen!

 

Welke wildernisbestemming staat er nog op jouw bucketlist en waarom?

Wie, wat, waar? Doe mij maar iets off-the-grid in de pure natuur.

 

Heb je een boodschap voor de mensen die dit lezen?

In de context van afzien of als het zwaar wordt, kan het verleidelijk zijn om op te geven. Je hoofd vertelt je dat je niet verder kunt, maar als je toegeeft aan deze gedachte, dan mis je de kans om te groeien. Je mist de kans om te ervaren hoe sterk en veerkrachtig je bent. De kans om een nieuwe mijlpaal te bereiken. Dus als je het zwaar hebt, luister dan niet naar je hoofd. Geloof in jezelf en ga door. Je zult versteld staan van wat je kunt bereiken.

Andere interviews