Interview Marie-Louise

Hard, lang, hoog en ver, altijd in voor avontuur. Deze Finse wildernisgids kun je in het bijzonder met veel kabaal wakker maken voor buitentrips in Finland. Gaat vooral graag met bedrijven en teams in de wildernis aan de slag onder het motto: aldoende leert men.

Wie ben ik?

Ik ben Marie-Louise ter Horst, bij Rewild beter bekend als ML. Ik woon in het centrum van Utrecht en ben 32 jaar. Mijn hobby’s zijn: buiten zijn en bewegen. Het liefst ga ik op trip of doe ik alles wat met hardlopen of mountainbiken te maken heeft. Daarnaast vind ik het leuk om aan adventure races mee te doen. Het liefste ultra wedstrijden, waarbij mountainbiken, hardlopen en kajakken gecombineerd worden. In het dagelijks leven ben ik zowel gids bij Rewild als onderwijskundig adviseur (zelfstandig). Hierin adviseer en ondersteun ik bedrijven bij het maken van een opleidingsaanbod voor hun medewerkers.

 

Als je een karikaturige cartoon van jezelf moest tekenen, hoe ziet die er dan uit?

Dat ziet er dan ongeveer zo uit: wervelwind, haar dat door de war zit, hardloopschoenen aan, fiets op de achtergrond, lach op m’n gezicht, 3 jassen aan en een muts op.

 

Wat drijft jou in het gidswerk?

De natuur geeft mij enorm veel energie. Aan de ene kant vind ik er rust en ontspanning, aan de andere kant word ik uitgedaagd om uit mijn comfortzone te stappen. Iedere outdoortrip leer ik weer meer over mijzelf en deze ervaring gun ik anderen ook. Ik vind het mooi om anderen te leren om zelfredzaam te zijn en comfortabel te worden in de natuur, zodat zij uiteindelijk zelfstandig hun eigen avonturen kunnen beleven. 

 

Heb je een mooie anekdote of bijzondere wilderniservaring die het delen waard is?

Mijn kano heeft tijdens een trip een keer ingevroren gezeten in het ijs. We moesten toen de kano over het ijs trekken om bij onze eindbestemming uit te komen. Een vet avontuur, maar ik check nu wel 3x de waterstand van de rivier en het weerbericht wanneer ik weer een kanotrip maak.

 

Welke wildernisbestemming staat er nog op jouw bucketlist en waarom?

Alaska! Vanwege de ruige en uitgestrekte natuur staat dit hoog op mijn bucketlist. Daar moet je echt jezelf kunnen redden, want je kunt niet even snel hulp inschakelen. Een mooie uitdaging lijkt mij dit.

 

Heb je een boodschap voor de mensen die dit lezen?

Ga met ons mee op avontuur en ervaar het zelf!

Andere interviews