Interview Boaz

Een energieke enthousiasteling en Mountain Leader. Houdt van het tentleven en sjouwt graag wat koffie voor een buiten bakkie. Heeft menig ervaring in de bergen, vindt het geweldig om met anderen op stap te gaan en geniet stiekem zelf ook van een goede uitdaging.

Wie ben ik?

Ik ben Boaz Pauw, woonachtig in Rotterdam en 28 jaar. Mijn achtergrond qua scholing is bachelor opleiding Biologie en een master in Business Administration. Daarnaast heb ik veel training en ontwikkeling gedaan rondom communicatie. Ik ben als kind opgegroeid in Rotterdam, samen met een oudere broer en oudere zus. Ik heb altijd veel buiten gespeeld, ‘buiten’ zat er al vroeg in. Onhoudbare energie als kind, soms tot zorgen voor m’n ouders.

Hobby’s en dagelijks leven mengen zich. Ik hou van klimmen, buiten lopen of rennen (niet op asfalt), klussen, koken en wijn. Ik ben stiekem wel een gear enthousiasteling en loop 90% van mijn vrije tijd in wat mensen ‘outdoor kleding’ noemen (Rab of Patagucci). Samen met mijn vriendin en twee katten woon ik in een appartement in Rotterdam Noord.

 

Als je een karikaturige cartoon van jezelf moest tekenen, hoe ziet die er dan uit?

Blonde overdadige kuif of lok, lichtelijk slonzig en toch sportief blauw Rab vest en een net te versleten beige broek. En Nike Air max eronder.

 

Wat drijft jou in het gidswerk?

Stel je eens voor dat je mensen kunt faciliteren om hun eigen comfort zone te verruimen. Dat mensen met een glimlach tegen je zeggen dat ze hier zowel enorm tot rust komen, als geweldig uitgedaagd worden. Dat je zelf uitgedaagd wordt, iedere keer weer, om dat stapje verder te gaan. Om mooie gesprekken te kunnen hebben met mensen die snel een stap dieper en verder gaan dan je in het dagelijks leven doet. En dat je tijdens dit alles in prachtige natuur en omgevingen loopt. Ik kwam erachter dat dat kon. En wel hier, in het gidsen van mensen de bergen in. Prachtig!

 

Heb je een mooie anekdote of bijzondere wilderniservaring die het delen waard is?

Ik heb sinds mijn 11e lenzen gehad. Ik kan mij niet meer herinneren dat ik scherp kon kijken zonder lenzen (of bril, maar die droeg ik niet). Mijn droom was al heel lang om mijn ogen te laten laseren en dan met mijn eigen ogen zonder ‘hulpmiddelen’ onder de sterren te slapen. Afgelopen najaar heb ik mijn ogen laten laseren en vorige zomer was het zover. Ik sliep onder de sterren in de hoge Kaukasus in Georgië. En vallende sterren… een stuk of 80 of misschien wel meer. En de felste die ik ooit gezien heb. Oh én, melkweg van links naar rechts. Het was prachtig!

 

Welke wildernisbestemming staat er nog op jouw bucketlist en waarom?

Alaska staat toch wel erg hoog. Ik heb een sterke aantrekkingskracht naar wilde en ruige plekken die nog op zichzelf bestaan. Sarek kwam hier al dichtbij, maar Alaska is volgens mij nog een stap verder. Daarnaast heb ik al een levenslange interesse en passie voor wolven en beren, en laten die er nou net leven. Het lijkt mij prachtig om in dat landschap te zijn en rond te lopen en mijzelf onder te dompelen in die wildernis. Een gevoel van enorme overgave en toch staande houden.

 

Heb je een boodschap aan de mensen die dit lezen?

Eerlijk gezegd was ik zelf nooit zo’n groepsreiziger. Ik vond het concept niet zo leuk en de reizen altijd minder interessant en avontuurlijk lijken dan ik zelf zou kunnen doen. Maar wat ik tegenkwam bij Rewild, en waarom ik met Rewild ben gaan samenwerken, is omdat dat hier compleet anders is. Hier zijn reizen met avontuur, een verhaal en bijzondere ontmoetingen de standaard (een zeer bijzondere standaard als je het mij vraagt). Zelfredzaamheid staat veelal centraal in reizen, zonder dat het mensen te ver over hun grens trekt. Ik heb de comfort zone van zoveel mensen al zien verruimen, en de glimlach waarmee dit gepaard gaat bij iedereen vind ik geweldig!

Andere interviews