OUDER-KIND BUSH AVONTUUR

23 & 24 september 2023

2 dagen

Wild Skills

Max 12 duo’s

€250,- per duo

De Trip

Samen met je kind 24 uur op avontuur, back to basic. Buiten zijn en meer over de natuur leren; shelters bouwen in het bos; je eigen eten maken op een zelfgestookt houtvuurtje; slapen in een tent of misschien wel onder de sterrenhemel en dan samen met de vogeltjes wakker worden van de eerste zonnestralen. We houden het simpel om zo volop te genieten van de kleine dingen en elkaars gezelschap en dat is nou precies wat dit avontuur zo mooi maakt.

Met een groepje van maximaal 12 ouder-kind (vanaf 5 jaar) stellen bouwen we een klein kamp op terrein Buitenzorg in Baarn. Vanuit daar gaan we lekker dwalen en spelen tussen oude bomen en maken we tijd om te verwonderen over alles wat er in het bos te vinden is. Daarnaast gaan we nieuwe buitenvaardigheden opdoen. We gaan op zoek naar eetbare planten, houtsnijden en verzamelen geschikt materiaal om vuur te maken. Allemaal handig om te weten voor je volgende kampeeravontuur. Of je nou 5 bent of 50, de buitenlucht smaakt naar meer!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • Een overnachting op terrein Buitenzorg in Baarn
  • Buitenmaaltijd, ontbijt en lunch
  • Gebruik Rewild tarp
  • Twee/drie Rewild begeleiders

Niet inbegrepen is vervoer van en naar het terrein en het gebruik van een tent. Tenten zijn te huur voor € 20,-. Wil je graag een tent van ons gebruiken? Vermeld dit dan bij je boeking.

Data

23 & 24 september 2023

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Skills. Natuureducatie speelt een grote rol tijdens deze dagen. Het wordt een avontuur vol met groen, spelen, bewegen, natuur, kamperen en samen leren.

Fysiek ●●○○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●●●

Jullie gids tijdens deze trip

Team kids

Deze trip wordt begeleid door een team van Rewild-instructeurs die veel ervaring hebben in het werken met kinderen, pedagogiek en buitenactiviteiten.

Reisschema

Na aankomst om 13:30u zetten we ons kamp op. In de middag gaan we het bos verkennen, ravotten, maken we vuur zonder lucifers en bewerken we takken met een mes.
Nadat de vogels ons wakker hebben gemaakt gaan we eropuit om de natuur te ontdekken. We plukken een lunch bij elkaar en leren je nieuwe manieren om planten te gebruiken. Na de lunch vertrekken we naar huis.

Impressie

Impact van dit avontuur

Met dit Rewild kinderavontuur proberen we op verschillende niveaus een positieve bijdrage te leveren. Het programma zit allereerst vol met groen, natuureducatie, bewegen en buitenspelen, omdat de jongere generatie minder buitenspeelt en over natuur weet. Hiermee willen we de interesse voor buiten wekken en meer natuur in het dagelijks leven stimuleren. Het programma bestaat daarnaast uit verbindende activiteiten om bij te dragen aan een sterkere band tussen ouder en kind.

Reisverslag

“Het ouder-kind Bush avontuur is een absolute aanrader! Op een hele ontspannen manier leer je samen met je kind allerlei vaardigheden. Er is veel ruimte om zelf te doen en te ontdekken, maar als er begeleiding of inspiratie nodig of gewenst is dan staan de gidsen klaar. In 24 uur hebben we (m’n dochter van 7 en ik) allerlei leuke activiteiten gedaan, veel geleerd, gespeeld, bewogen en heerlijk gegeten. Samen een andere wereld ontdekken!”

In samenwerking met: