Oman Wild Roots

februari 2025

8 Dagen

Wild Roots

Min 7 max 12

prijs volgt

De Trip

Reis met ons mee naar het sultanaat Oman. Een land van mysterie en verborgen schoonheid. Samen gaan we een ongekend avontuur aan te midden van het ongerepte Hajargebergte. Een reiservaring die je nergens anders zult vinden. Een week lang gaan we terug in de tijd en betreden we een andere wereld. Een serene wereld van weelderige wadi’s, ruige bergen en sereniteit. Met een unieke en eeuwenoude cultuurhistorie waar semi-nomadische levensstijlen nog steeds voortbestaan en bergvolkeren traditioneel in harmonie met de bergachtige woestijn leven.

Samen met deze lokale Hajar-bewoners, hun ezels en onze Omaanse gidsvrienden doorkruisen we het majestueuze berglandschap van dit gebied. Ons dagelijkse ritme loopt al gauw synchroon met het eenvoudige maar verrijkende leven van de nomades in de bergen. We staan we op met de ochtendzon en vervolgen onze tocht over kronkelende herderspaadjes om aan het einde van de dag te genieten van gouden zonsondergangen. Onderweg zullen we nauwelijks een andere ziel zien dan wilde ezels en onverschrokken berggeiten. Elke nacht kamperen we in het wild of we overnachten rond de zelfgebouwde kampementen van de herders, waar we in slaap vallen onder een glasheldere sterrenhemel. Water drinken we uit eeuwenoude reservoirs en eten doen we van de lokale Omaanse keuken. En dat zal niet tegenvallen.

Na een week lang buiten verwilderen en verwonderen gaan we voldaan en verrijkt met indrukken en perspectieven terug naar de bewoonde wereld. Voor de echte avonturiers is er de mogelijkheid tot een verlenging van de tocht, die ons naar grotere hoogtes en dieptes brengt: een beklimming van Jebel Shams, de hoogste piek met 3000 meter hoogte, en een avontuurlijke canyoningtocht in de spectaculaire kloven van Oman.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 7 personen. Er kunnen maximaal 12 personen mee.

Wat zit erbij?

  • Een overnachtingen in Muscat, zes in kampementen in de wildernis
  • Ontbijt, lunch en avondmaaltijden van lokale kost
  • Een of twee Omaanse lokale gidsen
  • Lokale bergbewoners, herders en ezels
  • Rewild Mountain Leader / wildernisgids
  • Rewild groepskampeeruitrusting
  • 24/7 back-upondersteuning vanuit Nederland
  • Transport ter plaatse

Niet inbegrepen in deze prijs is je vlucht van en naar Muscat, persoonlijke uitgaven in horecagelegenheden en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

februari 2025

Thema en niveaus

Het thema van deze trip is Wild Roots: een reis naar een plek waar natuur en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Deze reis vindt plaats in het Hajargebergte weg van de bewoonde wereld. Voorzieningen zijn tijdens deze reis niet altijd dichtbij. Voor de tocht is een goede basisconditie en ervaring met wandelen in bergachtig terrein wenselijk. Ervaring met (wild)kamperen, Wild Human of de Start-to-Hike trip is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●●◐○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Vaardigheden ●●●○○

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Gedreven wildernisgids en Mountain Leader. Eindeloos nieuwsgierig naar andere culturen en groot liefhebber van pionieren op ongewone plekken. Wordt doorgaans waargenomen met camera. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Janneke

Janneke

Een (vr)olijke aspirant International Mountain Leader met een onbegrensde liefde voor berglandschappen en avontuurlijke ontdekkingen. Geboren aan de Noordzeekust en altijd in voor een verfrissende duik onderweg. Kent het woord vreemdeling niet en maakt overal vrienden.

Reisprogramma

Reisdag

Vandaag vliegen we naar Ulaanbaatar, de hoofdstad van Mongolië, hier verblijven we één nacht voordat we doorreizen naar Olgi in het westen van het land.

Voorbereiden op de trekking

Na de vervolgvlucht naar Olgi reizen we naar Tavan Bogd National Park en het Altaigebergte, waar we kamp maken, een eerste gebiedsverkenning doen en kennismaken met onze Mongoolse metgezellen. We maken de karavaan gereed voor de trip in de Altai.

Kampeertrektocht in het Altaigebergte

Met een open mind en vergezeld door onze Mongoolse vrienden gaan we het avontuur in de Altai tegemoet. Dagelijks hiken we zo’n 10-15 km met de nodige hoogtemeters en kamperen we in het wild. We lopen door wilde valleien, hiken naar passen van 2800 meter en genieten van de ongerepte natuur. Onderweg bezoeken we de zomerverblijven van de Kazachse nomadenfamilies waar we welkom worden geheten in hun gers en yurts. Hier maak je kennis met het adelaarjagen en hun levensstijl. Na 6 dagen in de natuur te zijn geweest komen we terug in tentenkamp van de nomaden. Eenmaal terug bij de adelaarjagerfamilie sluiten we de trip af in Mongools-Kazachse stijl met en een traditioneel diner.

Terug in bewoonde wereld

We zeggen onze Mongoolse vrienden gedag en reizen terug naar de bewoonde wereld waar een nacht bijkomen voordat we terugvliegen naar Ulaanbaatar.

Reisdag naar Ulaanbaatar

We reizen vandaag af naar het vliegveld van Hovd en nemen een binnenlandse vlucht naar Ulaanbaatar. Hier overnachten we één nacht voordat we morgen terugreizen naar Nederland.

Reisdag naar Nederland

Vanuit Ulaanbataar reizen we terug naar Nederland.

Impressie