NORWAY'S PEAKS & RIDGES

augustus 2022

8 Dagen

Wild Fitness

Min 6 max 10

€950/pp

De Trip

Norway’s peaks & ridges. Daarvan zijn er genoeg in nationaal park Jotunheimen (in het Noors ‘het huis van de reuzen’). Je vindt er namelijk de hoogste toppen van Scandinavië. Een hele serie tweeduizenders met soms messcherpe graten. Ook in de zomer ligt hier nog sneeuw op de toppen. Een week lang gaan we wildkamperend rondzwerven in dit grotendeels ongerepte gebied op zoek naar die peaks & ridges. Met een beetje geluk spotten we wat wildlife. Rendieren en elanden gedijen goed in het Jotunheimse berglandschap. Vanuit ons tentje kijken we uit op wilde natuur: watervallen, ruige gletsjers en mooie alpine-meren. Buitenspelen op z’n Noors!

Met een volle rugzak gaan we diep het gebied in en verplaatsen ons basecamp van plek naar plek. Even helemaal back to basics en zelfvoorzienend met als motto ‘less is more’. Vanuit het basecamp bedwingen we de omringende toppen en graten met lichte bepakking.

Het thema van deze reis is Wild Fitness: de dagen zijn intensief en fysiek, want naast de dagtochten zetten we als groep het kamp op en het eten op het vuur. Een dagroute bevat tussen de 10 en 20 kilometer en kan 1000-1500 hoogtemeters bevatten. Een goede loopconditie en kunnen verplaatsen met een zware last is dan ook onmisbaar voor deze tocht.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 7 overnachtingen in een tent
  • kampeerontbijt en -diner
  • Nederlandse wildernisgids en lokale gids
  • veiligheidsmateriaal voor op de gletsjer (crampons, pickel en harnas)
  • busreis van Oslo-busstation naar Jotunheimen
  • huur Rewild tent
  • een voorbereidingsbijeenkomst

Niet inbegrepen zijn persoonlijke uitgaven, consumpties ter plaatse, snacks en lunches voor tijdens het lopen, je vervoer naar Oslo en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Fysiek ●●●●●
Cultuur ●●●○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●●○○

Boeken bij Rewild in tijden van Covid-19 kan zonder zorgen. Gaat de trip niet door, dan krijg je de aanbetaling of reissom terug. Dit aanbod valt namelijk onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Reisschema

Reisdag en accomoderen

We reizen af naar Oslo en pakken de bus richting de oostzijde van Jotunheimen. We installeren ons op de camping en bereiden ons voor op het wildkampeeravontuur.

Peaks & ridges trotseren

We laten wat spullen achter op de camping en het feest kan beginnen. Zes volle dagen verwilderen en een met de natuur. We wisselen tussen verplaatsingsdagen en topdagen, heavyweight – lightweight. Ondertussen maakt al dat eten in onze rugzak plaats voor onvergetelijke ervaringen en spectaculaire uitzichten.

Reisdag

Verwilderd en voldaan reizen we terug naar Nederland.