NORWAY'S PEAKS & RIDGES

2025

8 Dagen

Wild Fitness

Min 6 max 10

volgt

De Trip

Norway’s peaks & ridges. Daarvan zijn er genoeg in nationaal park Jotunheimen (in het Noors ‘het huis van de reuzen’). Je vindt er namelijk de hoogste pieken van Scandinavië. Een hele serie tweeduizenders met soms messcherpe graten. Ook in de zomer ligt hier nog sneeuw op de toppen.

Een week lang gaan we wildkamperend rondzwerven in dit grotendeels ongerepte gebied op zoek naar die peaks & ridges. Met een beetje geluk spotten we wat wildlife. Rendieren en elanden gedijen goed in het Jotunheimse berglandschap. Vanuit ons tentje kijken we uit op wilde natuur: watervallen, ruige gletsjers en mooie alpine-meren. Buitenspelen op z’n Noors!

Met een volle rugzak gaan we diep het gebied in en verplaatsen ons basecamp van plek naar plek. Even helemaal back to basics en zelfvoorzienend met als motto ‘less is more’. Vanuit het basecamp bedwingen we de omringende toppen en graten met lichte bepakking.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 6 personen. Er kunnen maximaal 10 personen mee.

Wat zit erbij?

  • 7 overnachtingen in een tent
  • kampeerontbijt en -diner
  • Rewild Mountain Leader / wildernisgids
  • groepsuitrusting en veiligheidsmateriaal 
  • huur Rewild tent

Niet inbegrepen zijn persoonlijke uitgaven, consumpties ter plaatse, snacks en lunches voor tijdens het lopen, je vervoer naar Noorwegen en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

2025

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Fitness: de dagen zijn intensief en fysiek, want naast de dagtochten zetten we als groep het kamp op en het eten op het vuur. Een dagroute bevat tussen de 10 en 20 kilometer en kan 1000-1500 hoogtemeters bevatten. Een goede loopconditie en kunnen verplaatsen met een zware last is dan ook onmisbaar voor deze tocht.
Ervaring met (wild)kamperen, Wild Human of de Start-To-Hike trip is een grote pré.

Fysiek ●●●●●
Cultuur ●●●○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●○○○
Vaardigheden ●●●○○

Jouw gids tijdens deze trip

Otto Kragt

Otto

Outdoorfanaat en hobbyist wildkamperen. Heeft het minimalistisch reizen tot kunst verheven en neemt je het liefst mee naar de noordelijke landen. Per kano, kayak of te voet. Zijn camper is z’n basecamp en de stuwwallen en trails van Oosterbeek zijn speeltuin.

Reisprogramma

Reisdag en accomoderen

We reizen af naar de oostzijde van Jotunheimen. We installeren ons op de camping en bereiden ons voor op het wildkampeeravontuur.

Peaks & ridges trotseren

We laten wat spullen achter op de camping en het feest kan beginnen. Zes volle dagen verwilderen en een met de natuur. We wisselen tussen verplaatsingsdagen en topdagen, heavyweight – lightweight. Ondertussen maakt al dat eten in onze rugzak plaats voor onvergetelijke ervaringen en spectaculaire uitzichten.

Reisdag

Verwilderd en voldaan reizen we terug naar Nederland.

Impressie