MUNRO BAGGING SCHOTLAND ZOMER

mei 2022

6 Dagen

Wild Fitness

Min 6 max 8

€750/pp

De Trip

Een lang weekend Munro’s baggen in de highlands! Munro’s baggen… say what? Schotland telt 282 Munro’s (toppen die hoger zijn dan 3000 voet) die allemaal te beklimmen zijn. Aan ons de taak om in een lang weekend zoveel mogelijk Munro’s af te vinken. Lees: paadjes blazen en graatjes scramblen naar de top. Hiervoor reizen we af naar de wilde bergnatuur rond Glen Coe, Fort William en Kinlochleven. Hét gebied voor een aantal Schotse klassieke routes zoals de Ring of Steall.

We gaan back to the basics en ons verblijf tijdens dit avontuur in de Highlands is een tent of Schotse bothy: een in de wildernis gelegen hut. Simpel, maar sfeervoller en gezelliger krijg je het niet. Van hieruit gaan we elke dag op pad om ‘fast and light’ de Munro’s te ‘baggen’. Na flinke dag genieten we van onze zelfgemaakte maaltijden. En misschien wel van een piepklein kampvuurtje. Alles kan in de Highlands!

Het thema van deze reis is Wild Fitness en een vereiste is om fysiek fit te zijn. Wandelervaring in steil terrein en ervaring op hoogte is noodzakelijk, klimervaring niet.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 5 overnachtingen in een hut of tent
  • kampeerontbijt en kampeerdiner
  • een of twee gidsen
  • transport ter plaatse
  • huur Rewild tenten

Niet inbegrepen zijn eventuele eigen uitgaven zoals drankjes bij horecagelegenheden, je vervoer naar Schotland en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Fysiek ●●●●●
Cultuur ●●●○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●○○○

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Reisschema

Reisdag en accommoderen

Na onze reisdag in de richting van de Highlands, staat de avond in het teken van accommoderen, voorbereiden voor de komende dagen en een goede nacht slapen zodat we de volgende dag vroeg op pad kunnen.

Munro’s baggen

Van vrijdag tot en met maandag gaan we zoveel mogelijk Munro’s beklimmen. Op vrijdag starten we het programma met een mooie inlooproute om te bekend raken met het terrein en zo de dagen erna optimaal te kunnen genieten van de bergen. De dagen erna stampen en klauteren we ons een weg door de Highlands.

Reisdag

Op dinsdag is het tijd voor de terugreis naar Nederland.