MUNRO BAGGING SCHOTLAND ZOMER

2025

9 Dagen

Wild Fitness

Min 6 max 9

Prijs volgt

De Trip

Een week lang Munro’s baggen in de highlands! Munro’s baggen… say what? Schotland telt 282 Munro’s (toppen die hoger zijn dan 3000 voet) die allemaal te beklimmen zijn. Aan ons de taak om een week lang Munro’s af te vinken. Lees: verre uitzichten of dichte mist (je weet het nooit in Schotland…), ruigheid alom en paadjes en graatjes naar de top. Hiervoor reizen we af naar de wilde bergnatuur rond Glencoe. Dit is hét gebied voor een aantal Schotse klassieke Munro’s zoals de Bidean nam Bian en Buachaille Etive Mor.

We verblijven tijdens dit avontuur in de Highlands zoals de Schotten het doen: in een Schotse mountain hut. Van een hoop gemakken voorzien, en toch ondergedompeld in de wildernis. Sfeervoller en gezelliger krijg je het niet. Van hieruit gaan we elke dag op pad om ‘fast and light’ de Munro’s te ‘baggen’. Na een flinke dag genieten we van onze zelfgemaakte maaltijden. En misschien wel van een dip in de rivier. Alles kan in de Highlands!

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 6 personen. Er kunnen maximaal 9 personen mee.

Wat zit erbij?

  • 6 overnachtingen in een hut
  • Ontbijt en diner
  • Een maaltijd in de fameuze Clachaig!
  • Rewild Mountain Leader / wildernisgids
  • Onvergetelijke Schotse ervaringen

Niet inbegrepen zijn persoonlijke uitgaven, consumpties ter plaatse, snacks en lunch voor tijdens het lopen, je vervoer naar Schotland en een bergsportverzekering.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Data

2025

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Fitness en een vereiste is om fysiek fit te zijn. Wandelervaring in steil terrein en ervaring op hoogte is noodzakelijk, klimervaring niet.

Fysiek ●●●●○
Cultuur ●●●○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Vaardigheden ●●○○○

Jouw gids tijdens deze trip

Boaz

Boaz

Een energieke enthousiasteling en Mountain Leader. Houdt van het tentleven en sjouwt graag wat koffie voor een buiten bakkie. Heeft menig ervaring in de bergen, vindt het geweldig om met anderen op stap te gaan en geniet stiekem zelf ook van een goede uitdaging.

Reisschema

Reisdag en accommoderen

De eerste dag reizen we af naar de haven bij IJmuiden en varen we naar Newcastle Upon Tyne. We wisselen verhalen uit, wandelkaarten kunnen bestudeerd worden en na een goede nacht slapen worden we ‘s ochtends wakker in het noorden van Engeland. We rijden een aantal uur noordelijk. In het begin wat glooiend, later krijgen we de pieken te zien die we gaan beklimmen. En natuurlijk een korte stop bij de welbekende “Green Welly”. Bij aankomst maken we – bij animo – nog een korte wandeling, gaan we lekker eten en maken we ons op voor de eerste Munro morgen!

Munro’s baggen

Deze dagen gaan we lekker Munro’s beklimmen. Op de eerste loopdag starten we het programma met een mooie inlooproute om te bekend raken met het terrein en zo de dagen erna optimaal te kunnen genieten van de bergen. De dagen erna hiken en klauteren we ons een weg door de Highlands en nemen we het er lekker van. In Schotland weet je nooit wat de omstandigheden doen door de wisselvalligheid, maar één ding is gegarandeerd: het is prachtig. ’s Avonds slapen we in de hut, maken we lekker eten klaar en genieten we rozig na van de dag. De volgende dag heeft namelijk weer mooie nieuwe avonturen voor ons in petto. Als kers op de taart gaan we ook een avond tussen de Schotten eten in de fameuze Claichaig Inn, de optimale beleving!

Reisdagen

Op de laatste dag is het tijd voor de terugreis naar Nederland. We laten de Highlands (helaas) achter ons, maar rijden voldaan terug naar de haven bij Newcastle Upon Tyne. We pakken de boot terug en komen de volgende ochtend aan in IJmuiden.