MUNRO BAGGING SCHOTLAND WINTER

26 februari t/m 4 maart 2022

7 Dagen

Wild Fitness

Min 7 max 10

€895/pp

De Trip

Wild, rauw, spartaans en uitdagend. De winter in Schotland kan genadeloos zijn. Maar ook een machtig mooi seizoen om eropuit te trekken. De betoverende landschappen, de desolate verwilderde gebieden, de dieren in het wild, de rauwe en authentieke berg- en klimcultuur – het maakt de Schotse Hooglanden uniek en een absoluut walhalla voor winterdingen. Schotland telt 282 Munro’s (toppen die hoger zijn dan 3000 voet) die allemaal te beklimmen zijn.

Onder begeleiding van Heeresbergführer Koen en wildernessguide Nick gaan we (bewapend met crampons en pickels) zoveel mogelijk winterse Munro’s trotseren, door weer en wind. Gegarandeerd lol, fysieke uitdaging, eindeloos veel tips and tricks, goede ochtendkoffie en een frisse neus. Ons verblijf tijdens dit avontuur in de Highlands is een tent of Schotse bothy: een in de wildernis gelegen hut. Simpel, maar sfeervoller en gezelliger krijg je het niet. Van hieruit gaan we elke dag op pad om ‘fast and light’ de Munro’s te ‘baggen’. Waar we heen gaan laten we afhangen van de weer- en sneeuwcondities. De Cairngorms of Glencoe. 

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 6 overnachtingen in een hut of tent
  • kampeerontbijt en kampeerdiner
  • twee gidsen
  • transport ter plaatse
  • huur Rewild wintergear (crampons, pickel, safety gear)
  • huur Rewild tenten

Niet inbegrepen zijn eventuele eigen uitgaven zoals drankjes bij horecagelegenheden, je vervoer naar Schotland en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

26 februari t/m 4 maart 2022

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Fitness en een vereiste is om fysiek topfit te zijn. Winterervaring is mooi meegenomen. Het (technisch) klimniveau tijdens de tochten is maximaal de Schotse “grade 1 en 2” zonder touw. Lees hier het verslag van een vorige editie voor een impressie.

Fysiek ●●●●●
Cultuur ●●●○○
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●●●○

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Buitenspeelbaas en internationaal wildernisgids. Verslaafd aan inheemse culturen en outdoorfotografie. Groot fan van het Midden-Oosten en toch wel bezeten van bivakjes. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Reisschema

Reisdag en accommoderen

De eerste dag is een reisdag naar de Highlands/Cairngorms. De avond staat in het teken van accommoderen, voorbereiden voor de komende dagen en een goede nacht slapen zodat we de volgende dag vroeg op pad kunnen.

Munro’s baggen

We starten het programma met een dag techniektraining en een mooie inlooproute om te bekend raken met het materiaal en het terrein en zo de dagen erna optimaal te kunnen genieten van de bergen. De dagen erna stampen en klauteren we ons een weg door de Highlands en slapen we in een hut of een tent in de bergen.

Reisdag

Vandaag reizen we terug naar Nederland.

Impressie