MUNRO BAGGING SCHOTLAND WINTER

februari 2023

7 Dagen

Wild Fitness

Min 7 max 10

€895/pp

De Trip

Wild, rauw, spartaans en uitdagend. De winter in Schotland kan genadeloos zijn. Maar ook een machtig mooi seizoen om eropuit te trekken. De betoverende landschappen, de desolate verwilderde gebieden, de dieren in het wild, de rauwe en authentieke berg- en klimcultuur – het maakt de Schotse Hooglanden uniek en een absoluut walhalla voor winterdingen. Schotland telt 282 Munro’s (toppen die hoger zijn dan 3000 voet) die allemaal te beklimmen zijn.

Onder begeleiding van een of twee Mountain Leaders gaan we (bewapend met crampons en pickels) zoveel mogelijk winterse Munro’s trotseren, door weer en wind. Gegarandeerd fysieke uitdaging, eindeloos veel tips and tricks, goede ochtendkoffie, een frisse neus en natuurlijk een hoop lol. Ons verblijf tijdens dit avontuur in de Highlands is een in de wildernis gelegen hut of Schotse bothy. Simpel, maar sfeervoller en gezelliger krijg je het niet. Van hieruit gaan we elke dag op pad om ‘fast and light’ de Munro’s te ‘baggen’. Waar we heen gaan laten we afhangen van de weer- en sneeuwcondities. De Cairngorms of Glencoe. 

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 6 overnachtingen in een hut of bothy met droogruimte en alle faciliteiten
  • ontbijt en diner
  • Mountain Leader gidsen
  • transport ter plaatse
  • huur Rewild wintergear (crampons, pickel, safety gear)

Niet inbegrepen zijn eventuele eigen uitgaven zoals drankjes bij horecagelegenheden, je vervoer naar Schotland en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

februari 2023

Munro Bagging Schotland Winter

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Fitness en een vereiste is om fysiek topfit te zijn. We lopen per dag zo’n 7-9 uur met 1000-1500m hoogtemeters. Ervaring in alpine omgeving en lopen met stijgijzers zijn een grote pre. Het (technisch) klimniveau tijdens de tochten is maximaal de Schotse “grade 1 en 2” zonder touw. Basale alpinereddingstechnieken, self-arrest, het gebruik van de pickel en stijgijzers zijn onderdeel van het programma.
Lees hier het verslag van een vorige editie voor een impressie.

Fysiek ●●●●●
Cultuur ●●●○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●●○

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Buitenspeelbaas, wildernisgids en bijna Mountain Leader. Verslaafd aan inheemse culturen en outdoorfotografie. Groot fan van het Midden-Oosten en toch wel bezeten van bivakjes. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Reisschema

Reisdag en accommoderen

De eerste dag is een reisdag naar de Highlands/Cairngorms. De avond staat in het teken van accommoderen, voorbereiden voor de komende dagen en een goede nacht slapen zodat we de volgende dag op tijd op pad kunnen.

Munro’s baggen

We starten het programma met een inloopdag, waarbij we aandacht besteden aan het de gear, de veiligheid op de berg, bekend raken met het materiaal en het terrein om zo de dagen erna optimaal te kunnen genieten van de bergen. De dagen erna bouwen we het niveau stapsgewijs op en banjeren en klauteren we ons een weg door de Highlands.

Reisdag

Vandaag reizen we terug naar Nederland.

Impressie