MUNRO BAGGING SCHOTLAND WINTER

februari/maart 2022

6 Dagen

Wild Fitness

Min 6 max 10

€850/pp

De Trip

Wild, rauw, spartaans en uitdagend. De winter in Schotland kan genadeloos zijn. Maar ook een machtig mooi seizoen om eropuit te trekken. De betoverende landschappen, de desolate verwilderde gebieden, de dieren in het wild, de rauwe en authentieke berg- en klimcultuur – het maakt de Schotse Hooglanden uniek en een absoluut walhalla voor winterdingen. Schotland telt 282 Munro’s (toppen die hoger zijn dan 3000 voet) die allemaal te beklimmen zijn. Onder begeleiding van Heeresbergführer Koen en wildernessguide Nick gaan we (bewapend met crampons en pickels) zoveel mogelijk winterse Munro’s trotseren, door weer en wind. Gegarandeerd lol, fysieke uitdaging, eindeloos veel tips and tricks, goede ochtendkoffie en een frisse neus. Ons verblijf tijdens dit avontuur in de Highlands is een tent of Schotse bothy: een in de wildernis gelegen hut. Simpel, maar sfeervoller en gezelliger krijg je het niet. Van hieruit gaan we elke dag op pad om ‘fast and light’ de Munro’s te ‘baggen’. Waar we heen gaan laten we afhangen van de weer- en sneeuwcondities. De Cairngorms of Glencoe. Het thema van deze reis is Wild Fitness en een vereiste is om fysiek topfit te zijn. Winterervaring is mooi meegenomen. Het (technisch) klimniveau tijdens de tochten is maximaal de Schotse “grade 1 en 2” zonder touw. Lees hier het verslag van een vorige editie voor een impressie.

Mocht de reis niet door kunnen gaan door COVID-19? Dan krijg je je geld terug. Twijfel je vanwege corona? Bel!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 4 overnachtingen in een hut of tent
  • kampeerontbijt en kampeerdiner
  • twee gidsen
  • transport ter plaatse
  • huur Rewild wintergear (crampons, pickel, safety gear)
  • huur Rewild tenten

Niet inbegrepen zijn eventuele eigen uitgaven zoals drankjes bij horecagelegenheden, je vervoer naar Schotland en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Fysiek ●●●●●
Cultuur ●●●○○
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●●●○

Boeken bij Rewild in tijden van Covid-19 kan zonder zorgen. Gaat de trip niet door, dan krijg je de aanbetaling of reissom terug. Dit aanbod valt namelijk onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Reisschema

Reisdag en accommoderen

Donderdag 11 maart reizen we af naar de Highlands. De avond staat in het teken van accommoderen, voorbereiden voor de komende dagen en een goede nacht slapen zodat we de volgende dag vroeg op pad kunnen.

Munro’s baggen

Van vrijdag 12 maart tot en met maandag 15 maart gaan we zoveel mogelijk Munro’s beklimmen en ervaring opdoen in het winterse terrein. Op vrijdag starten we het programma met techniektraining en een mooie inlooproute om te bekend raken met het materiaal en het terrein en zo de dagen erna optimaal te kunnen genieten van de bergen. De dagen erna stampen en klauteren we ons een weg door de Highlands.

Reisdag

Op dinsdag 16 maart is het tijd voor de terugreis naar Nederland