MLAB IN DE WILDERNIS

11 t/m 13 oktober 2024

Drie dagen

Wild Fitness

Min 8 max 15

€650/pp (€605,- voor de eerste 10 aanmeldingen)

De Trip

MLAB organiseert in samenwerking met Rewild: MLAB in de wildernis.

In de gym leren wij je om het maximale uit jezelf te halen. Maar houd jij deze principes ook buiten de gym vast? Bij MLAB in het wild ervaar jij hoe jij reageert op fysieke uitdagingen in de natuur. Niet in onze eigen vertrouwde omgeving in Utrecht, maar in de groene bossen van de Belgische Ardennen.

Aan de start van het weekend krijg jij een stoomcursus waarin we je de fijne kneepjes van het buitenleven leren. Alles wat nodig is om jezelf in de natuur te redden komt aan bod. Navigeren met kaart en kompas en oriënteren aan de hand van de omgeving, hoe werkt dat? En hoe zit dat met verplaatsingen in het donker? Wat zijn primaire survivalbasics en hoe vind je een schuilplaats voor de nacht?

Ook oefenen we met vuur maken, tondel verzamelen en houthakken. En natuurlijk maken we onze eigen onderkomens in de natuur, want slapen onder de sterren is iets wat je eens in je leven gedaan moet hebben. Vanuit ons eigen basecamp werken we toe naar een uitdagende 24-uurs opdracht waarbij je al het geleerde in de praktijk gaat brengen. Hierbij combineer je de survivalprincipes die je hebt geleerd met de elementen van Crossfit. Kan jij, samen met je team, alle checkpoints vinden en de opdrachten volbrengen?

Wees voorbereid op een uitdagend avontuur in het wild, gecombineerd met ouderwets afzien tijdens crossfit workouts midden in de natuur van de Belgische Ardennen.

Let op: Net zoals bij ons in de gym, kan jij ook dit weekend op jouw eigen niveau het maximale uit jezelf halen. Wees dus niet of jij dit wel kan, maar schrijf je in en kom het met ons ervaren.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 8 personen. Er kunnen maximaal 15 personen mee.

Wat zit erbij?

  • Begeleiding van Frank en Marie-Louise (Wildernisgids)
  • Outdooruitrusting (Rugtas, slaapzak, mat, tarp, kompas, kaart mes, firesteel, etc.)
  • Buitenmaaltijden bereid op buur in onze eigen buitenkeuken
  • Bivakovernachtingen – off the grid
  • Wildernisskills zoals: vuur maken, koken op vuur, navigeren, onderkomen maken,zelfstandig verblijven en verplaatsen door wilde natuur
  • Een onbetaalbare terug-naar-de-natuur-ervaring

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar het startpunt en een reisverzekering.

Data

11 t/m 13 oktober 2024

Thema en niveaus

Deze trip is bedoeld sportieve mensen die hun grenzen willen verleggen. Je hoeft zeker geen topsporter te zijn maar een goede basisconditie is een vereiste tijdens deze trip. Je kan verwachten om met bepakking te lopen, meerdere workouts per dag voor je kiezen te krijgen en lange te dagen te maken. Het programma voer jij uit op je eigen niveau.

Fysiek ●●●●●
Avontuur ●●●●●
Comfort ●○○○○
Vaardigheden ●●●●●
Gezelligheid ●●●●●

Jouw gidsen tijdens deze trip

Maak kennis met de gidsen!

Marie-Louise & Frank

Reisprogramma

We zien elkaar om 11:00 uur bij het verzamelpunt in de Belgische Ardennen vanaf waar we de natuur induiken en ons onderdompelen in het wild. Het specifieke verzamelpunt krijg je voor vertrek van ons te horen. Na drie dagen komen we verwilderd, voldaan en verrijkt uit de bush. Slapen doen we tijdens deze trip buiten in een zelfgemaakte shelter, onder een tarp of een ander simpel onderkomen.

Impressie