Kaukasus Experience Georgie

 

Diep in de Grote Kaukasus ligt een mysterieus alpinemeer Tobavarchkhili. De naam betekent letterlijk ‘Zilvermeer’ en verwijst naar de schoonheid van de bergachtige omgeving, die schitterend gereflecteerd wordt in het meer. Door de afgelegen ligging is een bezoek niet voor de doorsnee reiziger en zelfs onder de lokale bevolking kennen de meesten de plek alleen van naam en reputatie. Maar volgens de locals is dit de mooiste plek op aarde, iets waar je eens in je leven geweest moet zijn. En dat vinden wij ook. Daarom nemen Nick en gids ter plaatse Thomas van Hemert je mee op ontdekkingsreis de Kaukasus in. Wild, ongerept en ongekend mooi!

Na een kennismaking met het Georgische leven op het platteland en een traditionele welkomstmaaltijd begint onze Kaukasus experience volledig in stijl per Kamaz, een originele 4×4 Sovjet truck. We bezoeken families in een authentiek bergdorp en duiken de wildernis in, vergezeld door herders en paarden bepakt met Georgisch eten. Onderweg doorkruisen we wilde rivieren, hiken we langs scherpe kliffen, passeren we steile bergpassen en ontdekken we de meren hoog in de bergen. Slapen doen we in tenten en ons eten koken we buiten op het vuur. Na 6 dagen wilde natuur is het tijd voor een warme douche en een lekker bed, waarna de Kamaz ons de volgende ochtend terugbrengt naar de bewoonde wereld voor een Georgisch afscheidsdiner.

Een goede basisconditie en ervaring met hiken in heuvelachtig terrein is noodzakelijk. Ervaring met (wild)kamperen is een pré. Bij boeking krijg je een uitgebreid reisprogramma en een inpaklijst. Het programma biedt de mogelijkheid om na de trekking twee dagen langer in Tbilisi te blijven.

1 t/m 10 augustus 2019 – €900,- per persoon – maximaal 10 personen – n.b. vertrek vanaf 6 personen

  • 7 overnachtingen in traditionele Georgische accommodatie of tent
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden in Georgische stijl
  • inclusief gebruik Rewild tenten
  • twee gidsen, herders en paarden
  • transport ter plaatse

Niet inbegrepen is je retourvlucht naar Kutaisi.

Thema: Rewild Your Trips

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●○○