KAUKASUS EXPERIENCE GEORGIE

€995/pp

1 – 8 september 2020

8 Dagen

Rewild your trips

Min 6 max 10

De Trip

Deze reis is volgeboekt.

Diep in de Grote Kaukasus ligt een mysterieus alpinemeer ‘Tobavarchkhili’. De naam betekent letterlijk ‘Zilvermeer’ en verwijst naar de schoonheid van de bergachtige omgeving, die schitterend gereflecteerd wordt in het meer. Door de afgelegen ligging is een bezoek niet voor de doorsnee reiziger en zelfs onder de lokale bevolking kennen de meesten de plek alleen van naam en reputatie. Maar volgens de locals is dit de mooiste plek op aarde, iets waar je eens in je leven geweest moet zijn. En dat vinden wij ook. Daarom nemen we je mee op ontdekkingsreis de Kaukasus in. Wild, ongerept en ongekend mooi!

Na een korte kennismaking met het Georgische leven buiten de stad begint onze Kaukasus experience volledig in stijl per Kamaz, een originele 4×4 Sovjet truck. We bezoeken families in een authentiek bergdorp en duiken de wildernis in vergezeld door herders en paarden bepakt met Georgisch eten. We gaan naar de Georgische provincie Samegrelo en begeven ons door het berglandschap van het zilvermeer, waar we de omgeving verkennen. Slapen doen we in tenten en ons eten koken we buiten op het vuur. Na 6 dagen wilde natuur is het tijd voor een warme douche en een lekker bed, waarna de Kamaz ons de volgende ochtend terugbrengt naar de bewoonde wereld voor een Georgisch afscheidsdiner.

Bij voldoende animo (minimaal 4 personen)  is er de mogelijkheid om de trip na de wildkampeertocht te verlengen met een 4 daagse culturele hiketocht. We hiken van guesthouse naar guesthouse in de bergachtige provincie Svaneti.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 7 overnachtingen in traditionele Georgische accommodatie of tent
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • gebruik Rewild tenten
  • lokale gids, herders en paarden
  • transport ter plaatse

Niet inbegrepen in deze prijs is je vlucht naar Kutaisi, uitgaven in horecagelegenheden en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●○○

Het thema van deze reis is Rewild Your Trips, unieke culturele ervaringen in de wildernis. Bedoeld voor de avontuurlijke groepsreiziger met interesse in natuur en cultuur. We willen je een pure Georgische Kaukasus-ervaring geven en gaan daarom diep het gebied in. Voor deze tocht is een goede basisconditie en ervaring met wandelen in bergachtig terrein wenselijk. Ervaring met (wild)kamperen is een pré, maar niet noodzakelijk.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Reisschema

Reisdag en accomoderen

Na een late aankomst op het vliegveld van Kutaisi reizen we per privé bus naar ons guesthouse voor de eerste nacht.

Kampeertrektocht in de Grote Kaukasus

Op 2 september vertrekken we na het ontbijt naar het dorp Mukhuri. Na aankomst gaan we verder met de Russische 4×4 Kamaz naar hoger gelegen gebied. Hier staan de paarden en herders klaar en begint ons avontuur. Dagelijks hiken we zo’n 10-15 km met de nodige hoogtemeters en kamperen we in het wild. We bezoeken de mysterieuze meren, lopen door wilde valleien en genieten van watervallen en ongerepte natuur. Na 6 dagen in de natuur te zijn geweest, is het tijd voor een warme douche en een zacht bed. Vroeg in de ochtend staat de off-road truck klaar om ons terug te brengen naar de samenleving. In de avond voor vertrek sluiten we de trip af in stijl met een traditioneel Georgisch diner.

Reisdag

Terug naar Nederland. Of blijf je nog 4 dagen extra voor een culturele hiketocht?

Culturele hiketocht van guesthouse naar guesthouse

Bij voldoende animo (minimaal 4 personen)  is er de mogelijkheid om de trip na de wildkampeertocht te verlengen met een 4 daagse culturele hiketocht. We hiken van guesthouse naar guesthouse in de bergachtige provincie Svaneti. Vertrek terug naar Nederland op 12 september.