KAUKASUS EXPERIENCE GEORGIË

19 t/m 26 (30) augustus 2024 – Nog 1 plek

8 of 12 Dagen

Wild Roots

Min 7 max 10

€1399/pp

De Trip

Diep in de Grote Kaukasus ligt een mysterieus alpinemeer ‘Tobavarchkhili’. De naam betekent letterlijk ‘Zilvermeer’ en verwijst naar de schoonheid van de bergachtige omgeving, die schitterend gereflecteerd wordt in het meer. Door de afgelegen ligging is een bezoek niet voor de doorsnee reiziger en zelfs onder de lokale bevolking kennen de meesten de plek alleen van naam en reputatie. Maar volgens de locals is dit de mooiste plek op aarde, iets waar je eens in je leven geweest moet zijn. En dat vinden wij ook. Daarom nemen we je mee op ontdekkingsreis de Kaukasus in. Wild, ongerept en ongekend mooi!

Onze Kaukasus experience begint volledig in stijl met een bezoek aan families in een authentiek bergdorp. Op z’n Georgisch brengt de Kamaz ons de bergen in waarna we de wildernis in duiken, vergezeld door herders en paarden die onze slaapspullen, eten en tenten dragen. We gaan naar de provincie Samegrelo en begeven ons door het berglandschap van het zilvermeer, waar we de omgeving verkennen. Slapen doen we in tenten en ons eten koken we buiten op het vuur. Na 6 dagen wilde natuur is het tijd voor een typisch Georgisch afscheidsdiner.

Bij voldoende animo (minimaal 5 personen) is er de mogelijkheid om de trip na de wildkampeertocht te verlengen met een 5-daagse hiketocht. We hiken van guesthouse naar guesthouse in de bergachtige provincie Svaneti. De reizigers die je voorgingen beschreven dit als een regelrechte aanrader, niet te missen dus!

Meer reden nodig om mee te verwilderen? Bekijk hier het reisverslag van Georgië.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 7 personen. Er kunnen maximaal 10 personen mee.

Wat zit erbij?

  • 7 overnachtingen in traditionele Georgische accommodatie of tent
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • gebruik Rewild tenten
  • lokale gids, herders en paarden
  • Rewild Mountain Leader / wildernisgids
  • transport ter plaatse

Niet inbegrepen in deze prijs is je vlucht naar Kutaisi, uitgaven in horecagelegenheden en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

De kosten voor de optionele vierdaagse verlenging van deze reis is €595,- per persoon. Hier lees je meer over hieronder in het programma. Dit is inclusief:

  • 4 x ontbijt, lunch en diner Georgische stijl
  • 4 nachten accommodatie in een guesthouse
  • transport en gids

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

19 t/m 26 augustus 2024 (trip zelf) – Nog één plek
LET OP: 26 t/m 30 (verlenging) – VOL

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Roots: een reis naar een plek waar natuur en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. We willen je een pure Georgische Kaukasus-ervaring geven en gaan daarom diep het gebied in. Voor deze tocht is een goede basisconditie en ervaring met wandelen in bergachtig terrein wenselijk. Ervaring met (wild)kamperen, Wild Human of de Start-To-Hike trip is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●●◐○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Vaardigheden ●●●○○

Jouw gids tijdens deze trip

Boaz

Boaz

Een energieke enthousiasteling en Mountain Leader. Houdt van het tentleven en sjouwt graag wat koffie voor een buiten bakkie. Heeft menig ervaring in de bergen, vindt het geweldig om met anderen op stap te gaan en geniet stiekem zelf ook van een goede uitdaging.

Reisprogramma

Reisdag en accomoderen

Na een late aankomst op het vliegveld van Kutaisi reizen we per privé bus naar ons guesthouse voor de eerste nacht.

Kampeertrektocht in de Grote Kaukasus

Na het ontbijt vertrekken we naar het dorp Khaishi. Hier begint onze tocht naar hoger gelegen gebied, waar de paarden en herders klaar staan voor het grote avontuur. Dagelijks hiken we zo’n 10-15 km met de nodige hoogtemeters en kamperen we in het wild. We bezoeken de mysterieuze meren, lopen door wilde valleien, hiken naar toppen en genieten van watervallen en ongerepte natuur. Na 6 dagen in de natuur te zijn geweest, is het tijd voor een warme douche. We sluiten de trip af in Georgische stijl met een traditioneel diner.

Reisdag

Terug naar Nederland. Of blijf je nog 5 dagen extra voor een hiketocht van guesthouse naar guesthouse in de prachtige provincie Svaneti?

Hiketocht van guesthouse naar guesthouse

Bij voldoende animo (minimaal 5 personen) is er de mogelijkheid om de trip na de wildkampeertocht te verlengen met een vijfdaagse hiketocht in de bergachtige provincie Svaneti. We lopen van traditioneel guesthouse naar guesthouse, slapen bij de Georgische families in de bergdorpen en proeven van het leven als Kaukasusbewoner. Met lichte bepakking hiken we zo’n 6 tot 9 uur per dag langs gletsjers en indrukwekkende pieken met als hoogtepunt een fantastische route over een bergkam.

Impressie