Jordanië Camels & Bedouins

JORDANIË CAMELS & BEDOUINS

maart & nov 2023

8 Dagen

Wild Roots

Min 7 max 10

€1399/pp

De Trip

Reis met ons mee naar het hart van het Midden-Oosten en ervaar het leven van de oorspronkelijke bewoners: de bedoeïen. Een regio waar woestijnbewoner zijn in de genen zit. Diep in Zuid-Jordanië bij de grens met Saudi-Arabië dompelen we ons onder in misschien wel het meest spectaculaire woestijnlandschap op aarde. Samen als karavaan met de bedoeïenen en hun kamelen gaan we op ontdekkingstocht door de Wadi Rum-woestijn, ookwel de ‘Valley of the Moon’. Niet zomaar een bijnaam, want hier waan je jezelf op een andere planeet. We zwerven rond door verlaten valleien met rode en witte zandduinen tussen torenhoge rotsen, we beklimmen mooie pieken, hiken over natuurlijke rotsbogen en door kleurrijke canyons. De bedoeïen laten ons de best bewaarde geheimen van het gebied zien. Om te klimmen, te hiken, te kamperen, te koken, sterren te kijken en te genieten van de zonsondergang. Maar niet nadat we onze trip beginnen met een bezoekje aan de rotsstad Petra om de 7000 jaar oude handelsstad te bewonderen. Je vindt hier de overblijfselen en invloeden van historische generaties zoals de Nabateanen en de Ottomanen. Yalla!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 7 overnachtingen in (bedoeïnen)tenten en guesthouses
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • kamelen tijdens onze trekking
  • gebruik Rewild tenten
  • een Nederlandse gids en bedoeïnegidsen
  • transport ter plaatse

Niet inbegrepen zijn eventuele eigen uitgaven zoals drankjes bij horecagelegenheden, je vlucht naar Amman, een Jordan Pass/visum en een reisverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

26 maart t/m 2 april 2023
5 t/m 12 november 2023

Jordanië Camels & Bedouins

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Roots: een reis naar een plek waar natuur en cultuur onlosmakelijke met elkaar verbonden zijn. We gaan leven zoals en met de bedoeïenen. We trekken door de woestijn en hiken dagelijks zo’n zes tot tien uur. Soms ploeterend door zand, klauterend over de rotsen of manoeuvrerend door kloven. Een goede basisconditie en ervaring met afstanden wandelen in heuvelachtig terrein is wenselijk. Ervaring met (wild)kamperen is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●○○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●●●●

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Wildernisgids en Mountain Leader. Verslaafd aan outdoorfotografie, gedreven sporter en toch wel bezeten van bivakjes. Groot liefhebber van inheemse culturen en natuurvolkeren. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Reisschema

Reisdag

Op dag 1 komen we aan in Amman waar het vervoer klaar staat om naar het zuiden af te reizen waar we de eerste nacht doorbrengen in een supergezellig landelijk gelegen guesthouse in de buurt van Petra. 

Petra

Vandaag verwonderen we ons over wereldwonder Petra. Hier is genoeg te zien en te beleven om een volle dag te spenderen.

Woestijntrekking

Na een tweede nacht in het guesthouse begint onze tocht met bedoeïnen en kamelen in de woestijn van Wadi Rum. Vijf dagen lang leven met en leren van de bedoeïenen. Hiken door canyons, kamperen in de woestijn, sterrenkijken, rotsen klimmen, kameelrijden, eten koken op het vuur en genieten van de zonsondergang.

Reisdag

Met georganiseerd vervoer naar Amman, voor de terugreis naar Nederland.

Impressie