JORDANIE CAMELS & BEDOUINS

22 – 29 november 2021

8 Dagen

Wild Roots

Min 7 max 10

€1299/pp

De Trip

Reis met ons mee naar het hart van het Midden-Oosten en ervaar het leven van de authentieke bewoners: de bedoeïen. Diep in Zuid-Jordanië bij de grens met Saudi-Arabië dompelen we ons onder in misschien wel het meest spectaculaire woestijnlandschap op aarde. Een regio waar woestijnbewoner zijn in de genen zit. Je vindt er de overblijfselen en invloeden van historische generaties zoals de Nabateanen en de Ottomanen. We beginnen onze trip met een kennismaking met de bedoeïnecultuur en een tocht naar rotsstad Petra om de 7000 jaar oude handelsstad van de Nabateeërs te bewonderen bij dag en nacht. Hierna trekken we er samen met de bedoeïen en hun kamelen op uit in de ‘Valley of the Moon’. Niet zomaar een bijnaam, want in Wadi Rum waan je jezelf op een andere planeet. We zwerven rond door verlaten valleien met rode en witte zandduinen, tussen torenhoge pieken, over natuurlijke rotsbogen en door kleurrijke canyons. De bedoeïen laten ons de best bewaarde geheimen van het gebied zien. Om te klimmen, te hiken, te slapen, te koken, sterren te kijken en te genieten van de zonsondergang. Yalla!

Het thema van deze reis is Wild Roots: een reis naar een plek waar natuur en cultuur onlosmakelijke met elkaar verbonden zijn. Een goede basisconditie en ervaring met lange afstanden wandelen in heuvelachtig terrein wenselijk. Ervaring met (wild)kamperen is een pré, maar niet noodzakelijk.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 7 overnachtingen in (bedoeïnen)tenten en guesthouses
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • kamelen tijdens onze trekking
  • gebruik Rewild tenten
  • twee Nederlandse gidsen en bedoeïnegidsen
  • transport ter plaatse

Niet inbegrepen zijn eventuele eigen uitgaven zoals drankjes bij horecagelegenheden, je vlucht naar Amman, een Jordan Pass/visum en een reisverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●●●○
Vaardigheden ●●●●●

Boeken bij Rewild in tijden van Covid-19 kan zonder zorgen. Gaat de trip niet door, dan krijg je de aanbetaling of reissom terug. Dit aanbod valt namelijk onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Reisschema

Reisdag

Op 23 november komen we aan in Amman waar het vervoer klaar staat om naar het zuiden af te reizen waar we de eerste nacht doorbrengen bij Petra. 

Woestijntrekking

Na Petra by night & day begint onze woestijntocht met bedoeïnen en kamelen in de woestijn van Wadi Rum. Zes dagen lang leven met en leren van de bedoeïnen. Hiken door canyons, kamperen in de woestijn, sterrenkijken, rotsen klimmen, kameelrijden, eten koken op het vuur en genieten van de zonsondergang.

Reisdag

Met georganiseerd vervoer naar Amman, voor de terugreis naar Nederland.