JORDANIË CAMELS & BEDOUINS

april en november 2025

8 Dagen

Wild Roots

Min 7 max 10

Prijs volgt

De Trip

Reis met ons mee naar het hart van het Midden-Oosten en ervaar het leven van de oorspronkelijke bewoners: de bedoeïen. Een regio waar woestijnbewoner zijn in de genen zit. Diep in Zuid-Jordanië bij de grens met Saudi-Arabië dompelen we ons onder in misschien wel het meest waanzinnige woestijnlandschap op aarde. Samen als karavaan met de bedoeïenen en hun kamelen gaan we op ontdekkingstocht door de Wadi Rum-woestijn, ookwel de ‘Valley of the Moon’. Niet zomaar een bijnaam, want hier waan je jezelf op een andere planeet.

De bedoeïen laten ons de best bewaarde geheimen van het gebied zien. Om te klimmen, te hiken, te kamperen, te koken, sterren te kijken en te genieten van de zonsondergang. We zwerven rond door verlaten valleien met rode en witte zandduinen tussen torenhoge rotsen, we beklimmen mooie pieken, hiken over natuurlijke rotsbogen en door kleurrijke canyons. ‘s Avonds wanneer de woestijn op z’n sereens is bij een knisperend kampvuur ver van de bewoonde wereld kamperend onder een miljoen sterren, begrijp je de betekenis van deze plek voor de bedoeïenen en hun volharding in de uitdagende levensstijl.

Maar niet nadat we onze trip beginnen met een bezoekje aan de rotsstad Petra om de 7000 jaar oude handelsstad te bewonderen. Je vindt hier de overblijfselen en invloeden van historische generaties zoals de Nabateanen en de Ottomanen. Yalla!

Meer reden nodig om mee te verwilderen? Bekijk hier het reisverslag van Jordanië.

Praktisch

Het vertrek van deze trip is gegarandeerd vanaf 7 personen. Er kunnen maximaal 10 personen mee.

Wat zit erbij?

  • 7 overnachtingen in (bedoeïnen)tenten en guesthouses
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden
  • gebruik Rewild tenten
  • kamelen tijdens onze trekking
  • Rewild Mountain Leader / wildernisgids
  • bedoeïnegidsen
  • transport ter plaatse
  • bezoek Petra

Niet inbegrepen zijn eventuele eigen uitgaven zoals drankjes bij horecagelegenheden, je vlucht naar Amman, een Jordan Pass/visum en een reisverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

Exacte data volgen

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Roots: een reis naar een plek waar natuur en cultuur onlosmakelijke met elkaar verbonden zijn. We gaan leven zoals en met de bedoeïenen. We trekken door de woestijn en hiken dagelijks zo’n zes tot tien uur. Soms ploeterend door zand, klauterend over de rotsen of manoeuvrerend door kloven. Een goede basisconditie en ervaring met afstanden wandelen in heuvelachtig terrein is wenselijk. Ervaring met (wild)kamperen, Wild Human of de Start-to-Hike trip is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●○○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Vaardigheden ●●●●●

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Gedreven wildernisgids en Mountain Leader. Eindeloos nieuwsgierig naar andere culturen en groot liefhebber van pionieren op ongewone plekken. Wordt doorgaans waargenomen met camera. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Reisprogramma

Reisdag

Op dag 1 komen we aan in Amman waar het vervoer klaar staat om naar het zuiden af te reizen waar we de eerste nacht doorbrengen in een supergezellig landelijk gelegen guesthouse in de buurt van Petra. 

Petra

Vandaag verwonderen we ons over wereldwonder Petra. Hier is genoeg te zien en te beleven om een volle dag te spenderen.

Woestijntrekking

Na een tweede nacht in het guesthouse begint onze tocht met bedoeïnen en kamelen in de woestijn van Wadi Rum. Vijf dagen lang leven met en leren van de bedoeïenen. Hiken door canyons, kamperen in de woestijn, sterrenkijken, rotsen klimmen, kameelrijden, eten koken op het vuur en genieten van de zonsondergang.

Reisdag

Met georganiseerd vervoer naar Amman, voor de terugreis naar Nederland.

Impressie

Ervaringen

Lilly – nov 2022

“Ik heb een geweldige tijd gehad tijdens de trip in Jordanië met Nick. Het is een prachtige reis geweest, heb me vaak verwonderd over de prachtige omgeving en mensen van Petra en Wadi Rum. Nick heeft een heel mooie reis ontworpen. We zijn gestart in de omgeving van Petra, waar we fijn konden wennen aan de omgeving en de groep. Daarna kwam de wonderlijke trip in de woestijn, waar je echt even weg bent van de rest van de wereld en in het moment kan zijn. Dit door de mooie omgeving, geweldige gidsen uit Wadi Rum Village en de ontspannen sfeer in de groep en flexibele organisatie door Nick. We hebben heerlijk gewandeld en geklommen, op een heel fijn tempo, waarna we konden genieten van vers gemaakt lokaal eten en gezelligheid rondom het vuur. De grote bepakkingen werden gedragen door de kamelen, die je vanaf het eerste moment waardeert door hun eigenaardige karakters, maar o zo lief. Heerlijk om hiermee op te lopen. Een reis om nooit meer te vergeten en in je hart te sluiten.”