Iran Wild Desert

 

Detoxen in de desert! En niet zomaar in een willekeurige zandbak. We gaan Perzisch rewilden in het fascinerende Iran, de bakermat van de beschaving. Hier wordt de entourage bepaald door eeuwenoude heerschappijen en culturen. In het centrale en zuidoostelijke deel van het land leeft de bevolking in perfecte harmonie met het droge en vermoedelijk heetste woestijngebied ter wereld: de Dasht-e Kavir en de UNESCO Werelderfgoed aangemerkte Dasht-e Lut woestijn. Hier zijn de overblijfselen van de ouderwetse zijderoute-handel per kameelkaravaan van Azië naar Europa nog goed zichtbaar. We gaan ons onderdompelen in dit natuur- en cultuurwonder en het woestijnleven in het hart van Iran ervaren als een local.

Omringd door ongerepte woestijn reizen we van plek naar plek. We hiken door natuurreservaten, leren alles over wildlife in droge gebieden, rijden kameel door de zandduinen en frissen ons op in oases. Neem meer dan 2000 jaar geschiedenis in je op terwijl je oude kastelen, vuurtempels en citadellen bezoekt. Slapen doen we in een traditionele karavanserai, een woestijnhuisje of we kamperen tussen zandtorens onder de sterren. Ervaar de enorme gastvrijheid en heerlijke Perzische keuken bij mensen thuis. We sluiten de trip af met wat cultuursnuiverij, struinen in de bazaar en uiteraard een originele Perzische hammam!

Ons voornaamste transportmiddel is een 4×4 en de benenwagen. Daarom is een basisconditie is wenselijk en ervaring met hiken en (wild)kamperen een pré. Bij boeking krijg je een uitgebreid reisprogramma en een inpaklijst. Je bent in de mogelijkheid om langer in Iran te blijven en activiteiten bij te boeken.

1 t/m 10 november 2019 – €1300,- per persoon – maximaal 10 personen – vertrek vanaf 6 personen

  • 9 overnachtingen in traditionele Iraanse accommodatie, eco-house, karavanserai of tent
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden Perzische stijl
  • gebruik Rewild tenten
  • Iraanse gidsen
  • 4×4 terreinwagens gedurende de gehele reis
  • reisverzekering

Niet inbegrepen is je retourvlucht naar Iran en visum.

Thema: Rewild Your Trips / Skills

Fysiek ●●○○○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●●●○