IRAN DESERTS & NOMADS

€1550/pp

April/Mei 2021

13 Dagen

Rewild your trips

Min 6 max 10

De Trip

Detoxen in de desert! En niet zomaar in een willekeurige zandbak. We gaan Perzisch rewilden in het fascinerende Iran, de bakermat van de beschaving. In het centrale en zuidoostelijke deel van het land leeft de bevolking in perfecte harmonie met de woestijn. Hier wordt de entourage bepaald door eeuwenoude heerschappijen en culturen. De overblijfselen van de ouderwetse zijderoute-handel per kameelkaravaan van Azië naar Europa zijn hier nog goed zichtbaar. We gaan ons onderdompelen in dit natuur- en cultuurwonder. Ervaar het woenstijnleven in het hart van Iran en trek mee met een nomadische tribale familie tijdens hun migratietocht het Zagrosgebergte in.

Omringd door ongerepte natuur reizen we tijdens het eerste deel van onze reis van plek naar plek, dwars door de Iraanse woestijn. We hiken door natuurreservaten, rijden kameel door de zandduinen en zwemmen in oases. Neem meer dan 2000 jaar geschiedenis in je op tijdens bezoeken aan citadellen en historische woestijnplaatsen. Hierna sluiten we ons tijdens het tweede deel van de reis aan bij een familie van de nomadische Bakhtiari stam en vervolgen we onze trip op hoogte.

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●●○○

Het thema van deze reis is Rewild Your Trips, voor de avontuurlijke groepsreiziger met interesse in natuur en cultuur. Fysieke activiteit staat niet centraal tijdens deze reis, maar een goede wandelconditie is wenselijk. Ervaring met kamperen is niet noodzakelijk maar wel mooi meegenomen.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 12 overnachtingen in traditionele Iraanse accommodatie, eco-lodge of tent
  • ontbijt, lunch en avondmaaltijden Perzische stijl
  • gebruik Rewild tenten
  • Iraanse gids en wildernisgids uit Nederland
  • 4×4 terreinwagens
  • kameelrijden
  • visum autorisatie code

Niet inbegrepen is je retourvlucht naar Iran, je visum, persoonlijke uitgaven en eventuele tips voor lokale gidsen en een reisverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten. Wil je langer in Iran blijven, dan kunnen we je daarbij helpen.

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Reisschema

Reisdag en accomoderen

We komen in de nacht aan op Esfahan airport waarna we een nachtje slapen in een hostel in de stad.

Kennismaken met de woestijn

We duiken de woestijn in voor een eerste kennismaking met het leven daar en bezoeken de woestijnplaats Nain. Hierna verplaatsen we verder de Rig-e-Jinn desert in waar we kamp maken, genieten van het buitenleven en de prachtige zonsondergang.

Dagje wildlife

Vandaag bekijken we een woestijnboerderij, maken we een mooie hike door een wildlife refuge om woestijndieren te spotten en bezoeken we oude traditionele Iraanse tuinen.

Oases en historie

We verkennen de woestijnplaats Iraj met een bezoek aan Bayazeh Castle, oude aquaducten bekend als qanats en de prachtige oase in Garmeh met een verfrissende minerale waterbron. We sluiten de dag af bij ons tentenkamp.

Offroaden en kameelrijden

Deze dag staat in het teken van plezier; duintrekking, kameelrijden en offroaden!

Natuurwonder in de woestijn

In de vroege ochtend bezoeken we een zoutmeer en een historische tuin. Na een bezoek aan Moreteza Ali voor een duik in een natuurlijke warmwaterbron slapen en eten we gezellig met zijn allen in een ecolodge in Tabas.

Terug naar Esfahan

Na een frisse ochtendduik in een oase vertrekken we naar Esfahan. Tijdens onze reis uit de woestijn terug, maken we een aantal leuke pitstops bij wat bezienswaardige culturele plekken. We slapen in een hostel in de stad waarna we de volgende ochtend op tijd vertrekken naar de bergen.

Reis naar de bergen en de nomaden

Geef je ogen de kost want we verruilen de woestijn voor de bergen tijdens deze dag. We sluiten ons aan bij de nomadische Bakhtiari familie en maken kennis met het leven in de Zagros.

Het nomadenleven

Afhankelijk van het weer en de toestand van de dieren, kiest de familie een vervolgroute de bergen in waar wij ons als mede nomaden bij aansluiten. We helpen de familie met hun dagelijkse activiteiten: het hoeden en verzorgen van de kudde, het verplaatsen door de bergen en de kamproutine. We slapen tijdens deze nachten in een basisonderkomen bij de familie. (Exacte invulling afhankelijk van condities en omstandigheden)

Terugreis

Deze dag staat in het teken van de reis terug naar Esfahan om ons voor te bereiden op de nachtvlucht naar Nederland.