Huskyexpeditie Noorwegen

HUSKYEXPEDITIE NOORWEGEN

13 t/m 20 februari 2022

8 Dagen

Wild Roots

Min 5 – max 7

€2650

De Trip

Op expeditie in de Noorse wildernis met je eigen team van eagere huskies. Een ‘once in a lifetime experience’, hoewel… als je eenmaal een sledetocht hebt gemaakt, wil je er volgend jaar waarschijnlijk weer een doen. We zwerven vijf dagen met onze eigen sledes door de ongerepte natuur, uitgestrekte Boreale bossen en oneindige fjälls. Overdag sleeën we door sprookjesachtige bossen en over diep bevroren meren. We lunchen in de vrieskou rondom een knapperend kampvuur en koken zelf ons diner. Overnachten doen we in eenvoudige cabins, tenten of een sneeuwbivak midden in de natuur. Je leert werken en verzorgt zelf deze prachtige Alaskan huskies, uitgerust met een dikke wintervacht, ruwe poten en een oneindige wil om te werken.

De temperaturen zullen normaal gesproken schommelen tussen de min 5ºC en min 30ºC waarbij de min 30ºC vaak comfortabeler aanvoelt dan rond het vriespunt, omdat het dan vaak harder waait. Met de juiste kleding en instructies zijn de zeer lage temperaturen eigenlijk best goed te doen, en zit je bij min 20ºC gemoedelijk rond het kampvuur tijdens de lunch.

Op deze reis kunnen maximaal 7 mensen mee, omdat wij huskytochten met een grotere groep niet verantwoord vinden.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • Nederlandse gids: UIMLA International Mountain Leader en WGA Certified Wilderness Guide, Wilderness First Responder
  • 4 nachten in wilderness cabin op de kennel (3 en 4 persoons) met gebruik van sauna
  • Alle accommodaties tijdens de huskytocht, wilderness cabin, tenten of een sneeuwbivak
  • Alle maaltijden vanaf avondeten op dag 1 t/m ontbijt op dag 8
  • Gebruik warme winterboots, warme overal, warme muts en wanten
  • Slaapzak en matje
  • Alle vervoer vanaf Beitostølen
  • Eén dagtocht met de huskies en een vierdaagse expeditie
  • Eén dagtocht op sneeuwschoenen
  • IJsvis uitrusting

Niet inbegrepen je vlucht naar Oslo, een busreis naar Beitostolen, eventuele uitgaven in horecagelegenheden en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.Niet inbegrepen je vlucht naar Oslo, een busreis naar Beitostolen, eventuele uitgaven in horecagelegenheden en een bergsportverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Data

13 t/m 20 februari 2022

12 t/m 19 februari 2023

Huskyexpeditie Noorwegen

Thema en niveaus

Het thema van deze trip is Wild Roots: een reis naar een plek waar natuur en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Je gaat op pad met een Nederlandse wildernis gids die jarenlange ervaring heeft in wintertochten met huskies en hij zal je goed begeleiden geven, ervaring is dus niet nodig. Wel heb je een redelijk gevoel voor evenwicht, moet je het geweldig vinden om met de huskies bezig te zijn. Sterker nog, het verzorgen van de honden is één van de hoogtepunten van de reis. Tijdens de dagen ben je lekker fysiek bezig en met elkaar koken we ons eigen eten en organiseren we de andere taken die noodzakelijk zijn om deze tocht te volbrengen.

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●●●○○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●●○○
Wildlife ●●●○○
Vaardigheden ●●●●○

Jouw gids tijdens deze trip

Jeffry

Fulltime outdoor veelvraat. Deze International Mountain Leader & Wilderness Guide voelt zich thuis in alle windstreken. Hij gidst lange expedities in de bergen, huskytochten over de bevroren toendra, trailrunreizen door de woestijn of micro-avonturen in Nederland.

Reisschema

Reisdag

We vliegen vanuit Nederland naar het vliegveld van Oslo. We reizen met de bus via Oslo in 5 uur naar Beitostølen. In dit kleine wintersportdorp worden we opgehaald door de gids en rijden we in 15 minuten naar de kennel met ongeveer 60 huskies. We verblijven de eerste twee nachten in twee wilderness cabins, die zonder stromend water of elektriciteit eenvoudig maar zeer knus zijn.

Voorbereidingsdag

Vandaag stellen we de teams samen en geeft de gids je alle tips & tricks om jouw huskyteam onder controle te houden. We maken een geweldige dagtocht vanuit de kennel en tijdens de lunch rond een kampvuur bespreken we de vierdaagse expeditie.

Op expeditie

Het grote avontuur gaat beginnen. De komende vier dagen zijn we op ons zelf aangewezen en heb je de verantwoordelijkheid om goed op jouw huskies te passen. We sleeën door de bossen en steken besneeuwde vlaktes en uitgestrekte meren over. Hier word je één met de rauwe natuur en zien we hoe de honden aan dit extreme klimaat zijn aangepast. De route die we sleeën is afhankelijk van de sneeuwsituatie en het weer. We slapen in kleine berghutten, in tenten of in een sneeuwbivak.

Sneeuwschoendag

We zijn terug op de kennel en vandaag maken we een gave sneeuwschoen wandeling. We nemen ijsvishengels en een paar huskies mee op onze tocht. ’s Avonds kun je voor de laatste keer de sauna gebruiken.

Reisdag

We nemen afscheid van de oerhonden die ons de afgelopen week zoveel plezier hebben gegeven. Als we in de bus naar Oslo stappen duizelt het van de indrukken en voel je je als herboren na dit waanzinnige avontuur.

Impressie