Fell running Lake District

 

Draven in het Lake District in Engeland is een feest. Hoewel het er op het eerste oog vooral schattig uitziet, heeft het gebied in werkelijkheid een behoorlijk rauwe rand: smalle ridgelines, uitdagende scrambleroutes en 317 toppen om te beklimmen. Het is niet voor niks de bakermat van het ‘fell runnen’. Rijg de 42 hoogste aan elkaar en je hebt de Bob Graham Round (BGR). Voor de lokale fellrunning community een traditie, internationaal vooral een prestigieuze uitdaging. In samenwerking met Inov-8 gaan we een deel van de route afleggen. En dat doen we Rewild-stijl: wildkamperend, dravend en klauterend. Fast and light op z’n best!

We beginnen de trip met een bezoek aan het Inov-8 hoofdkwartier en een kennismaking met het gebied op de trailschoenen, onder leiding van Inov-8 medewerker en Bob Graham Round ervaringsdeskundige Lee. Hierna installeren we ons in Keswick voor een avondje BGR-inspiratie en lokale fell running- en pubcultuur. Aletta, Koen en Nick nemen je daarna mee op een 4-daags trailavontuur. Modder, rotsen, ridges, grashellingen en klauterroutes brengen je van slaapplek naar slaapplek, waar de tenten klaarstaan. Eenmaal aangekomen nemen we een frisse duik in een van de meren, koken we en nemen we de volgende dagroute door. We rennen dagelijks zo’n 15-25 kilometer met een flinke bak hoogtemeters. Onderweg sowieso prachtige uitzichten en lunchplekken, maar zeker ook uitdagende passages en kans op vier seizoenen. Een goede fysieke conditie, de juiste uitrusting en ervaring met trailruns en bergen is daarom een vereiste voor deze trip. Neem bij twijfel contact op. Voorafgaand aan de reis organiseren we een kennismakingstrail. Bij boeking krijg je de optie om voor een aantrekkelijke prijs een passend gearpakket van Inov-8 aan te schaffen.

17 t/m 21 mei 2019 – €675,- per persoon – vertrek vanaf 8 personen – maximaal 16 personen 

  • kennismaking met Inov-8 HQ en producten
  • 4 tentovernachtingen op een camping of in het wild
  • ontbijt, lunch, avondmaaltijden en energierepen
  • gebruik van Rewild-tenten
  • drie gidsen
  • 4×4 support- en veiligheidsvoertuig met eerste hulp ondersteuner
  • vervoer ter plaatse
  • bagagetransport

Niet inbegrepen in de prijs zijn uitgaven in horecagelegenheden, alsmede je reis naar het Lake District. In overleg is het wel mogelijk om je reis naar het Lake District met hulp van Rewild te organiseren.

Thema: Rewild Your Fitness

Fysiek ●●●●●
Cultuur ●●●●○
Avontuur ●●●●○
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●○○○
Vaardigheden ●●●○○