ELBRUS EXPEDITIE

17 t/m 26 juni 2022

10 Dagen

Wild Skills/Fitness

Min 6 max 10

€1550/pp

De Trip

We gaan de hoogte in. En wel naar het dak van Europa! Beklim met ons Mount Elbrus, de hoogste top van het wilde Kaukasusgebergte. Dit gebergte ligt diep in Zuid-Rusland bij Georgië en vormt de natuurlijke grens tussen de continenten Europa en Azië. De Elbrus ligt aan de Europese kant en is met een hoogte van 5642 meter officieel het hoogste punt van Europa. Daarmee is deze bergtop ook een van de ‘seven summits’ (de hoogste bergen van de zeven continenten). De Elbrus is een vulkaan met twee toppen, een oosttop en een westtop. Samen met het Nederlandstalige Rewild gidsteam bestaande uit heeresbergführer Koen en wildernisgids Nick doen we een toppoging naar de hoogste van de twee via de zuidzijde. Met 20 meter hoger dan de oosttop is de westtop ons doel van deze expeditie. Een formidabele uitdaging voor bergsporters die hun uithoudingsvermogen willen testen en een stap willen maken in de wereld van expeditiebergsport zonder hoog technisch niveau.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • 9 overnachtingen in een hotel of tent
  • ontbijt en diner tijdens de hotelovernachtingen
  • eten en drinken tijdens de nachten op de berg
  • twee Nederlandstalige gidsen
  • visum ondersteuning en Russische invitation letter
  • alle transport ter plaatse
  • permits
  • huur Rewild tenten
  • huur Rewild klimuitrusting (crampons, pickels, safetygear)
  • een voorbereidingsbijeenkomst

Niet inbegrepen zijn de kosten voor je visum, persoonlijke uitgaven, consumpties ter plaatse, je vlucht naar Rusland en een bergsportverzekering van de NKBV.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

17 t/m 26 juni 2022

Elbrus Expeditie

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Fitness en Skills en daarom besteden we veel aandacht aan het overbrengen van kennis en het aanleren van de juiste vaardigheden voor een expeditie op hoogte in extreme kou. We nemen jullie mee in alle facetten van zo’n onderneming. Van de juiste uitrusting, tot het effect van hoogte op het menselijk lichaam en het acclimatisatieproces. Deze reis is zeer fysiek en uitdagend. Een goede duurconditie en ervaring in het hooggebergte is een vereiste om deel te kunnen nemen aan deze reis. Ervaring met stijgijzerlopen is een grote pré.

Fysiek ●●●●●
Cultuur ●●●○○
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●○○○
Wildlife ●○○○○
Vaardigheden ●●●●●

Jouw gids tijdens deze trip

Reisschema

Reisdag en accommoderen

We reizen af naar Mineralnye Vody in Rusland waar de transfer klaar staat om ons naar het hotel in de omgeving van de Elbrus te brengen. De avond staat in het teken van accommoderen en voorbereiden op de komende dagen.

Gewenning en acclimatisatie

De dag na aankomst gaan we ons verder voorbereiden op de toppoging en maken we een eerste inloop-acclimatiesatietocht. We besteden extra aandacht aan het gebruik van de uitrusting, de organisatie op de berg, de tentroutine en het acclimatisatieprogramma. We slapen vanaf deze dag in de tent.

Acclimatiseren en hoogte maken

Deze dagen staan in het teken acclimatiseren, hoogte maken en wennen aan het lopen op grotere hoogte. We beklimmen omringende toppen rond de Elbrus en bereiden ons verder voor op de toppoging. We gaan regelmatig op en neer en ons tentenkamp verhuist in deze dagen naar hoger gelegen gebied.

Flexibel summit window voor toppogingen

Afhankelijk van het weer, de conditie van de groep en ons acclimatiesatieniveau kan tijdens deze dagen een toppoging ondernomen worden. Ook kunnen er in deze dagen juist rustdagen ingezet worden. Op dag 9 van de trip vertrekken we terug naar beneden en slapen we een laatste nacht in het hotel. Met een gezamenlijk diner en een gezellige avond sluiten we een prachtig avontuur in de Kaukasus af.

Reisdag

Dag 10 is voor de terugreis naar Nederland.

Impressie