Wild Human REWILD

Cooking Wild Ardennen

juni & september 2023

3 dagen

Wild Skills

Min 9 max 14

€450 /pp

De Trip

Samen met expeditiechef Kieran Creevy gaan we op driedaagse outdoortrip en rewilden we op hoog culinair niveau. We combineren het buitenleven met serieus koken. Terwijl we verwilderen in de natuur van de Belgische Ardennen leer je alles over buitenkoken, over makkelijk maar goed eten tijdens je avonturen, over het gebruiken van wildgeplukte natuur en over de bereiding van gerechten op vuur. Naast al het culinaire genot maken we mooie wandelingen en doe je nieuwe survival- en wildernisvaardigheden op. Best of both worlds.

Want hoewel koken in de buitenlucht zonder tijdsdruk en met aandacht altijd mooie momenten oplevert, vooral op en rondom een vuur, wordt eten in onze steeds sneller bewegende maatschappij nogal eens gereduceerd tot iets functioneels. Steeds vaker worden boodschappen bezorgd en proppen we een maaltijd even snel naar binnen omdat we door moeten. In andere culturen vervult gezamenlijk eten nog altijd een centrale en verbindende rol. En dat is niet voor niks vinden wij.

Kortom: Ben je fan van goed eten en the great outdoors en wil je op de volgende BBQ of kampeertrip de show stelen? Vergeet knacks en marshmallow’s en meld je aan voor Cooking wild!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • Twee overnachtingen in een blokhut (of buiten in het bos!)
  • Gebruik outdoorgear
  • Culinair hoogwaardige maaltijden, bereid (samen met jou) door een ervaren outdoor chef
  • Wandelingen, river crossings en andere outdoor activiteiten
  • Workshops en educatie op het gebied van koken, natuur en bushcraft
  • 2(/3) gidsen

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar en van het startpunt en een reisverzekering.

Data

2 t/m 4 juni 2023
15 t/m 17 september 2023

Thema en niveaus

Het thema van deze trip is Wild Skills: leren en beleven is wat we gaan doen. Geen buitenavontuur zonder de juiste skills! Deze trip is bedoeld voor de groepsreiziger die meer wil leren over wildernisvaardigheden. Fysieke activiteit is niet het centrale thema gedurende deze dagen, maar een basisconditie is gewenst. Verder is ervaring met wandelen of (wild) kamperen een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●○○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●○○
Comfort ●●○○○
Wildlife ●○○○○
Vaardigheden ●●●●○

Jouw gidsen tijdens deze trip

Bas

Bas

Kieran Creevy

Kieran

Pieter

Pieter

Reisprogramma

Wilding In

Na aankomst op het verzamelpunt duiken we de natuur in. We zetten ons basecamp op voor de komende dagen, maken een kampvuur waarop we ons eten bereiden en genieten met elkaar van de sterren en alles wat de eerste avond brengt.

Skills & fine dining

We gaan aan de wandel en dompelen ons onder in het wilde leven, grijpen het avontuur aan en leren je een aantal vaardigheden om langer in de natuur te verblijven wanneer moderne voorzieningen ontbreken. Daarnaast zullen we aan de slag gaan met de eerste sessie buitenkooktechnieken. ’s Avonds eten we een culinair hoogstaande maaltijd rond het kampvuur.

Eat your heart out

We pakken de draad weer op en vervolgen onze ‘’mini expeditie’’. Na onze tocht komen we weer aan op ons basecamp en bereiden we een laatste outdoormaal met elkaar.

Impressie