Cooking Wild Ardennen

mei 2024

3 dagen

Wild Skills

Min 6 max 12

€375/pp

De Trip

Samen met (culinair) avonturier Roos gaan we op driedaagse outdoortrip om gastronomisch te verwilderen. We combineren het buitenleven met serieus koken. Terwijl we ons terugtrekken in de natuur van de Belgische Ardennen leer je van alles over buitenkoken, over makkelijk maar goed eten tijdens je avonturen, over het gebruiken van wildgeplukte natuur en over de bereiding van gerechten op een zelfgemaakt vuur. We gaan ruiken, proeven, roeren, schroeien, marineren, experimenteren, kortgezegd: koken met je zintuigen. Naast de smaakpapillen krijgen ook de benen een uitdagend programma, we maken mooie wandelingen en doen nieuwe survival- en wildernisvaardigheden op. Best of both worlds.

Wil je nóg een reden om mee te gaan? Koken in de buitenlucht, zonder tijdsdruk en met aandacht levert altijd mooie momenten op, vooral op en rond een vuur. Toch wordt eten in onze steeds sneller bewegende maatschappij nogal eens gereduceerd tot iets functioneels. Steeds vaker worden boodschappen bezorgd en proppen we een maaltijd even snel naar binnen omdat we door moeten. In andere culturen vervult gezamenlijk eten nog altijd een centrale en verbindende rol. En dat is niet voor niks vinden wij.

Kortom: Ben je fan van goed eten en the great outdoors en wil je op de volgende BBQ of kampeertrip de show stelen? Vergeet knacks en marshmallow’s en meld je aan voor Cooking wild!

Praktisch

Wat zit erbij?

  • Twee overnachtingen in een blokhut (of buiten in het bos!)
  • Gebruik outdoorgear
  • Culinair hoogwaardige maaltijden, bereid (samen met jou) door een ervaren outdoorchef
  • Wandelingen, river crossings en andere outdoor activiteiten
  • Workshops en educatie op het gebied van koken, natuur en bushcraft
  • 1/2 gidsen

Niet inbegrepen zijn je vervoer naar en van het startpunt en een reisverzekering.

Data

mei 2024
september 2024

Thema en niveaus

Het thema van deze trip is Wild Skills: leren en beleven is wat we gaan doen. Geen buitenavontuur zonder de juiste skills! Deze trip is bedoeld voor de groepsreiziger die meer wil leren over wildernisvaardigheden. Fysieke activiteit is niet het centrale thema gedurende deze dagen, maar een basisconditie is gewenst. Verder is ervaring met wandelen of (wild) kamperen een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●○○○
Cultuur ●●○○○
Avontuur ●●●○○
Comfort ●●○○○
Wildlife ●○○○○
Vaardigheden ●●●●○

Jouw gidsen tijdens deze trip

Roos

Kookt graag vega(n). Er staat dus geen vlees of vis op het menu. Zelf meenemen mag natuurlijk, maar geloof ons maar, je gaat het geen seconde missen!

Reisprogramma

Wilding In

Na aankomst op ons basecamp midden in de natuur beginnen we met een gebiedsverkenning en de kunst van het wildplukken. ‘S avonds maken we een kampvuur waarop we ons eten bereiden en genieten met elkaar van de sterren en het buitenleven.

Skills & Dining

We gaan aan de wandel en dompelen ons onder in het wilde leven. Tijdens het avontuur door de Ardennen leer je vaardigheden om langer in de natuur te verblijven wanneer moderne voorzieningen ontbreken en natuurlijk skills om onderweg alsnog een lekkere buitenmaaltijd te creëren. ‘s Avonds bereiden we gezamenlijk een voedzaam feestmaal met een piepklein bijpassend drankje rond het kampvuur en gaan we aan de slag met buitenkooktechnieken.

Backcountry Gourmet

Meer buiten, meer vaardigheden, meer koken en meer genieten. We sluiten de trip af met een laatste gezamenlijke lunch!

Impressie

Reisverslag

Jeroen Rust – mei 2023

“Wonderful trip. Very good organised. Different outdoor cooking methods. Very good information. Survivals skills updated.”