BUSH EXPEDITION MAASAI KENIA

26 januari t/m 2 februari 2024

8 Dagen

Wild Roots

Min 7 max 12

€1499/pp

De Trip

Reis mee naar een unieke plek in Oost-Afrika weg van de moderne beschaving en treed in de voetsporen van een Maasaikrijger in de Afrikaanse wildernis. ‘Back to basics’ gaan we te voet op meerdaagse tocht door de savanne, waar we kamperen in het wild. Comfortabele voorzieningen zijn afwezig, maar avontuur is daardoor des te meer gegarandeerd. Al rondtrekkend maken we nader kennis met lokale stammen, hun tradities en eeuwenoude wijsheden. Ervaar hoe de Maasai nu nog steeds in harmonie met de natuur in de savanne leeft.

De Maasaikrijgers en natuurgidsen leren je alles om in een natuurlijke omgeving te kunnen (over)leven. Zo word je meegenomen in de wereld van eetbare en medicinale planten, wildlife tracking (spoorzoeken) en navigeren met natuurlijke middelen. Maar je leert ook praktische vaardigheden als speerwerpen, pijl- en boogschieten, je eigen slaapmatras creëren, vuur maken en buitenkoken. Want voordat we pad gaan in de bush verblijven we in het Loita Hills Basecamp waar je een Maasai-warriortraining krijgt. En dat is hard nodig want in dit gebied leven een hoop wilde dieren. Onderweg komen we van alles te weten over deze dieren.

De meerdaagse expeditie doen we samen als een familie met de Maasai-ouderlingen en de warriors. We maken iedere dag op een een andere mooie plek kamp, leven het nomadische Maasai-leven en leren meer over deze cultuur rond een knisperend kampvuur.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • Transfers van en naar het vliegveld in Nairobi en transport ter plaatse in de savanne.
  • Engelssprekende Maasai-gidsen en begeleiding door warriors.
  • Nederlandse wildernisgids.
  • Eindeloos veel pearls of wisdom en kennis over de natuur.
  • 3 nachten accommodatie in Loita Hills basecamp.
  • 4 nachten wildkamperen in de bush.
  • Eten en drinken gedurende alle dagen.
  • Kampeer- en kookgear, tenten en slaapspullen.
  • Noodvoertuig en flying doctors evacuatie in geval van nood.
  • Een bijdrage aan de Back to Nature Foundation.

Niet inbegrepen in deze prijs is je visum voor Kenia (50 USD), je retourvlucht naar Nairobi, persoonlijke uitgaven, eventuele fooien en een reisverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

26 januari t/m 2 februari 2024
december 2024

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Roots: een reis naar een plek waar natuur en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarnaast leer je tijdens deze reis meer over de Maasai-cultuur. We willen je een pure Maasai ervaring geven en daarom gaan we diep de savanne in. Dit betekent weliswaar dat fysieke activiteit niet het centrale thema is gedurende deze dagen, een goede basisconditie en ervaring met wandelen over heuvelachtig terrein is wel een vereiste tijdens deze reis. Naast de workshops en activiteiten hiken we namelijk dagelijks stukken door de natuur met een rugzak. Ervaring met (wild) kamperen is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●○○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●●●●
Vaardigheden ●●●●●

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Wildernisgids en Mountain Leader. Bezeten van outdoorfotografie, groot liefhebber van reizen naar ongewone plekken en toch wel verslaafd aan sporten. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Sankale

Sankale ole Ntutu

Geboren en getogen Maasai Tribesman. Community Chief van de gemeenschap in Maji Moto, wilderniskenner en natuurgids in Kenia. Vertelt je alles over wilde dieren, eetbare en geneeskrachtige planten, bushcraftvaardigheden en natuurlijk de rijke Maasaicultuur.

Reisschema

Reisdag en accomoderen

Bij aankomst in Nairobi na je nachtvlucht word je op het vliegveld hartelijk ontvangen door onze lokale gids. Je vertrekt direct vanaf het vliegveld de drukke stad uit naar een prachtig uitgestrekt savannegebied. Hier verblijf je in Loita Hills Basecamp, een uit natuurlijke materialen opgebouwd eco-kamp gelegen op een heuvel met schitterende vergezichten. Rond lunchtijd kom je aan bij het kamp en kun je wat bijkomen van de reis. In de namiddag laten we je de omgeving zien en maak je kennis met de Maasai community. ‘s Avonds bij het kampvuur is het genieten van een adembenemende sterrenhemel.

Voorbereiden Bush Expedition

Vandaag beginnen de voorbereidingen voor de expeditie en krijg je een Maasai warrior training en worden bushcraft vaardigheden aangeleerd, zoals speerwerpen, pijl en boogschieten en vuur maken. Ook maak je je bepakking gereed voor vertrek de volgende ochtend.

Bush Expedition

Tijdens deze dagen maken we een avontuurlijke ‘back to basic’ trektocht door ‘the bush’ en het leefgebied van de Maasai. Overleven in de natuur staat centraal. Onder leiding van de gidsen en Maasai-krijgers trekken we te voet door de savanne. Onderweg passeren we manyatta’s (traditionele Maasai dorpjes) en herders met kuddes geiten en koeien. Ook komen we wildlife tegen zoals zebra’s, antilopen, gnoes en giraffen. De Maasai delen hun vaardigheden en kennis van de omgeving. Iedere dag slaan we op een andere mooie plek het kamp op en bereiden we ons eten op het vuur. ‘s Avonds kunnen de Maasai stamleden je alles vertellen over de eeuwenoude gebruiken en rituelen die vandaag de dag nog steeds onderdeel zijn van hun diepgewortelde cultuur. Op de vierde expeditiedag gaat de tocht terug richting het basiskamp vanuit de Loita Hills door een prachtig stuk savanne. Aan het einde van de middag arriveren we bij het kamp.

Vertrekdag

Na een laatste nacht in de Afrikaanse bush is het tijd om terug te keren naar de moderne westerse wereld. Na de lunch is een transfer verzorgd naar het vliegveld in Nairobi. Of verleng je je reis in Kenia met extra activiteiten?

Impressie

Impact van deze reis

Deze trip is niet alleen een buitengewoon bijzondere ervaring. Dit is een reis met een boodschap en een duurzaam doel. Hiermee creëren we positieve impact en bewustwording voor de natuur en de mensen ter plaatse. Met deze reis waardeer je de tradities, cultuur, inheemse kennis en levensstijl van de Maasai in harmonie met de natuur. Een levenswijze die onder enorme druk staat. Zo dragen we bij aan het behoud van dit erfgoed en een beter economisch perspectief voor de Maasai. Rewild draagt hiervoor een deel van de reissom af aan de Back to Nature Foundation. Tevens ter compensatie van de voetafdruk van deze reis.