Bush Expedition Maasai Kenia

BUSH EXPEDITION MAASAI KENIA

12 t/m 18 december 2022

7 Dagen

Wild Roots

Min 6 max 10

€1299/pp

De Trip

Reis mee naar een unieke plek in Oost-Afrika weg van de moderne beschaving en treed in de voetsporen van een Maasai krijger in de Afrikaanse wildernis. ‘Back to basics’ gaan we te voet op meerdaagse tocht door de savanne, waar we kamperen in het wild. Comfortabele voorzieningen zijn afwezig, maar avontuur is daardoor des te meer gegarandeerd. De Maasai-krijgers en natuurgidsen leren je alles om in een natuurlijke omgeving te kunnen (over)leven. Zo word je meegenomen in de wereld van eetbare en medicinale planten, wildlife tracking (spoorzoeken) en navigeren met natuurlijke middelen als de zon, de vegetatie en de sterren. Maar je leert ook praktische vaardigheden als speerwerpen, pijl- en boogschieten, het verkrijgen van water in dorre natuur, je eigen slaapmatras vlechten, vuur maken en buitenkoken. Onderweg maken we nader kennis met lokale stammen, hun tradities en eeuwenoude wijsheden. We ontdekken hoe de Maasai in het moderne leven van nu nog steeds in harmonie met de natuur in de savanne leeft. Voordat we op meerdaagse tocht gaan in de bush verblijven en slapen we in het Loita Hills Basecamp en volg je een Maasai warrior training. Tijdens de meerdaagse expeditie maken we iedere dag op een een andere mooie plek kamp en bereiden we ons eten op een knisperend kampvuur.

Bij boeking word je in de gelegenheid gesteld je reis in Kenia te verlengen en activiteiten bij te boeken. Bijvoorbeeld mountainbiken in de Loita hills en plains, een safari in de Masai Mara (of een ander wildpark) of een verblijf aan de tropische stranden aan de kust Mombasa (reizen vanaf Nairobi met de trein of vliegen naar Mombasa). De terugvlucht gaat dan via Mombasa in plaats van Nairobi. We adviseren je hierbij graag.

Praktisch

Wat zit erbij?

  • Transfers van en naar het vliegveld in Nairobi en transport ter plaatse
  • Engelssprekende Maasai-gidsen en begeleiding door warriors
  • Nederlandse wildernisgids
  • 6 nachten simpele accommodatie in koepeltentjes (bush shower en wc’s)
  • 3 maaltijden per dag (vanaf lunch dag 1 t/m lunch op de laatste dag)
  • Flying doctors evacuatie in geval van nood

Niet inbegrepen in deze prijs is je visum voor Kenia (50 USD), je retourvlucht naar Nairobi, consumpties op het basiskamp, niet genoemde maaltijden en overige persoonlijke uitgaven, optionele verlenging van je reis, eventuele fooien en een reisverzekering. Wij adviseren deze bij de NKBV af te sluiten.

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Data

12 t/m 18 december 2022

Bush Expedition Maasai Kenia

Thema en niveaus

Het thema van deze reis is Wild Roots: een reis naar een plek waar natuur en cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Daarnaast leer je tijdens deze reis meer over de Maasai-cultuur. We willen je een pure Maasai ervaring geven en daarom gaan we diep de savanne in. Dit betekent weliswaar dat fysieke activiteit niet het centrale thema is gedurende deze dagen, een goede basisconditie en ervaring met wandelen over heuvelachtig terrein is wel een vereiste tijdens deze reis. Naast de workshops en activiteiten hiken we namelijk dagelijks stukken door de natuur met een rugzak. Ervaring met (wild) kamperen is een pré, maar niet noodzakelijk.

Fysiek ●●●○○
Cultuur ●●●●●
Avontuur ●●●●●
Comfort ●●○○○
Wildlife ●●●●●
Vaardigheden ●●●●●

Jouw gids tijdens deze trip

Nick Rewild

Nick

Buitenspeelbaas en internationaal wildernisgids. Verslaafd aan inheemse culturen en outdoorfotografie. Groot fan van het Midden-Oosten en toch wel bezeten van bivakjes. In een vorig leven was Nick marinier. Zijn mantra: als het maar wild is.

Reisschema

Reisdag en accomoderen

Bij aankomst in Nairobi na je nachtvlucht word je op het vliegveld hartelijk ontvangen door onze lokale gids. Je vertrekt direct vanaf het vliegveld de drukke stad uit naar een prachtig uitgestrekt savannegebied. Hier verblijf je in Loita Hills Basecamp, een uit natuurlijke materialen opgebouwd eco-kamp gelegen op een heuvel met schitterende vergezichten. Rond lunchtijd kom je aan bij het kamp en kun je wat bijkomen van de reis. In de namiddag laten we je de omgeving zien en maak je kennis met de Maasai community. ‘s Avonds bij het kampvuur is het genieten van een adembenemende sterrenhemel.

Voorbereiden Bush Expedition

Vandaag beginnen de voorbereidingen voor de expeditie en krijg je een Maasai warrior training en worden bushcraft vaardigheden aangeleerd, zoals speerwerpen, pijl en boogschieten en vuur maken. Ook maak je je bepakking gereed voor vertrek de volgende ochtend.

Bush Expedition

Tijdens deze dagen maken we een avontuurlijke ‘back to basic’ trektocht door ‘the bush’ en het leefgebied van de Maasai. Overleven in de natuur staat centraal. Onder leiding van de gidsen en Maasai-krijgers trekken we te voet door de savanne. Onderweg passeren we manyatta’s (traditionele Maasai dorpjes) en herders met kuddes geiten en koeien. Ook komen we wildlife tegen zoals zebra’s, antilopen, gnoes en giraffen. De Maasai delen hun vaardigheden en kennis van de omgeving. Iedere dag slaan we op een andere mooie plek het kamp op en bereiden we ons eten op het vuur. ‘s Avonds kunnen de Maasai stamleden je alles vertellen over de eeuwenoude gebruiken en rituelen die vandaag de dag nog steeds onderdeel zijn van hun diepgewortelde cultuur. Op de vierde expeditiedag gaat de tocht terug richting het basiskamp vanuit de Loita Hills door een prachtig stuk savanne. Aan het einde van de middag arriveren we bij het kamp.

Vertrekdag

Na een laatste nacht in de Afrikaanse bush is het tijd om terug te keren naar de moderne westerse wereld. Na de lunch is een transfer verzorgd naar het vliegveld in Nairobi. Of verleng je je reis in Kenia met extra activiteiten?

Impressie